Der er så vidde grænser for ...

Claus_20100614_193117

 

... hvordan man kan have have, og det var netop, hvad Riet, hendes mand og jeg talte om i går aftes, da jeg atter en gang gæstede dette meget gæstfrie par og spiste med i det skønne lyst. Et par og tyve grader var det.

Fra det lille lysthus havde vi den skønneste udsigt med solnedgang. Ovenfor ser i ’maleriet’.

 

Claus_20100614_180127

 

A pro pos ’maleri’ har Anne Just sagt om hække, at de er rammen omkring motivet.

Snakken i går aftes gik netop på, hvor spændende det er, at vi alle sammen stort set bruger de samme planter. Men på vidt forskellige måder.

 

Claus_20100614_165251 Claus_20100614_165817 Claus_20100614_164449
 

 

I går fik jeg en kommentar på mit indslag om formklipning. Marianne skrev: Jeg kan ikke fordrage buksbom og formklipning!! Må jeg i den forbindelse henlede opmærksomheden på, at det ene ikke udelukker det andet. For at undgå, at indtrykket bliver for uroligt, er det ofte på sin plads med stramt klippede hække. Det var der faktisk også omkring den vilde have, som jeg viste for et par dage siden, og som virkelig mange af jer (vældig forståeligt) har reageret meget positivt på.

 

Claus_20100614_171121 Claus_20100614_171339

 

Jeg er både til de vilde og de stramme former i skøn forening. Sådan er det også i min have: Masser af ’vilde’ vækster holdt på plads af hække og garneret med få, men stramme indslag.

 

  Claus_20100614_171616

 

Er sikker på, at vi snart kan blive enige om, at ingen havegenrer er forkerte, og her på bloggen forsøger jeg da også at formidle forskellige typer. Og tro mig: Jeg viser kun noget, jeg kan lide. Men der er vidde grænser ...

7 kommentarer:

 1. Hej. Ih altså, hvor ville jeg dog ønske, at det skønne lysthus, som du har sat et billede ind af, stod i vores have. Det er bare hygge udover alle grænser. Iøvrigt tak, tak, tak for din skønne blog, som jeg bare elsker at læse. Rigtig god sommer.

  SvarSlet
 2. Hi-hi Claus - det lød da vist også lidt for hårdt med den buksbom!:-)
  Jeg har da også en "stram" og formklippet meget beundret bøgehæk ved indgangen til min vilde have - så jeg er ikke en dyt bedre selv!!
  Skal vise billeder, når den er blevet klippet til om et par uger.
  Men Claus - Riet's have er altså HELT vidunderlig. Der gad jeg godt bo!:-)
  Nyd dine sidste dage i Holland.
  KH-Marianne

  SvarSlet
 3. Hvor har du dog set megen skønhed her på sidste. Jeg ville godt høre navnene på de smukke roser hvis det er muligt? Nyder din blog i fulde drag. Hilsen Louise

  SvarSlet
 4. Hallo Claus !!! Buskbom på den måten som du viser er helt "rått" etter mine begrep!!! De ligner baller som er enten kastet rundt i hagen eller stilt opp på rekke og rad. Flott!!! Skal selv finne plass til et par "baller" Ellers koser jeg meg med din blogg og din reise. Ha en fin dag videre på din tur i flotte Nederland, jeg skal ut å se om knoppene på mine pioner har blitt større siden igår. Nå skjer det så mye i naturen og det går så fort så det er bare å nyte det hele fra idag solige og flotte Sandefjord. Klem!!!

  SvarSlet
 5. SUK........! Jeg er fuldstændig forelsket i de smukke havebænke, vi har set de sidste par dage: Den, der står i Riets lysthus og den, der stod i lysthuset i den stramme og formklippede have. Hvilken helt særlig stemning så flotte havemøbler tilfører haverne.

  Kan du ikke have sådan en i kufferten hjem, Claus?:o)

  TANTE van der GRØN

  SvarSlet
 6. Det er meget smukke omgivelser du færdes i for tiden, selvom du farter rundt må det være fantastisk at sidde i så dejlige haver om aftenen og puste ud - og du har til og med dejligt vejr:) Jeg holder af det hele - vildt og tæmmet af de typer du har vist, og man fornemmer at der er tænkt over tingene. Mange har den holdning at buxbom,tax og andre stedsegrønne minder om kirkegård og det bryder de sig ikke om - jeg synes der findes nogle helt fantastiske kirkegårde rundt omkring og jeg holder meget at af gå og nyde deres anlæg. Min egen buxbomhæk der i slangeform deler haven er klippet med Felco saksen så den bevarer det bløde vamsede udseende.

  SvarSlet
 7. Hej
  Det ene billede smukkere end det andet - hold da helt op for nogle dejlige haver du har besøgt. Jeg er også helt forelsket i lysthuset - hvem der dog havde plads til sådan et.
  Fortsat god tur:-)
  KH Annette Gant

  SvarSlet