Valmuer på vej?

Jeg tror, at jeg efterhånden har sendt et par hundrede poser med valmuefrø ud til jer, der han anmeldt mine bøger, og nu kunne det være hyggeligt at høre, hvordan det går med dem ude i jeres haver. Spirer frøene? Det håber jeg virkelig.

 

claus20090627_164027

 

Det er da forunderligt at tænke på, at de flotte lilla valmuer vil pryde i mange af jeres haver om en god måneds tid.

30 kommentarer:

 1. Jag kan inte se mina...och ändå strödde jag ut dem när jag fick dem ;(

  SvarSlet
 2. Jeg tror jeg kan se små spirer på vei opp, ja! Det hadde vært til stor hjelp å se bilde av dine frøspirer slik at vi kan kjenne dem igjen :)

  SvarSlet
 3. Der er skam små valmuespirer på vej, der hvor de blev sået. Så er spørgsmålet om det er dine eller nogle, der har sået sig selv. Jeg må vente i spænding lidt endnu :-) Men fine ser de ud på billedet, så jeg glæder mig.

  SvarSlet
 4. Lene Borreskov Andersen20. maj 2010 kl. 09.36

  Sikke en farve, hvor er dine Valmuer smukke, desværre har jeg ikke en blog og dermed ikke dine valmuer, så jeg må nyde synet på dit billede ;-).
  Nyd dagen i dag.
  Glade hilsener Lene.

  SvarSlet
 5. Hehe ja enten har jeg et stort arbejde foran mig, med at fjerne ukrudt eller også er der en masse valmuer på vej - satser på det sidste ;)

  Tror jeg vil gå ned og få taget nogle billeder, måske nogle så kan svare mig på det...

  :)

  SvarSlet
 6. Mine er først strøet for et par uger siden, men jeg kan se en masse små spirer :)

  Jeg glæder mig!

  SvarSlet
 7. Ja jeg såede dem da jeg fik dem. De er spirret og kommet op men de mangler varme så jeg kan se at det går meget langsomt, de står udenfor i et lille hjemmelavet vægdrivhus og er ca et par centimeter.
  Jeg såede dem i en potte så jeg kunne havede styr på dem, for jeg vil sætte dem forskellige steder også i mit sommerhus i sverige.

  SvarSlet
 8. Mine Claus D (D`et står for "Dream-maker":o)valmuer pibler lystigt op ad sorten muld. Det er jeg lykkelig for, da de er ægte liebhaveri. Har begæret ejerskab af disse magiske skønheder, siden jeg så dem første gang i en af dine bøger, Claus.

  Til dem, der er i tvivl om, hvordan de små spirer ser ud, vil jeg råde til i første omgang, at lade tvivlen komme planterne til gode og ikke luge noget væk. Når de har udviklet sig, vil valmuespirene være let genkendelige p.g.a deres støvede grågrønne farve og takker på bladene.

  Skandinaviske haver malet purpur-lilla med Claus Dalby-valmuer, bliver da noget af et drømmesyn om en måneds tid.

  TANTE GRØN

  SvarSlet
 9. Må sige som Mette - at der er nogle spirer, men det kan lige så vel være egne selvsåede som "drømme"-valmuerne fra dig.
  Men her på matriklen er alting så sent fremme, at jeg stadig må væbne mig med tålmodighed.
  For øvrigt - findes der virkelig ikke "sundere" alternativer til rosen-sprøjtemidler?
  Bedste hilsner

  SvarSlet
 10. Som flere har nævnt, ville det være rart med et billede af de små spirer, så man ikke luger dem væk.. :)

  SvarSlet
 11. Mine har ikke spirt enda. Har fått litt varme og regn nå så jeg håper de titter opp snart.

  SvarSlet
 12. Små spirer på et par cm er begyndt at titte frem. At det er valmuer er jeg ikke i tvivl om - men om det er de "rigtige" eller nogle selvsåede fra sidste år - det går der jo desværre et stykke tid endnu før man kan se. Men forventingens glæde, er jo netop en af de ting som kendetegner arbejdet med haven. Endnu engang - tusinde tak for denne vidunderlige blog - jeg er inde og kigge mindst 2 gange om dagen, for at se om der skulle være kommet nye guldkorn eller dejlige billeder fra dig.

  Grønne hilsner

  SvarSlet
 13. Håbet er endnu lysegrønt...

  SvarSlet
 14. På stedet der jeg sådde frøene er det mye som spirer. Siden jeg er usikker på hvordan spirene ser ut så lar jeg være å luke. Det blir spennende å følge med framover, både i andres bed og bedet mitt. Det hadde vært kjekt om du Claus poster innlegg når dine valmuer viser seg fram :)

  SvarSlet
 15. De frø, som jeg strøede ud en uges tid efter, jeg modtog dem posten fra dig Claus, er spiret frem og har en størrelse på ca. 3 cm i diameter. I starten var jeg meget i tvilv om, hvordan de så ud, men de er netop som Tante grøn beskriver dem: "støvede grøgrønne med takkede blade". Nu glæder jeg mig bare til at se dem blomstre, håber ikke det falder sammen med sommerferien.

  Mange hilsner fra
  Fru Naver

  SvarSlet
 16. Mine spire også og jeg glæder mig vildt meget til at se dem komme i blomst. Det er jo guld som vi har fået foræret af dig. Så tusind tak Claus fordi du vil dele dine frø med os.

  SvarSlet
 17. Jeg har ikke sådd mine ennå - fordi jeg må ha dem litt unna de andre for å forsøke å bevare denne spesielle! Til helgen :)

  SvarSlet
 18. Jeg har endnu ikke have, men har fået mine forældre til at tage vare på frøene, og dem, der blev sået i drivhuset, er på vej op:) Hilsen Line.

  SvarSlet
 19. Hej Claus
  Mine fantastiske valmuefrø, har jeg delt i tre portioner, og de, der har stået i vindueskarmen er rigtig høje nu - gætter på 7 cm. Det andet hold jeg har plantet i en anden potte, er ret små, og de tredje, som jeg plantede i haven, havde jeg glemt, at jeg havde plantet, så jeg kom til at rive hen over dem, inden de nåede at spire!
  Men tak for frøene. Jeg er meget glad for dem.
  KH
  Anne

  SvarSlet
 20. Hei Claus.
  Jeg har ikke mottatt noen frø ennå, men jeg venter i spenning og gleder meg veldig til å så frøene og vente på de små spirer :-)
  Vennlig hilsen Rigmor

  SvarSlet
 21. De spirer og jeg tjekker dem løbende. Har fået andre valmuer tilsendt af venlige sjæle, de spirer desværre ikke. Men jeg glæde mig i den grad til dine. De ser så smukke ud på billeder.
  Hav en fortsat god dag

  SvarSlet
 22. de spirer på livet lyst det er bare så dejligt, har sået i en stor krukke så jeg er sikker på det er dem der titter frem.

  SvarSlet
 23. Mine er på vei:):) Gleder meg vilt. Skjønner godt du synes det er rart, at dine planter nå er spredd over kanskje nesten hele norden:) Og mange som gleder seg over de:) Klem

  SvarSlet
 24. Såede mine, så de fik lidt kulde, som du anbefalede og et sikkert stedm hvor der ikke bliver luget, men der er ikke kommet noget endnu.... håber dog stadig og glæder mig til der sker noget...

  SvarSlet
 25. Jeg har ventet indtil i dag med at så mine, for at forskyde blomstningen, så jeg kan nå at nyde dem. Ellers ville de have blomstre mens jeg er på ferie. Og det glæder jeg mig vildt til. ELSKER valmuer.

  HIlsen ADH

  SvarSlet
 26. Hej Claus.

  Jo jo, de er rigtig nok på vej. Er ikke store, men de er der. jeg er nu bare spændt på, om stauderne når at overtage og dermed kvæle de små nye planter..... Time will tell.

  Jeg gjorde som du anbefalede og "smed" dem i staudebede. Min erfaring med, at forkultivere valmuer i drivhuset, har ikke været en succes - tror ikke de kan lide at blive flyttet. Så jeg er taknemmelig for dit tip vedr. valmue-såning.

  /Bo

  SvarSlet
 27. Hei!
  Ingen tegn til valmuene her ennå, men kan jo håpe litt til..

  SvarSlet
 28. Hej Claus,
  Jo jo de er skam på vej op de kære spirer...og jeg glæder mig meget til at se dem vokse og blomstre....
  Mvh Signe

  SvarSlet
 29. Jeg kan ikke få øje på en eneste... Kan næsten ikke bære, hvis der ikke kommer nogen

  SvarSlet
 30. Har sået en firkant "Claus D"-valmuer i køkkenhaven og tilbragte en god halv time i går aftes med at sortere ukrudtet fra. Og ja det er i høj grad lysten der driver værket, for jeg glæder mig enormt til synet af blomsterne, når jeg roder i køkkenhaven hele sommeren.

  Trine

  SvarSlet