En helt særlig pæon

I dag er en helt særlig pæon sprunget ud her i haven. Den hedder ‘Prarie Charm’ og er en såkaldt Itoh-hybrid. At forklare helt præcist hvad det er for en art, vil føre for vidt her. Men jeg kommer selvfølgelig til at fortælle om denne helt fortryllende pæonform i min bog ‘Bonderoser og pæoner’, der udkommer til efteråret.

 

20100628_092612

 

Jeg kan dog lige berette, at det særlige ved denne pæon er, at det er en krydsning mellem en staudepæon/silkepæon og en træpæon. Den har træpæonens løv, men visner ned om vinteren. Det skønne ved Itoh-hybriderne – som også kaldes for sektions-hybrider – er, at der findes flere sart gule.

 

20100628_092628

13 kommentarer:

 1. Det var en usedvanlig vakker peon! Herlig å se hvordan alt bare stråler om kapp i hagen din på denne årstiden Claus!

  SvarSlet
 2. that"'s a pretty one

  I wonder where I can find a list with open gardens in Denmark

  SvarSlet
 3. Hei igjen Claus, i deilige Danmark!!! Hjertens takk for de flotte hagevandringene du tar oss med på. Inspirasjonen er på topp etter å ha sett alle de flotte biomsterrom du har. Jeg vet hva jeg skal gjøre nå i sommer, det er å finne mulighet for flere bed på min natur eiendom. Tillater meg å sende en hilsen til TANTE GRØNN, for hennes frodige herlige kommentarer som også gleder oss alle. Ha en fin dag, Claus! Hjertens fra idag lett overskyet Sandefjord.

  SvarSlet
 4. @kaylovesvintage: for a list of open gardens, try this site: http://www.haven.dk/gardens.asp

  SvarSlet
 5. Helt utsökt i färgen. Kollade genast min pionleverantör här i Finland, men tyvärr fanns inte den Itohhybriden i deras sortiment. Hälsn Mimi

  SvarSlet
 6. Hvor er det en skøn sart gul farve - jeg må tilstå, at din kommende bog om pæoner lyder mere og mere tiltrækkende. Det er skønt at blive klogere...

  Rigt god dag.

  SvarSlet
 7. Hvor er den bare utrolig smuk...

  SvarSlet
 8. Denne pæon er nu på min ønskeliste...:-)
  Har fundet den hos.;
  http://www.paeoneksperten.dk/product_info.php?cPath=21_29_26&products_id=476

  Lidt smådyr, men man kan jo ønske sig en i fødselsdagsgave...:-o)

  Hej fra Lisbeth

  SvarSlet
 9. Det må du nok sige Claus.....en skønhed af de sjældne :0)

  Sommerhilsner fra Solhatten

  SvarSlet
 10. Hvor er den dog smuk! Jeg bliver også mere og mere spændt på, at læse "Bonderoser og pæoner" og glæder mig meget til den udkommer:o)"Prarie Charm" har en usædvanlig smuk farve:o)

  Claus, jeg tillader mig at sende en hilsen tilbage til Grete i Sandefjord. Jeg tror, du synes, det er ok, da jeg ved fra et blogindlæg, at du også sætter stor pris på den dejlige Grete fra Sandefjord. Hverken Grete eller jeg har jo selv en haveblog......

  Hej kære Grete i dejlige Norge:o)
  Jeg blev meget meget meget glad og rørt over din søde hilsen til mig. Jeg er både glad, bevæget og stolt over, at du finder glæde ved mine kommentarer.
  Søde Grete, jeg har det på samme måde med dine kommentarer:o) Jeg bliver altid så glad, når jeg ser, at der er en kommentar fra dig på Claus` uundværlige blog. Jeg savnede dig, da du var på ferie:o)
  Du er et positivt, livsbekræftende og dejligt menneske, der spreder glæde og solskin omkring dig....også her på bloggen:o) Det er en skam vi bor så langt fra hinanden.....sikke nogle have-hygge-stunder vi kunne have sammen:o)

  Hjertens og stort klem fra TANTE GRØN i dejlige Danmark, hvor vejret er solrigt og varmt.....endelig!!!!:o)

  SvarSlet
 11. Lisbeth - ja Pæoneksperten er et skønt, skønt firma. Jeg var der i går aftes for at fotografere. Vender tilbage med billeder.

  Grete og Tante Grøn - I er begge to skønne kvinder. Der gør så meget for denne blog. Tusind, tusind tak.

  SvarSlet
 12. Hej Claus. Åh hvor er den skøn, sådan en kunne jeg sagtens finde plads til.
  Og hvor jeg glæder mig til din nye bog om Pæoner, det er sådan her i huset at hvis jeg ikke lige er på havearbejde, så har jeg enten et strikketøj i hænderne eller en af dine havebøger, og du har jo lavet nogle rigtig dejlige som man kan blive klogere af.
  Venlig hilsen Anne

  SvarSlet
 13. UD med noget af det gamle og IND med denne smukke pæon. Den MÅ der kunne skaffes plads til!

  SvarSlet