Den yndigste rose

For et par dage siden skrev jeg om ’Eden Rose’, som de fleste falder for. Jeg må dog bryde sammen og tilstå, at jeg ikke har den. Men måske skal jeg finde plads til den.

 

Claus_20100616_063630

 

En rose, jeg imidlertid slet ikke kan undvære, er den violette ’Rhapsody in Blue’, som også rigtig mange har taget til sig. Den får de mest indtagende blomster, der især i knop er helt uimodståelige.

 

Claus_20100616_062935

 

Når det gælder de engelske roser, varer det omkring tre år, inden de rigtig får fylde. Men sådan er det ikke med ’Rhapsody in Blue’. Allerede det første år titter store buketter på hver stilk hovederne op i luften. Omkring 80 cm høj bliver rosen.

 

Claus_20100616_063656

 

Jeg har plantet adskillige i mit blå bed, så planten lever i den grad op til sit navn.

14 kommentarer:

 1. Den er yndig, ligner en balkjole!

  SvarSlet
 2. Vilken fantastisk lila färg rosen har.......

  Ha en bra dag!
  /Charlotte - Trädgårdsflow

  SvarSlet
 3. Himmelskt ljuvlig syn!
  Så roligt att höra ditt omdöme om Rhapsodi in Blue. De blåtonade rosorna får inte alltid goda omdömen.
  Nu kommer i alla fall jag också att prova Rhapsodi in Blue i min trädgård.

  SvarSlet
 4. Åh... hvor smuk. Jeg har også lige snuppet billeder af min i dag - jeg har kun 1 i min lille have på 250 kvm. Jeg købte den sidste år.... hele vinteren har den hygget sig i drivhuset og står i nu med masser af knopper.

  SvarSlet
 5. Ja, den er dejlig, jeg har en i det blå bed hvor den står flot, synes jeg. Har en Willestrup/Eden, den er liiiige på trapperne, men jeg håber ikke, der kommer regn, for det bryder den sig ikke om. Den står i knop meget længe, de mest buttede tykke små bold, for så at åbenbare de skønneste blomster.Den MÅ du eje - søndagshilsner fra Lavendel

  SvarSlet
 6. Rapsody in Blue gikk raskt opp til toppen av rosehitlisten da jeg plantet den for et par tre år siden. Jeg er enig med Lavendel i at det er en rose man ikke kan unngå å ha i haven. Som jeg har skrevet før, skulle jeg valgt én av rosene mine måtte det bli nydelige Rapsody in Blue :)

  SvarSlet
 7. Kan kun anbefale at finde et sted at plante Willestrup/Eden rose, men Lavendel har ret, den bryder sig ikke om regn. Min trives på en plads under tagudhænget, hvor den ikke får direkte regn på blomsterne.
  Billederne af dine Rhapsodi in blue, frister en til at anlægge et rosenbed i blå toner.
  Kender du Sprogø rosen? Yndig lys lavendelblå, smukke formede blomster, og ikke mindst pragtfuld duft.
  Den er efter sigende opformeret, fra en rose der gror, ved det tidligere kvindehjem på Sprogø.

  SvarSlet
 8. Hej Claus!

  Hvor er det skønt atter at være "hjemme" i din egen have - og få et kig ind i det største af alle havemirakler......nemlig DIT helt unikke blomsterunivers:o)

  En helt forrygende flot beplantning omkring Rhapsody in Blue. RESPEKT!!!:o) Vidunderlige billeder:o)

  "Man kan leve uden brød, men ikke uden roser"
  -Jean Richepin-


  Mange rosenelskende hilsner,

  TANTE GRØN

  SvarSlet
 9. Hei.
  Eden rose er virkelig en favoritt her. Men Rapsody.. den har jeg også. Og på dine billeder har den en nydelig farge. Her hos meg blir den mørk lilla, som så går ut i grått.. ikke pen i det hele tatt!
  Underlig hvor forskjellig de oppfører seg.

  SvarSlet
 10. Hej Claus
  Kunne man lokke dig til at afsløre hvor du har fået den fra ? Jeg syntes du er rigtig god til at vise noget ud over det sædvanlige ! Jeg tror slet ikke jeg kan købe flere "standard"-sorter efter at have læst din blog og set hvor meget der er ;-)

  SvarSlet
 11. Ja, det er bare en hel FANTASTISK rose - har også nydt de første blomster på min siden i tirsdags og den ser ud til at få en hel overdådig masse blomster i år :-)
  Til Stig. Den kan fås på de fleste planteskolen og sidst jeg var i Bilka havde de flere fine eksemplarer ;-)

  SvarSlet
 12. Ja Ja jeg bor så i Nordjylland og kan kun prale af at have en enkelt farvet knop på min Rhapsody in Blue, den er ganske rigtig en helt fantastisk rose som kan klare sig både hvad sygdom angår og trange kår, og så klæder den de andre engelske roser i mit bed noget så fantastisk.

  @TurboLotte det kan måske have noget med jordbunden at gøre, når din rose får en anden farve end det den normalt gør, jeg ved det ikke men det er et gæt - har før oplevet roser få en anden farve end det der var meningen.

  Ha' en dejlig dag.

  SvarSlet
 13. Hej Claus Dalby.
  Tak for dine udsendelser på TV.
  Hvad kan jeg gøre ved mine roser, der er Engelske, Pegasus, Grown Princess,William Morris og så er der Barkarole, Victor Borge Karen Blixen, Flora Danika og mange flere ca 3-5 stk. af hver, de trives ikke rigtig, jeg ville gerne plaserer den så de passer bedre i farverne, desværre har jeg ikke bede i samme farve, det ser ellers godt ud som du har dem
  og hvad kan der plantes i bunden af sådan en blanding roser, bedet er langs huset og knækker midt på et hjørne af huset.
  Med vendlig Hilsen
  Sally

  SvarSlet