Et drømmesyn


Billedet her var et af de sidste motiver, jeg tog i Holland i går. Dermed var min pæonmission fuldførst i det nederlandske.

 

Nu er det danske og svenske have, det gælder. Heldigvis er blomstringen her ikke så langt fremme som dernede. Jeg er fuld af fortrøstning og glæder mig til arbejdet med ’Bonderoser og pæoner’.

 

Claus_20100617_135024

 

Som jeg før har nævnt, viste det sig ret svært at finde pæonmarker med udsprungne blomster. Det skyldes, at afskæringsblomster plukkes i knop. Men nord for Amsterdam var jeg heldig, for da fandt jeg dette sted, hvor man dyrkede pæonknolde til videresalg, og der plukker man ikke blomsterne. I alt tre besøg blev det til.

9 kommentarer:

 1. Wauw!
  En mark fyldt med pæoner, hvilket betagende syn, jeg går længelsfuldt, og holder øje med mine få pæoner der stadig er i knop.

  SvarSlet
 2. Hej Claus - du skriver at Holland nærmest har overhalet England. Kan du huske Hadspen Garden ved Cary Castle i Somerset i det sydlige England?

  Det paradis af en have er desværre jævnet med jorden, men jeg var forbi igen og har lavet et lille indlæg derfra på min blog. Det er ren nostalgi. Se bare her: http://www.blogpro.dk/blomsterhaven/hadspen-garden/

  Desværre gik min kønne 'Pattys Plum' fra Hadspen Gardens lille nursery kødets gang. Mon du har en aflægger, så de levende minder kan fortsætte i min blomsterhave ;o)

  - Kenn

  SvarSlet
 3. Hej Claus.
  HVor er jeg glad for, at du nu har fået en blog. Så kan jeg følge din have og din kunnen næsten "live".
  Jeg har flere af dine dejlige bøger og som næsten er tyndslidte. jeg elsker dem og finder så meget inspiration og viden. Jeg holser virkelig meget af storkenæb, hostaer og høstfloks og i en af dine giver du en fin beskrivelse af disse.
  Jeg er så heldig at have min egen lille byhave her på Frederiksberg hvor jeg bor. Ca 200kv have har jeg kun 1½ km fra Rådhuspladsen. Og ligesom dig kan jeg ikke få nok af stauder, så der er ikke meget bar jord her, andet end min glæasplæne som ikke får nok lys og derfor er mere mos end græs.
  Anne Just som du kendte så godt var barndomsveninde med en pige/kvinde som hedder Lisbeth. Lisbeth og hendes søster Gitte kender jeg igennem nogle fælles venner. Pudsigt ikk.
  Nå det var en længere smøre.
  Tak for en dejlig blok med dejlige billeder.
  Hilsen Jeannet

  SvarSlet
 4. PS undskyld stavefejlene som jeg lige har opdaget....

  SvarSlet
 5. Otrolig syn! Har aldrig sett något liknande. Här är det "more is more" som gäller:)
  Ha det,
  Charlotta
  Cesars trädgård

  SvarSlet
 6. Hej Claus

  Det har været rigtigt dejligt at følge dine haverejser både i Danmark og Holland. Flotte, flotte stemningsbilleder.

  Men jeg suser lidt uden for emnet pæoner (omend jeg holder mig til emnet besøg i fremmede haver)for at sige tak for dit fif om Jette Frölichs åbne have arrangement, som jeg i dag deltog i. Selvom roserne stadigt lader vente på sig, var det en oplevelse af de store. Hun har sandelig fundet balancen mellem det vilde og stramme, som jeg sætter så stor pris på. Udover fremvisningen af den skønne have, blev der også øst ud af hendes livshistorie og andet spændende. Da jeg ankom fortalte jeg Jette, at jeg havde fået viden om arrangementet fra "Claus Dalbys blog", og da jeg sagde farvel, sagde hun "hils Claus", hvilket næsten fik mig til at grine, og fik mig til at replicere: "Ham kender jeg desværre ikke, men jeg skal da gerne lægge en hilsen ind via bloggen". Som sagt - så gjort :)

  Jeg skal love for, at jeg får dejlige oplevelser ud af din blog Claus. Tak!

  SvarSlet
 7. Lene Borreskov Andersen19. juni 2010 kl. 10.36

  Hej Claus ....har aldrig før set så mange Pæoner
  på een gang, hvor er det smukt :-).
  I går plukkede jeg den første buket engelske
  roser i haven, ikke så mange men alligevel nok
  til at give den skønneste duft inde og hvor jeg
  nyder det, snart kan jeg også nyde mine Pæoner i blomst ...jamen, er det da ikke en skøn tid lige nu :-)).
  Ønsker dig en dejlig week-end med tak, tak for
  dejlige oplevelser her på bloggen.
  Lene.

  SvarSlet
 8. Mycket vackert! Pionen är en favoritblomma hos mig!

  SvarSlet
 9. Hej Claus
  Nu blir jeg bare nødt til at sige det - du tager simpelthen så flotte billeder - tak fordi du deler dem med os:-))

  Sommerlig hilsen
  Annette

  SvarSlet