Ternede blomster

At blomster kan være ternede, er ganske vist. Men jeg kan kun komme i tanke om en enkelt. Nemlig den purpurfarvede vibeæg, Frittillaria meleagris. Det er en af den type blomster, som alle elsker. Har jeg ikke ret?

 

20090505_165639 20090505_165827

 

Vi har dem i tusindvis i skovhaven, og det skyldes, at de flittigt sår sig selv her. De er rigtig smukke i selskab med tvetand, Lamium orvale, som ses herover til højre.

 

20090505_174810

 

Så mange er der, at jeg af og til plukker en buket. Det er virkelig en luksus. Lige nu står den og pynter her i havestuen

26 kommentarer:

 1. Bedårande vacker bukett!

  Ha' gott!
  /Charlotte

  SvarSlet
 2. At se en sådan buket er lige så det kilder i hjernen.
  Yndig, yndig!
  Bedste hilsner

  SvarSlet
 3. Jo, Claus. Du har fuldstændig ret! Jeg plejer at sige, at Vorherre var meget inspireret, den dag han opfandt blomsterne, og din buket herover er da et af de allerbedste eksempler herpå.
  Kærlig hilsen og hav en rigtig god dag med dine besøgende på søndag.
  Inga Nygaard Hansen

  SvarSlet
 4. Helt enig, de er så smukke. Har dem på min liste, idet jeg har læst, at de vil vokse her på vores tunge og våde jord.
  Lene

  SvarSlet
 5. Hvor fantastisk.. Jeg så sådan en blomst idag og tænkte: "den er jo ternet! Gud ved hvad den hedder?" Jeg overvejede et kort sekund at plukke/stjæle en for at være sikker på at kunne finde navnet på den, men nu har jeg fundet hjælpen her hos dig.. Tusind tak..

  SvarSlet
 6. Absolutt en favoritt, jeg har den første gang i år i hagen. Skaffet meg den etter å ha lest om den i boken din i fjor:) og nå nyter både jeg og humlene denne skjønnheten:) Men så mange til å ha en bukett av dem har jeg ikke enda. Nydelig bilde:) Klem

  SvarSlet
 7. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 8. Nyyyyydelig! Jeg har enda ikke disse i hagen, men den står på ønskelista! :o)

  Utrolig vakker bukett, en sann fryd å kunne plukke inn en slik bukett!

  ønsker deg en vidunderlig hagehelg!

  SvarSlet
 9. Ååå, disse var vidunderlig vakre!! ... og for en skjønn bukett!

  Ha en riktig fin helg, Claus!

  Stor klem
  Anette:)

  SvarSlet
 10. Disse Vibeeggene er også en av mine favoritter. De er utrolig skjønne. Husker at jeg første gang beundret de som liten jente i hagen hos et eldre ektepar.

  SvarSlet
 11. En buket vibeæg som denne er bare noget af det smukkeste og fineste. Tvetand klæder det fornemme selskab godt.

  Et lille citat til at slutte dagen af på:

  "Jeg synes, at blomster i sigselv er et af tilværelsens mirakler, og at det i enhver form er herligt, at give sig af med dem. Men De ved jo nok, at det er min særlige passion, at sætte dem i vand. Det er hver gang, som om man malede et blomstermaleri." -Karen Blixen-

  Synes det er super, at du også nyder dem indendørs, så denne lille udvalge flok kan fryde dit øje og samtidig få hele scenen for sigselv.

  Lidt strøtanker fra TANTE GRØN

  SvarSlet
 12. Jo - du har helt rett. Jeg elsker disse små. Ruteliljene - som vi kaller dem. Når det var på det kaldeste her (-5 om natten) lå de helt flate til jorden og ventet på å komme opp i varmen. Nå står de flotte og fine og vipper. Det blir flere og flere år for år -det er det fineste. God helg Claus! I går klippet jeg mine erteblomster (Lathyrus) - og jeg gråt inne i meg, men jeg gjorde akkurat som du sa :D

  SvarSlet
 13. jeg elsker vibeæg! glæden at stor når man går en morgen i haven og opdager der er kommet en ny frem! Smuk buket

  SvarSlet
 14. Jo de är faktiskt bedårande, de små rutiga underbara liljorna! Hälsn Mimi

  SvarSlet
 15. Jeg elsker Vibeæg og er i år så heldig at tvetand også har valgt at spirer lige der hvor Vibeæggene bor. De to planter er utroligt fine sammen. I nærheden har jeg også løjtnanshjerte og tulipaner i afstemte farver. Det er rigtigt smukt.

  Din have er en stadig glæde og jeg bliver særligt jublende hver gang jeg ser at du også giver plads til de vilde som tvetand og regnfang.

  SvarSlet
 16. Jo den er virkelig skøn. Den må også på listen.. Puha den er ved at være lang nu.. Godt man snart har fødselsdag, så man ved hvad man skal ønske sig !!!.. ;-))

  SvarSlet
 17. En sån lyx att kunna plocka in dem i bukett och kunna njuta av dem på nära håll.
  Igår var det höst, idag ösregnar det i Skåne...undrar vad det blir imorgon! :o)
  Ha en fin dag,
  Lydia

  SvarSlet
 18. Nyydelig! Lamium orvala var ny for meg. Jeg må ofte google litt når jeg besøker bloggen din, og får stadig nye ønskesorter som blir notert ned :) Ruteliljene er svært yndige med sine nikkende hoder. Du er fantastisk med buketter!!

  SvarSlet
 19. Jag håller helt med. Kungsängslilja som vi kallar den i Sverige och som dessutom är Upplands landskapsblomma. Jag väntar med spänning på att mina vita ska bjuda på blomning. Det lustiga är att man ser "rutorna" även på de vita.

  SvarSlet
 20. Jeg har også vibeæg i min have - kun de mørke, troede jeg. Så i år er der pludselig en hvid blandt de andre. Hvor er naturen sog forunderlig.

  SvarSlet
 21. Ohh vad hjärtat slår.. vilken bukett och vilket utekök..
  Man tappar ju nästan andan.
  Ha en skön kväll.
  Annika

  SvarSlet
 22. Tänk att ha sån mängd av Fritillaria (kungsängslilja på svenska)... Vilken lyx! En av mina favoritblommor.

  Tusen tack för vykorten som jag fick på posten för ett tag sen, så vackra!! Julrosor är helt klart en annan favorit...

  SvarSlet
 23. Jo, den er fantastisk. Jeg oppdaget den i min hage (dk) første gang i fjor og måtte straks ut i bloggen for å spørre hva den het.. under overskriften 'hjelp! jeg har en UFO i min hage' :))

  den er simpelthen vakker er den :))i Norge heter den rutelilje ble jeg fortalt..

  Det ser riktig flott ut i hagen.. den nye delen ble nydelig.. gleder meg til krukkene!! :)

  Riktig god aften.

  SvarSlet