De første pæoner

Hurra! Nu begynder pæonerne at springe ud. I sidste uge var det den lysegule ‘Clair de Lune’. Nu er den ved at være ovre, men så kommer en anden skønhed, nemlig ‘Honeymoon’. Er den ikke smuk?

 

20090625_161002

 

Kompositionen med pæonerne, de langsporede akelejer og lupinen ‘Chandelier’, synes jeg er rigtig vellykket.

13 kommentarer:

 1. hej Claus,min have guru
  ja gul er jo ikke lige frem ynglings farven ,men jeg må kaste håndklædet i ringen og sige at den kombination du har fotograferet er helt fantastisk det giver en hel ny mening.
  det er jo en glæde at åbne min macbook og straks gå ind på mine faneblade, hvor du jo er fast, og åbne din side og så bare labbe hele din have i mig.tak for det. kunne du eventuelt tage et billed af hele haven fra huset og ned,jeg var hos dig ,på den første havevandring det kunne være spændende at se udviklingen indtil nu.på forhånd tak.mange hyggelige have hilsner fra Maj-B ritt,Højmark

  SvarSlet
 2. ABSOLUT ! Endnu en yderst vellykket kompotition i din skønne have.
  Har også nydt den tidligste pæon i min have, hele sidste uge "Coral Sunset" og nu står de andre på spring :-)

  SvarSlet
 3. Jeg kan ikke lide gul. Jeg kan ikke lide gul, jeg kan ikke lide gul, jeg kan ikke lide gul.

  OKAY, du vinder, jeg kan rigtig godt lide gul..

  For pokker altså..
  Jeg glæder mig rigtig meget til at se mange flere af dine pæoner..

  Skønt at komme ind fra egen have og kunne sætte sig med en kop kaffe og nyde synet fra din have også..

  SvarSlet
 4. Må sige som de andre....
  har ikke gule blomster i min have (næsten)
  - men smukt ser det altså ud ;0)

  SvarSlet
 5. Ja, nog är det en vidunderlig tid nu! Fantastiskt vacker komposition (som vanligt).
  Ha det gott,
  Charlotta

  SvarSlet
 6. Du har da så ganske ret.... ;o) Smukt!

  SvarSlet
 7. Aj aj Clause.dette var en meget velykket sammenplanting. utrolig smukt.
  Herlige have du fortalte om i sidste innlæg også. Hun haver på samme måde som jeg gjør. For meg er løvet det vigtigste. Blomstene kommer jo kun på besøg for en kort stund i løpet af sommeren på hver plante. For så å holde en have interresant og spennede igjennem en hel sesong kommer man så ikke forbi løvet.

  SvarSlet
 8. Ååå...hvilken favresymfoni! Aldeles skjønne nyanser i den Claus'ke farven måneskinnsgul, uten å touche den eggeplommegule mange ikke liker. Min vei inn til å like gult var rosen Aicha, se den og du er fortapt :) Etter et møte med Aicha vil gult aldri igjen bli det samme... Og jeg virkelig hatet gult! Da vi flyttet inn her for 8 år siden, var det første jeg gjorde i haven å grave opp og gi bort alle gule blomster. Nå stor Aicha i blomst sammen med sitrongule Achillea, gullknapp og Alchemilla Mollis i bedet jeg ser ut av kjøkkenvinduene. Gult er nydelig!

  SvarSlet
 9. Ja, hvor er det fint med de florlette akelejer, der væver sig ind imellem de mere kompakte og tunge blomster:o)

  Ninni, du flittige og søde norske jente, hvis kommentarer, jeg altid nyder at læse: - Sjovt, du siger det:o) Det var også rosen Aicha, som fik mig omvendt:o) Det var selvfølgelig hos Claus, jeg så den første gang. Nu er mit pastelgule bed mit absolutte yndlingsbed - og Aicha har ærespladsen. Dog har den kun et par år på bagen, så den er ikke så stor endnu.

  Derimod har jeg det svært med den signal-gule farve. Men ingen regler uden undtagelse......har I set Den Gule Have i Anne Justs Have? Den skylder I allesammen jerselv, at tage op og se. Den er signal-gul, men den gule farve har sit helt eget fantastiske haverum, og der er den virkelig smuk, smuk, smuk.

  Haven kalder..........

  TANTE GRØN

  SvarSlet
 10. Meget, meget smukt og en virkelig dejlig pæon.

  Jeg holder rigtigt meget af den farve du kalder måneskinsgul, men jeg kan også godt lide andre gule nuancer i de rigtige (ofte vilde) sammenhænge. Sådan har jeg haft det i mange år. Min kærlighed til gule blomster stammer helt tilbage til min tidlige ungdom hvor jeg arbejdede kortvarigt i en planteskole og allerbedst kunne lide roser med duft. Her var de gule dengang uovertrufne og farvespillet er også ofte meget dejligt netop i gule roser. Tilgængæld kan de være svære at placerer. Her i haven står der en meget fin engelsk rose der er yndig så længe den får masser af gødning og vand. Da jeg fik haven var den næsten død, men nu er den hvert år et brus som alle bemærke. Til efteråret ville jeg have begyndt på et lille hjørne kun med gule roser i en naturlig lomme jeg har bag mine dagliljer. Det bliver selvfølgelig ikke til noget nu da jeg skal flytte, men måske finder jeg en dag et nyt hjørne der har brug for lidt solskin.

  Masser af solskin til dig (men også meget gerne masser af dejligt morgen og aftenlys)

  SvarSlet
 11. Ja Ninna sier sant her. Aicha var den som omvendte meg og. men jeg mangler den dessverre stadig vekk. Men den skal nok få plass.
  En annen måneskinnsgul sak som jeg gjerne vil nevne er Kirengeshoma palmata. Helt spesielle blomster i sart gul, mon tro om den ikke heter voksklokke på norsk, litt usikker der. Palmata ut fra bladene , ligner litt lønn. Flott plante som virkelig kan bli stor og flott om den trives, et sjeldent vakkert syn i blomst.
  Ha en kjempe dag Claus.=)

  SvarSlet
 12. Efter en times aftenvandring med vandkanderne for at vande krukkeplanterne, er det herligt at kunne slappe lidt af med de mange dejlige billeder med tilhørende kommentarer.
  Her kan man både lære nyt, få ny inspiration og NYDE. Tak for dét.
  Venlig hilsen

  SvarSlet
 13. Tak for mange fine billeder Claus :-)
  Jeg undrer mig altid over at man aldrig kan opdrive akelejer i en blomsterhandel. Hvorfor dog ikke? Det er meget ofte den samme slags blomster, næsten hele året rundt.
  For nylig bestilte jeg en bårebuket ved en blomsterhandler, og jeg bad om blomster efter årstiden (og tænkte selv på syrener, liljekonvaller etc.)... hun foreslog dog asters!
  Så er det godt at man "kan få" årstidens blomster her hos dig Claus.

  Bedste hilsner Lisbeth K.

  SvarSlet