Video 29. maj 2010

Så er jeg atter hjemme, og her er en helt frisk video fra haven.

 

I morgen skal jeg til nordjylland, og tidligt mandag morgen tager jeg

til Holland for at fotografare haver og pæoner. I skal nok få nyt fra landevejen.

 

10 kommentarer:

 1. Nok en kjempeflott video :-) Det er mye spennende som har dukket opp hos deg nå. Gleder meg til fortsettelsen. Spring Green er en av de flotteste tulipanene jeg vet om. Holder på å anlegge et nytt bed og der skal jeg ha en masse Spring Green.
  Det er en ting jeg lurer på, hva gjødsler du tulipanene med? Mulig du kanskje har nevnt det før i et tidligere innlegg uten at jeg har fått det med meg.
  Ha en fortsatt trivelig kveld.

  SvarSlet
 2. uhmmm..... lækkert!! ;o)

  SvarSlet
 3. Atter en fin og inspirerende video. Tak for det. Elsker jo pæoner, så jeg håber der kommer lidt billeder herfra din kommende tur også. ;-) Jeg har også et spørgsmål til dig og jeg håber ikke jeg har overset et indlæg om det, men det handler om, hvis du får tid og lyst en dag, om klipning af roser. Jeg har haven fyldt med skønne 'Jacques Cartier' roser, men de er bare så lange nu og har ikke et pænt løv, men tør næsten ikke klippe dem, så vlle blive så glad for gode råd. Uanset hvad vil jeg dog bare ønske dig en god tur og rigtig god weekend. ;-)
  Kh Birgitte

  SvarSlet
 4. ohhh jisses såååååååå underbart, föredrar att se din trädgård före melodifestivalen, guuu så vackert claus!!!
  må väl, nu njuter vi som bara den av försommaren, tjohooooooo lotten

  SvarSlet
 5. Hej Claus

  Mange tak for et kig på alt det smukke og ikke mindst for din info om "lag-på-lag-metoden"!

  SvarSlet
 6. Endnu en gang har jeg gemt dit videoklip til næste morgen - der rigtig hyggeligt at starten den tidlige morgen med et kig i din skønne have. Jeg glæder mig til at se et glimt af de lilla farver i dag.

  Rigtig god søndag....

  SvarSlet
 7. Hei

  De hvite enkle blomstene du hadde fra en fransk planteskole kan være en Ranunculus aconitifolius. Den finnes i fyllt type også, den er en av de vanligste blomstene i norske hager.
  Takk for nok et flott klipp.
  Nå skal jeg til Botanisk hages vårtreff på plantejakt!

  SvarSlet
 8. De hvite bedene er en fryd for øyet *sukk*. Tusen takk for titten og informasjonen du kommer med!

  SvarSlet
 9. Endnu en helt, helt vidunderlig havetur. Jeg bliver så glad både når jeg ser de planter jeg kender fra min egen have og når jeg ser nye blomster som jeg kan lege med i tankerne. Nu planter jeg ikke mere nyt i år, fordi jeg skal flytte, men i tankerne leger jeg stadigt med udtryk.

  Angående tulipaner der kommer igen har jeg her på Fejø ekstremt gode erfaringer. Jeg er jo ikke så rig som dig og derfor er jeg altid meget omhyggelig når jeg udvælger tulipaner. Jeg læser flere steder om de nye tulipaner jeg overvejer for efteråret og går ganske særligt op i at det er havestærke tulipaner sådan at de penge jeg bruger ikke kun giver mig en engangsfornøjelse. Af og til gør jeg naturligvis en undtagelse for en tulipan jeg bare må eje. Sådan har jeg gjort i flere haver, men her på Fejø oplever jeg at tulipanerne ikke bare overlever (ofte også selvom de ikke er havestærke sorter), men også bliver til flere og flere. Det kan være fordi jeg plukker mange tulipaner, for når man plukker rigtigt er det jo gavnligt for næste års blomstring (og det er sådan avlere gør), men jeg plukker jo slet ikke alle de tulipaner jeg har i hver sort og de kommer alligevel igen. Jeg tænker at det måske kan skyldes at der ikke er mosegrise på Fejø, for jorden er jo muld på lerjord der ikke er den mest velegnede til tulipaner så det kan næppe være jordens fortjeneste. Du mister iøvrigt muligvis også en del tulipaner til vira fordi du planter så tæt og har gjort det i mange år i de samme bede. Hvis man oplever at ellers havestærke tulipaner bukker under kan det være en god ide at finde et nyt sted til tulipanerne hvor jorden ikke har vira.

  Spring green er en vidunderlig tulipan og meget havestærk lige som de fleste andre viridiflora tulipaner.

  Rigtig dejlig tur til Holland, jeg glæder mig til at se billeder.

  SvarSlet