En dramatisk start

Omkring klokken otte i morges ankom jeg til Amsterdam med fly og hentede straks en lejet bil. Derefter satte jeg kursen nordpå et halvt hundrede kilometer. Målet var pæonmarkerne, som jeg skrev om forleden.

 

_20100610_092856

 

Hjemmefra havde jeg været i kontakt med Joshua, der sammen med sin bror Jeremy ejer firmaet, hvor de årligt høster over en million akskårne pæoner og desuden har en stor produktion af pæonknolde til videresalg.

 

 

_20100610_095216

 

Joshua havde briet mig om, hvad der var i blomst, og så betaget var jeg af det syn, der mødte mig - en kolo-enorm stor mark med flere pæoner end jeg nogensinde før havde det - at jeg kørte op langs marken uden at tænke mig om. Det skulle jeg aldrig have gjort!

 

 

_20100610_095924

 

Det viste sig nemlig, at vejen var blød som smør, og snart sad jeg uhjælpeligt fast. Hvad skulle jeg gøre?

Heldigvis vidste jeg, at Joshua og hans bror rådede over adskillige traktorer. Jeg klagede min nød til Joshua, der ikke var sen til at hjælpe mig. En rigtig mand! Traktortræk og lignende forstår jeg mig ikke på, men det gjorde Joshua heldigvis.

 

_20100610_104340

 

Snart fik han trukket mig fri, og så var jeg klar til at fotografere. Her ser I nogle resultater af anstrengelserne.

 

_20100610_103324

 

Jeg sidder lige nu på en rasteplads og skriver og er på vej mod nye eventyr. Dem skal I høre om senere.

Adskillige kilometer venter forude ...

 

_20100610_103858

12 kommentarer:

 1. Ja, man kan også blive for ivrig - har også prøvet det! Men så er det godt, man har Falck...de pæoner er helt fantastiske - og sp i den mængde! Videre god fart - og pas nu på! mange gode hilsner Lavendel

  SvarSlet
 2. Jeg forstår godt at du blev henført af dette fantastiske syn.
  Godt det "kun" var en leret vej der kom ivejen.
  Kør forsigtigt Claus, vi vil alle have dig hel hjem igen..:-)

  Hej fra Lisbeth

  SvarSlet
 3. Lene Borreskov Andersen10. juni 2010 kl. 16.16

  Ja, der er ikke noget der kan stoppe dig og det
  nyder vi godt af her på bloggen :-))) ....ÅÅH
  så smukke pæoner især den hvide med gul midte,
  den er da bedårende.
  Pas på dig og god tur.
  Glade havehilsener fra Lene.

  SvarSlet
 4. Oj, vilka äventyr och vilka underbart fantastiska pionfält!

  SvarSlet
 5. jeg kunne godt tænke mig at være en myg der fløj forbi :-)
  Hilsen Hanne

  SvarSlet
 6. Så smukt, at man næsten taber vejret.

  Lavendel og solsikkemarker har vi jo set på i mange år. Men pæonmarker !!!

  SvarSlet
 7. Jordens leende är när blommorna blomma, detta är ett enda stort leende!Hälsningar från Finland Nette

  SvarSlet
 8. det var da godt du belv trukket fri, det er helt forfærdeligt at køre fast, man kan netop intet gøre før en med en maskine kommer og hjælper..DE pæonmarker må jeg se en gang, det ser helt vildt ud med de store blomster der bare ser ud til at være små pludselig når de er i disse mængder. ha fortsat god tur!/Sophia

  SvarSlet
 9. Hvor er de skønne de paeonmarker. I aftes havde jeg besøg af en lokalklub. De er ikke have interreseret og flere kom fra lejlighed. Men de var alle meget imponeret. Også selv om at der ikke var ret mange af paeonerne der blomstrede inu. Men knopperne er jo også et kapitel for sig selv. Du må have en rigtig god tur og jeg glæder mig til din bog om paeoner.
  Husk at skrive om Itoh hybriderne, min ¨Bartzella¨vandt sidste år, Dansk paeon selskabs ¨Årets paeon 2009¨prisen.
  Mange paeonhilsner fra
  Marianne. (paeonhaven.dk)

  SvarSlet
 10. Hej Claus.
  Har været et par dage væk fra bloggen. Følger den ellers normalt som godnat læsning, det er jo bedre end en triller, som man ikke kan ligge fra sig. Men her er man tvungen til at vente til næste dag for at få et afsnit mere. Men jeg fik læst det med de bøger der udkommer og blev nysgerrig efter at høre mere om "den hvide have" er det din egne hvide afdeling du der vil beskrive i dybden? jeg klapper i mine hænder af glæde hvis det er :-)
  Forsat god eventyr tur i Holland.

  Hilsner fra ADH

  SvarSlet
 11. Sikke en masse skønne oplevelser du får. Dejligt at du vil dele dem med os andre her på cyberspace :-)

  SvarSlet
 12. ÅHH! Hvor ville jeg gerne se disse Pæonmarker og tænk, hvilken duft der må være!

  SvarSlet