Endnu en blå anemone

Når man siger ’anemone’, tror jeg, at de fleste tænker på de hvide, der dækker skovbunden i det tidlige forår. Men som bekendt er der også andre. Og flere af dem er stauder.

 

Claus_20100619_111436

 

Den kendteste staudeanemone er uden tvivl høstanemonen, men der findes også en lille lav hvid sommeranemone, der er god i det vilde bed, fordi den breder sig moderat med rodskud.

 

Claus_20100619_111029

 

En anemone, der blomstrer netop nu, er der ikke så mange, der kender. Den har da heller ikke noget dansk navn. På latin hedder den Anemone leveillei. Det er den, I ser på billederne her.

Den bliver ofte bemærket af havegæster, fordi den dels har blå støvdragere og blå bagside. Den er så fin, for eksempel sammen med katteurt.

10 kommentarer:

Blomsterromantik sagde ...

Hvor er den yndig. Er den lige så høj som katteurt?

Anonym sagde ...

Anemonen er knap så høj som "Nepeta", katteurt.
Nepeta er mere løs i væksten, hvor anemonen er opretstående. De passer meget fint sammen. Anemonens blå "nakke" matcher katteurten...

Lene Borreskov Andersen sagde ...

Hvor er din yndefulde Anemone bedårende, jeg har
aldrig set den før men for mig ser det ud som om
den er et "barn" af Høstanemonen :-)).
Jeg har i min have hvide yndefulde Anemoner, som
jeg kun kender under det danske navn "sommer -
Anemone", denne breder sig og er nem at tage
aflæggere af ..men du kender den nok for du er
jo den jeg lærer af :-).
God søndag aften fra Lene.

johnjustesen sagde ...

Jeg elsker dine portrætter af dine sjældne skønheder, Claus!:o) Hvor er det dog et poetisk partnerskab, du viser her. Jeg er en stor ynder af det florlette udtryk, som dette makkerpar på smukkeste vis illustrerer.

Men ak... nu får jeg have-syge igen: Jeg kan simpelthen ikke leve uden denne vidunderlige anemone med den blå nakke. Hold op, hvor er den smuk!!:o)

Har lige gået min aftentur i haven, som tager sig smukkest ud i aftensolens modlys. Det slog mig igen igen, hvor langt bagud alting er iår:
Duftende syrener omkring Sankt Hans!!!!! Det plejer jo at være duften af hyld, man forbinder med midsommer. Pæonerne og roserne lader også vente på sig herude vestpå. Men Rose de Rescht er ved at give sig i knopperne nu.... og jeg længes ubeskriveligt efter mit rosenflor. Men at glæde sig til noget, er jo som bekendt en glæde i sig selv.

Mange blå anemone - forelskede hilsner til alle.

TANTE GRØN

Mimi sagde ...

Verkligen en liten skönhet! Hälsn mimi

Anonym sagde ...

Jeg elsker anemoner og har flere slags i haven. Både forårs-, sommer- og høstanemoner. Jeg har dog aldrig hørt om den fine anemone du her viser os. Men den må jeg naturligvis eje :-)

Hilsen
Karen Riemenschneider

Nooria sagde ...

Jeg har vært i Danmark og har ikke fått kommentert på flere dager. Jeg deler din begeistring for akeleier og jeg er så glad for at jeg i år har flere sorter som blomstrer. Enda flere blir det neste år!

Jeg har også falt veldig for Eden rose, men jeg har ikke fått tak i den enda. Jeg skal forsøke å bestille den neste vinter. Den er fantastisk vakker!

I kveld er jeg lei meg, for da jeg kom hjem fra Danmark hadde rådyrene forsynt seg i hagen min, til tross for at jeg hadde brukt Revir. Jeg som hadde trodd at jeg nå skulle få en vakker rose- og tulipanhage, etter at jeg hadde oppdaget Revir.

Uansett blir jeg i godt humør av å følge bloggen din! Ønsker deg en fin og kreativ uke :-).

Linda sagde ...

Å den var vakker:) og ny for meg, og den havner absolutt på ønskelisten:) Klem

Ninni sagde ...

Så yndefullt den nikker med hodet anemonen din. Når blomster ser blygt ned i bakken på denne måten går man glipp av mye dersom man ikke bøyer seg ned og ser den inn i øynene, men denne har jo en nydelig nakke også. Den var bedårende søt og ny for meg. Listen over ønskeplanter blir lenger og lenger, og jeg synes haven blir mindre og mindre :)

Sophia Callmer sagde ...

Den er virkelig yndig! og elegant!