En blå, blå blomst

Mine blå valmuer, valmuesøster, Meconopsis betonicifolia, er netop sprunget ud. Er de ikke fantastiske? Det er den mest blå blomst, jeg kender.

 

_20100608_095723

 

Den kan godt lide en lidt skovbundsagtig sur jord, og selv om jorden her er neutral til kalkholdig, trives de alligevel i stor stil, fordi jeg har tilført lidt spagnum ved plantningen.

 

_20100608_103824

_20100608_103804

 

Blomster som disse er rigtige showstoppere, som Anne Just kaldte dem.

14 kommentarer:

 1. Ja, det kan man faktiskt kalla dem! Och något mera blått får man leta efter. Vackra! Hälsn Mimi

  SvarSlet
 2. Tibets blå valmue er så smuk... Jeg plantede min sidste år...ingen blomster.. jeg klippede nemlig blomsterstilken væk. Det tvinger planten til at gro ordentligt. Den kan være vanskelig. Min valmue er bedårende i år... 21 knopper i en plante...på to stængler. Tak for billet til d. 19.. hos Dalby.. jeg glæder mig som til jul...

  SvarSlet
 3. Det blir som å få sommeren to ganger for oss som bor lengre nord og følger din blog! Det tar vel 14 dager til, ihvertfall, før de blomstrer hos meg. De er veldig blå. Man må velge dens plassering med tanke på farge med omhu. Finner man den riktige plass er den et flott blikkfang. Her er det tulipaner som kjører showet akkurat nå.
  Ha en fin dag!

  SvarSlet
 4. Wauw - hvor er de søde og fine!

  SvarSlet
 5. Michael B. Sørensen8. juni 2010 kl. 14.19

  Jeg har gennem længere tid været vild med den gule valmuesøster, men har endnu ikke fundet et sted som forhandler den. Prøvede at så valmuesøster fra frø i farverne blå og lilla i år, men ingen af de mange frø er blevet til noget. Men de er utrolig smukke..

  SvarSlet
 6. Å, for en søt blomst:) Fantastisk nydelig!

  Ha en fin-fin dag, Claus! Takk for all inspirasjon!!

  Klem klem
  Anette:)

  SvarSlet
 7. Sjovstoppere var et godt ord! De blå valmuer er netop lyseblå som intet andet, silkeblå skrev nogen et sted. ha en god dag/Sophia

  SvarSlet
 8. Hvor er de smukke....Jeg synes alt er showstoppere for tiden, i haven og i grøftekanter....På en eller anden måde 'glemmer' man fra år til år, hvor dejligt det er, at se alt springe ud. Men det gode ved netop det, er jo, at så får man endnu større lykkefølelse når det sker...igen.....og igen....og igen....

  SvarSlet
 9. Jo den er godt nok blå og rigtig sød:) Hvilke planter står den sammen med hos dig?

  SvarSlet
 10. Lisbeth - den står sammen med hvide blomster.

  Pyha, her fik jeg svaret på en kommentar. Det er langt fra altid, jeg når det. Det undskylder jeg meget. Det er ikke mangel på vilje, men på tid!!!

  SvarSlet
 11. Jeg har også denne i hagen, men her er det jo så mye senere, men den kommer og den er betagende vakker.
  Klem Laila

  SvarSlet
 12. Jeg elsker meconopsis, en af de dejligste blomster, der findes. Jeg er så heldig at have to!!! :-) - havde tre som blev plantet efter Anne Justs forklaring, desværre blev den ene ædt af sneglene, før jeg nåede at komme efter dem.

  Hilsen Helle - i Schweiz

  SvarSlet
 13. Ja, Tibets blå valmue er SÅ smuk og helt psykedelisk blå. Desværre passer det ikke primadonnaen, at bo hjemme hos mig, selvom jeg har forsøgt at møgforkæle den, efter alle kunstens regler. Den har fået madpakker bestående af fyrrenåle, spagnum, skovbundsjord og jeg ved ikke hvad. Men ak nej! Nu har jeg givet fortabt.

  Michael, jeg har så mange gule valmuesøster (Meconopsis cambrica) og hvis du lægger din adresse, vil jeg gerne sende nogle frø til dig. De er så nemme at dyrke, og er helt umulige at slippe af med igen.

  Mange valmuehilsner,
  TANTE GRØN

  SvarSlet
 14. Det var dog en fantastisk farve - ligner noget fra en børnetegning !!!

  SvarSlet