Et herligt gensyn

I aften er jeg inviteret til middag hos Riet, og jeg har selvfølgelig taget nogle billeder i hendes helt bedårende have. Roserne - i hvert fald mange af dem - er i fuldt flor; nogle er lige begyndt, og andre lader endnu vente lidt på sig.

Jeg glæder mig til at komme tilbage for at tage billeder i det helt rigtige morgen- eller aftenlys. Det bliver næsten guddommeligt med motiver som disse.

 

_20100611_170903 _20100611_165537

 

Jeg elsker Riets småvilde og cottage-agtige stil, og hende have er da også kendt over hele Europa. Jeg selv fra USA er folk kommet for at se haven.

 

_20100611_162434

 

Riet har ikke mere åben have som sådan, men tager imod grupper, der har forudbestilt. Og folk, der bor på hendes bed and breakfast, får selvfølgelig også glæde af dette helt igennem skønne sted.

 

_20100611_170405 _20100611_164938

 

Læg mærke til, hvordan de fleste af roserne er i abrikos- og lakse-farver. Toner, jeg selv har svært ved at anvende. Men her er de helt igennem sublime.

 

_20100611_162258 _20100611_164510

 

Jeg skal ikke bo her i nat, fordi Riet - da jeg endelig fandt ud af, hvornår jeg kunne tage herned - havde fuldt booked op.

 

_20100611_163615

 

Men hun har henvist mig til et sted, hvor jeg skal bo de næste tre nætter. Det tegner virkelig godt efter deres hjemmeside at dømme.

Det fortæller jeg om en af dagene.

12 kommentarer:

 1. Hei Claus!
  Har akkurat oppdatert meg litt på bloggen din, og storkost meg med alle de nydelige bilder og stemninger. Ekstra ekstra moro å lese om den hemmelige hagen langt inne i skogen. Ble så imponert over 92 åringen som steller en hage av en slik dimensjon.
  Helt skjønt å se hagen til Riet også. Det ser faktisk riktig så eksotisk ut for oss nordmenn med de koselige stråtak og planter som slynger seg oppover vegger og tak. Utrolig frodig og stemningsfull. Og rosene er i blomst allerede, sukk blir nesten litt misunnelig. :)
  Nyt helgen med overnattinger i nye spennende hager.
  Klem Trine

  SvarSlet
 2. Ja, den laksefarvede tone er særdeles vanskelig at kombinere. Abrikosfarvet er en anelse nemmere - sammen med clematis Prince Charles er den fantastisk, men indrømmet, det lyder lidt mærkeligt.

  hilsen AM

  SvarSlet
 3. så vackert! lite som en saga av astrid lindgren...

  SvarSlet
 4. Den have er helt, helt vidunderlig, måske en dag jeg skulle finde pasning til hele trebørnscirkuset og tage på overnatning.

  Du skriver at hun har nemmere ved at bruge de lidt vanskeligere kulører end du selv har og her tænker jeg umidelbart at der jo også er meget forskeld på jeres haver. Din er tæt tilplantet og derfor fyldt med blomster farver. Hendes er meget mere grøn og det betyder at haven kan indramme farverne på en anden måde. I en have er det sjovt nok slet ikke hvidt der er den neutrale farve, men derimod grøn og en stor grøn have med græs og træer neutraliserer farverne. Det er derfor jeg synes det kunne være så sjovt at se dit enorme talent for blomster udfoldet i en anden rammen, f.eks. sådan en skovoase som den vi fik et glimt af i går. Videre god rejse.

  SvarSlet
 5. .....igen igen Claus - fantastiske billeder fra dine rejser. Tak fordi du indvier os i de mest utrolige smukke haver man kan forstille sig. Det sætter drømmene yderligere igang her i lille have Danmark.

  Jeg må give Lotte ret: man bliver ført lige ind i Brødrene Løvehjerte når man ser de smukke billeder :0)

  SvarSlet
 6. Hello
  I don´t understand anything but I just love your pictures.You have just lovely sites keep doing beatuful sites,thank you very much:)

  SvarSlet
 7. Så utrolig nydelig! Det er hagen jeg streber etter her i Norge. Et ganske umulig prosjekt :) Vel, jeg poppet innom for å si at valmuene spirer og det ser fint ut. Oppdatering kommer når det blomstrer osv. Har sådd dem sammen med Geranium, The Generous gardner, Mary Rose, Felicite Parmentier og Etoile Violette. Jeg gleder meg :)

  SvarSlet
 8. Hello Henrietta

  Maybe you could use Google to help you translate det site - I recommend it, because Claus just write the most passionated and inspiring words.

  Til dig Claus

  Tak fordi jeg var så heldig at få et link på din side.

  Det er nogle fantastiske steder du finder, når du skal finde overnatning. Rigtig god weekend.

  Mette

  SvarSlet
 9. Än en gång. Den trädgården är helt fantastiskt vacker. Hälsn Mimi

  SvarSlet
 10. Kære Claus.
  Håber de kræser om dig på dit nye overnatningssted. Det kan godt være, du har et super kamera, men du har bestemt også et gudsbenådet blik for det smukke. Jeg kunne helt sikkert fotografere de samme steder, uden billederne blev halvt så flotte. Og ja Håkan - det er da det, det er: Romantisk!
  Kærlig hilsen og rigtig god tur Claus.
  Inga Nygaard Hansen

  SvarSlet
 11. Kære Claus
  Sikke nogle flotte billeder du leverer. Riets have er jo som Håkan skriver romantisk. Må absolut være et skønt sted det bed and breakfast, tænk at vågne op til sådan et scenarie og sidde og nyde sin morgenmad. Fortsat god tur i det hollandske.
  Hilsen fra det Sydfynske Jeanne

  SvarSlet