Elskede akelejer

Som I nok er klar over, har jeg mange yndlinge indenfor planteverdenen, og en af mine aller kæreste er akelejen. I mange haver er den nok ved at være færdig. Men her inde mod skoven - i skyggen - blomstrer den stadig flittigt.

 

Claus_20100619_112057

 

Det herlige ved akelejer er, at de meget nemt krydser sig indbyrdes, og det kommer der ofte de smukkeste blomster ud af.

 

Claus_20100619_111321

 

En rigtig dejlig sidegevinst ved akelejerne er deres løv; så fint og spædt. Når det sidste kronblad er falder, klipper jeg planten ned - helt nede ved jorden. Så går der kun et par uger, før nyt og fint løv igen dukker op. Det holder så resten af sæsonen.

 

 

Claus_20100619_110616 Claus_20100619_110721

 

I torsdags skrev Ninni, som er en af mine meget trofaste læsere og kommentatorer her på bloggen, også om akelejer på sin blog. Den er altid et besøg værd.

8 kommentarer:

 1. Aklejor er fortryllende søde og er sjove med at lave nye sorter når de krydser sig!
  Sophia

  SvarSlet
 2. Jeg elsker akelejer og har flere af sorten.
  Selv op imellem grundmuren og fliserne vokser der skønne akelejer...:-o)

  Hej fra Lisbeth

  SvarSlet
 3. Akeleier blir en aldri lei av, og nye varianter dukker opp! Frøbarna blir aldri lik sine foreldre =) Alltid spennende å se hva som dukker opp! Jeg har også i år sådd noen varianter, og de skal overvintre i "barnehagen"!
  Så flott blogg og for en fantastisk hage du har! Her må jeg innom flere ganger, for en sånn hage kan en drømme seg bort i! =) Tusen takk for titten!

  SvarSlet
 4. Akeleier, iris og fenrikshjerter er det som blomstrer mest hos meg akkurat nå.
  Akeleier er vakre, og den mørke du viser er flott.
  Ha en deilig helg, klem Laila

  SvarSlet
 5. Oj...det er en ære å bli linket hos deg Claus, tusen takk :) Jeg blir mer og mer glad i de fylte akeleiene, jeg tror jeg må bestille flere sorter til vinteren og så. A. Barlow finnes også i hvit, lys/mørk lilla, ren sort (som den du viser) og lys rosa sorter, mmmm... :)
  Som alltid har du disse bildene som gjør meg fullstendig myk om hjertet, de er som små kunstverk

  SvarSlet
 6. Akeleje er en skøn og dejlig vild blomst - i år dukkede den smukkeste mørkelilla akeleje op i midt mellem fliser og ukrudt. Jeg har dem overalt i haven - selvom jeg egentlig aldrig selv har sat Akeleje. Mange må desværre ud af haven, men enkelte får i lov til at udvikle sig i min lille have. Jeg vil give dig ret Ninni - det er virkelig fantastiske billeder Claus tager. Specielt de helt nære billeder, hvor alt andet ligesom forsvinder i baggrunden - det tegner virkelig den enkelte blomst rigtig smukt op. Måske man skulle øve sig lidt.....

  SvarSlet
 7. "Problemet" ved at følge med på din blog Claus, er at der hele tiden er noget nyt jeg må ha' i min have.... nu altså akeleje... ;o)

  SvarSlet
 8. Aklejor kan man då aldrig få för många av! De är så söta!
  Ha det gott,
  Charlotta

  SvarSlet