Endnu en skøn dag

Jeg må sige, at jeg i dag har haft endnu en skøn dag med de dejligste havebesøg. Så skøn, at jeg er sikker på, at jeg snart vil få abstinenser efter dette skønne haveland, når jeg på torsdag aften tager hjem til Danmark igen. Men det bliver selvfølgelig også skønt at komme hjem. Hjem til haven og se alt det, der er sket.


På fredag skal jeg lave tv, og på lørdag har jeg et lukket havearrangement. Søndag kommer en svensk havefotograf og -journalist, og straks derefter kører jeg til Sjælland for igen at fotografere - haver, haver og haver.

Jeg har allerede nu besluttet, at jeg tager tilbage til Holland igen midt i juli.

 

 

Claus_20100614_151951

 

I får lige et par øjebliksbilleder taget i dag. Se for eksempel denne skønne katteurt, Nepeta ’Six Hills Giant’. Når man ser er billede som dette, er det ikke svært at forstå, at den på dansk også hedder falsk lavendel. På min forholdsvis tunge jord har jeg svært ved at få lavendel til at trives, men katteurt, klarer det fint. Rigtig fint. Det er en nem og fordringsløs staude, der som her er uforlignelig som kantplante.

 

Claus_20100614_152023_3

 

Også lodden løvefod, som jeg skrev om forleden, og som rigtig mange af jer responderede på kan bruges på denne måde.

6 kommentarer:

 1. Jeg er imponert over din kapasitet. Jeg er dog veldig glad du har en slik kapasitet og at du har overskudd til å tenke på alle oss som gleder oss over vakre bilder, inspirasjon, og tips:)Takk, takk:)
  Klem

  SvarSlet
 2. Jeg har altid troet at Holland var tulipanland, det er selvfølgelig rigtig nok, men jeg skal da lige love for, der er andet at se, fantastiske billeder.
  Du kan så meget Claus, tage billeder, "male" skønne bede, skrive dejlige bøger, finde vilde haver, jeg vil gerne foreslå, at du begynder at arrangerer haverejser, du har så mange kontakter, sikke ture det ville blive.
  Venlig hilsen Anne

  SvarSlet
 3. Dejligt med billedrapport fra det nederlandske, de har så meget at byde på.

  Lige præcis 'Six Hill's Giant' er måske den allerbedste Nepeta. Den eneste ulempe er, at fuglene plukker den til at fore deres reder med - og at katten godt kan finde på at lægge sig i den. Men så må man jo bare plante rigeligt :-)

  SvarSlet
 4. Jag kan inte se mig mätt på dina vackra bilder! Vilken svensk fotograf är det som kommer, är det möjligtvis Annika?

  SvarSlet
 5. Kære Claus van der Dalby:o)

  Sikke et program du har. Giver du ikke en energi-transfusion? Jeg modtager gerne:o)

  Man overkommer meget, når det er lysten, der driver værket:o)

  Tusind tusind tak for alle de spændende og inspirerende haverapporter og smukke billeder fra Holland. Det er en daglig glæde, at følge dig på din vej gennem alle disse skønhedspletter.

  Der bliver vist trængsel i flyet, når alle vi "blinde" blog-passagerer skal med dig hjem fra Amsterdam. Ja, der må indsættes MANGE ekstra fly.....:o)

  TANTE GRØN

  SvarSlet
 6. Det er skønt at få lov til at være med på din "nydelsesrejse" og på bloggen her se dejlige billeder fra vidt forskellige haver.
  I dag læste jeg lidt i "Havedrømme" - alt for lidt, for man bliver jo grebet og får hele tiden nye idéer, så jeg måtte hurtigt op af sofaen og ud i haven og drivhuset. Middagspausen blev lidt kort - men jeg bestemmer heldigvis selv.
  Fortsat god tur.
  Venlig hilsen

  SvarSlet