Tante Grøn skrev

I enhver kvindes taske bør følgende forefindes:

- Blyant og papir til blomsternotater.
- Lille planteskovl
- Poser til frø
- evt læbestift og parfume, hvis der er plads:o)

 

Det er skønt med sådanne bevingede ord, som du – Tante Grøn – har beriget bloggen med flere gange. Bliv endelig ved med det.

 

_20100504_135342

 

Har I andre nogle kloge ord om haven, må I meget gerne sende en kommentar. Jeg arbejder på en bog – Havetanker – med citater om havelivet.

 

Så sent som her i eftermiddag sendte Helle nedenstående:

 

Jf. 'the Claus Dalby way of planting', så var det jo også selveste Vita Sackville-West (afdøde indehaver af Sissinghurst), der blev spurgt om hemmeligheden ved frodigheden i hendes pragtfulde have. Hun sagde: 'cram, cram and cram some more' (= mas og bliv ved med at mase), hvilket vel svarer nogenlunde til billedet med at 'skrue' planterne ned. Det må også siges at have lykkedes hende ret godt  ...

 

_20100509_161933

Kommentarer

Jeg tror, jeg på alle bloggeres vegne kan sige, at de kommentarer, I lægger på bloggen, er vores brændstof. Jeg har et par tusinde besøgende på bloggen hver dag, og selv om jeg får rigtig mange kommentarer, er det kun et fåtal. Efterhånden kender jeg mange af jeres navne og kan se, at der heler tiden kommer nye til. Har dog på fornemmelsen, at mange af jer, der ikke skriver noget, måske ikke ved, hvordan man gør. Sådan havde jeg det i hvert fald selv i begyndelsen.

En anden af de trofaste læsere, Zeb, har tidligere her på bloggen forklaret, hvordan man gør:

 

Under hvert emne befinder sig en linje, hvoraf det fremgår, at der kan være kommentarer dertil. For selv at skrive en kommentar, trykker jeg på linjen "(x antal) kommentarer".
Nederst, under andres kommentarer befinder denne kommentarboks sig, som jeg skriver i netop nu.
Når jeg er færdig med at skrive, skal jeg vælge profil. Det gøres lige under skriveboksen ved at trykke på en blå "pil" til en rullemenu. Teksten udfor rullemenuen er "Kommenter som:"
Da jeg ikke har nogle af alle de smarte konti rundt omkring, som er nævnt, vælger jeg den, der hedder Navn/webadresse, som jeg indtaster og derefter trykker på "Send kommentar". Så bliver jeg bedt om at indtaste en sikkerhedskode = skrive, hvad jeg ser af bogstaver/tal i et felt og derefter sende kommentaren igen.

 

Hanne gav sit besyv med:

 

Når man har trykket ´send kommentar´, hopper man lidt ulogisk op til starten af siden igen. Man skal altså scrolle ned igen, for at se det sikkerhedskodeord, man skal skrive.

De første gange troede jeg, at min kommentar var sendt, men snydt.

Tak for disse gode forklaringer. Nu er der altså ikke nogen undskyldning for ikke at give sit besyv med.

13 kommentarer:

 1. Når man har trykket ´send kommentar´, hopper man lidt ulogisk op til starten af siden igen. Man skal altså scrolle ned igen, for at se det sikkerhedskodeord, man skal skrive.

  De første gange troede jeg, at min kommentar var sendt, men snydt.

  SvarSlet
 2. Det er ganske vist med hensyn til dametasken, men hellere plads til blyant og papir..ect. end læbestift og parfume. Jeg har tit været på rejser hvor jeg har samlet frø og små planter og så fundet dem nogen tid efter i en kommodeskuffe og så kan man simpelthen ikke huske hvad det er og hvor det nu var vi fandt det. - Så detr var et rigtigt godt tip - Tak.
  Nu lysner det vejrudsigten siger at det bliver sommervarme i slutningen af næste uge - det glæder jeg mig til så kan det være tingene begynder at gro rigtigt.
  Hav en god arbejdsuge.

  Hilsen Dorte

  SvarSlet
 3. Vilka kloka visdomsord. Själv går jag ingenstans utan papper och penna (man kan vika enkla kuvert av papper till frö. Spade har jag ännu inte lyckats klämma ner i väskan. Men ofta önskat att jag gjort det...

  SvarSlet
 4. Jag håller med Mylla - från och med nu ändrar jag innehåll i väskan! Tant Grön är en klok kvinna!
  Hälsn
  Ann

  SvarSlet
 5. Kære Claus!

  Mange tak for de søde ord.De gjorde godt på en dag, hvor helbredet ikke tillod, at jeg kunne komme ud og rode i min elskede have Jeg er blot glad for at kunne give en lille bitte smule igen. Jeg kan simpelthen ikke holde fingrene fra tasterne - og hvis du og andre samtidig kan få lidt glæde af at læse mine strøtanker, er det bare dejligt.

  Det lyder velnok herligt, at du er ved at skrive en bog om havecitater. Sådan een har vi virkelig manglet, og jeg var da ved at være helt bange for, om jeg selv skulle til at skrive den. Jeg elsker havecitater, smukke blomstervers etc og har flere på lager, hvis du evt. skulle være interesseret.

  Hvad med denne undertitel til "HAVETANKER"?!?!

  "-Hellere jord under neglene end mellem ørene!"
  :o) :o)

  Den må du gerne stjæle fra mig:o) Nu har jeg stjålet dine haveideer med både arme og ben i flere år, så nu er det vel kun fair, at det er "pay back time":o)

  Och hejsan Sverige! Ja, Mylla och Ann...en spade må I ha` med i tasken. Vi kratluskere ved aldrig, hvornår vi får brug for den:o)
  Og tak til Sverige for min yndlingsbørnebog "Tante Grøn, Tante Brun og Tante Lilla/Gredelin. Jeg ELSKEDE den bog som barn og læste den igen og igen og igen. Tante Grøn var min yndlingstante:o)

  Derfor mange hilsner fra TANTE GRØN:o)

  SvarSlet
 6. Fantastisk hjemmeside.
  Jeg skal absolut se siden hver dag.

  SvarSlet
 7. Hej Claus

  Hvor lyder det herligt med en bog om havetanker. Jeg er journaliststuderende, og jeg har flere gange overvejet at skrive nogle have-artikler på en ny og anderledes måde - en mere 'oplevelsesrig' måde. Jeg vil rigtig gerne prøve at skrive noget til din bog, hvis det er noget, du forestiller dig kunne passe ind i bogen.

  Forresten har jeg lige set en (ny) helt mørkebrun pelargonie i denne uge på blomstermarkederne nede i Berlin. Kender du den?

  - Martin Pedersen

  SvarSlet
 8. Hej Claus - ja, ALT kan lade sig gøre, i går gravede vi to vildskud op.... og knaldede dem i krukker, vi aner ikke hvad det er.... i mellemtiden bliver de brugt som flankere i tableauerne.... gad vide om det ene er en kastanie... mvh Dorthe

  SvarSlet
 9. Hej Claus, tak for din hilsen på min blog og for at have tilføjet den på din liste. Ja, jeg er jo en af dem, der aldrig kommenterer, men tavst følger med -men bestemt ikke af dårlig vilje! Elsker din blog, og er herinde hver dag og nyde synet af dine nyeste indlæg. Vil glæde mig til Mit Haveliv udkommer, og indtil da er der jo masser af havearbejde at gøre -og i pauserne læser jeg -igen- Havedrømme og Den Levende Have. Dejlige bøger, meget inspirerende.
  Mange hilsener
  Anette / Tante Tulle

  SvarSlet
 10. Hej.Ja det er herligt at gå ind og se alle de sjove, gode og lærerige kommentare. Jeg er bare ikke så flittig selv til at skrive.
  Nu er tiden ved at nærme sig ugen for Havefestival i hele Danmark. Åbne haver fra d.29.maj til d.6.juni.Tjek www.haven.dk og se hvilke haver der er `Åbne´ i nærheden af dig!
  Mange hilsener fra Anne-Mette.

  SvarSlet
 11. Jeg tror mange mænd kunne undgå at få "knoppen kappet af", hvis de i overhedede situationer sendte konen i haven og tog opvasken. Det er nu altså en anden kone de får ind igen, lur mig om ikke hun er blødt lidt op :-)

  SvarSlet
 12. Et par "visdomsord" fra meg i Norge, som du kanskje kan bruke.

  Hagearbeid er rekreasjon, ikke arbeid.

  Den dagen jeg kan sette meg ned og si at jeg er ferdig med hagen... Ja, da må jeg umiddelbart kjøpe meg en ny hage å leke med.

  SvarSlet
 13. Sådan - nu håber jeg det virker, for jeg er en af de mange som ikke viste hvordan det virkede med at skrive en kommentar.

  SvarSlet