Et rosa træ

Er lige omkring mit overnatningssted for at lade batterierne op. Altså, sådan helt bogstaveligt. For der var ikke mere strøm på mit fotografiapparat!

 

Jeg skal endnu besøge to haver, som skal fotograferes i aftenlyset, og i løbet af dagen har jeg nået fire haver - blandt andet en fantastisk slotshave, passet af blot en enkelt dame.

 

_20100602_134605

 

Dér så jeg et træ, som man kun ser meget sjældent oplever i Danmark. Danmark er da også lige det nordligste, for træet er ikke helt robust.Tænk engang; når det blomstrer, er det rosa. Det hedder tamarisk. 

 

_20100602_134622 _20100602_134708

 

Et ekstra plus var, at træet passede perfekt til slottets murværkk i baggrunden og en lupin under det. Hvor heldig kan man være?

14 kommentarer:

 1. Nydelig kontrast me lupinene. Den synes jo lang vei. Vakre bilder;)

  SvarSlet
 2. Holland - det er et super dejligt land og folkeligt, men det er da nogle rigtigt dejlige steder du kommer til som man jo bare må se nærmere på - God tur:o) Charlie

  SvarSlet
 3. Tamrisk det er jo et drømmetræ, tænk at du så et i blomst! Ser ud til at du har god tur, håber at det fortsat bliver lige så mange fine haveoplevelser nede i Holland/Sophia

  SvarSlet
 4. Så flott det er:) Så mange flotte steder du får oppleve:) Jeg er kjempeglad for at du deler:) Klem

  SvarSlet
 5. Hej igen - glemte at sige at hvidregn= Wisteria sinensis 'Alba'.Gå evt ind på www.havebladet.dk/planter.htm

  SvarSlet
 6. Apropos opladning, man kan købe en 'indretning', som sættes i cigartænderen i bilen, og opladde, medens man kører.

  Det værste er, at ens kamera pludselig er flad!

  SvarSlet
 7. Tak for endnu flere skønne, skønne billeder. Godt at du får ladet op ind imellem.

  SvarSlet
 8. Sådan nogle er der masser af her på Lolland og jeg selv har et.

  SvarSlet
 9. Jeg har ikke skrevet tidligere, men nu måtte jeg sende et par ord. Det var billedet af Tamarisken, der fik mig igang ved tasterne. En Tamarisk har jeg været den lykkelige ejer af i mere end 20 år, - i min lille rækkehushave. Jeg kan supplere med at fortælle at det er et meget gammelt plante - der har sin oprindelse helt tilbage fra Abrahams tid. Se hvad der står i 1. mosebog kap.21 vers 33 : Abraham plantede en tamarisk i Be'ersheba, og dér påkaldte han Herren den evige Guds navn. Ja, det var min lille historie om Tamarisken. Jeg følger med på din blok- hver dag og nyder de smukke billeder...
  Mange tak for et fint input i hverdagen.
  Hilsen Marie

  SvarSlet
 10. Ja Hr.Dalby, det er rigtig surt med et fladt batteri. Var i sidste uge på Chelsea Flower Show i London og kameraet blev brugt flittigt. Men halvvejs var det fladt så jeg er nok nødt til at tage afsted igen til næste år. Det var STORT.

  SvarSlet
 11. Hej Claus
  Jeg nyder dine dejlige indlæg og de utroligt skønne photos på din blog.
  Her i den sydlige del af Ontario, Canada ser vi af og til Tamarisk i haverne (selv om vores vinter er noget koldere end i Danmark), og endnu lader det ikke til, at det er noget problem. I andre provinser i Canada, og nogle af Staterne i USA, er tamarisk imidlertid på listen over de mest "invasive" planter, som har overtaget store arealer (tusindvis af ha)og udkonkurreret mange indenlandske planter.
  Så en skønhed, ja, men måske farlig? Ihvertfald hvor den i sin tid er indført.
  Lene

  SvarSlet
 12. Kære Claus.
  Jeg nyder at læse om din havetur til Holland. Skønne fotos og du fortæller så godt.
  Jeg var selv i Holland for 2 år siden med Haveselskabet og det var en oplevelse uden lige. Sikken havekultur, de har i Holland - så forskellig fra den, vi har i Danmark. Vi kørte i bus gennem flere små landsbyer, hvor vi fra bussen havde det store overblik og kunne se den ene flotte have efter den anden. Jeg er ikke sikker på, at jeg overhovedet så en eneste ikke trimmet have i Holland. Vi stod selvfølgelig af bussen mange gange for at besøge de haver, som Haveselskabet havde lavet aftaler med. Jeg fik taget adskillige billeder med mit digital-kamera, som jeg stadig nyder i ny og næ til stor inspiration. Jeg må til Holland igen! Hilsen Pia

  SvarSlet
 13. Hej
  Jeg så også mit første Tamarisk træ i denne uge det var i forbindelse med havefestivalen , som jo er i denne uge i haveforeningen , den stod i en have i Vorbasse, havde da kun set den i bøger, så kendte den godt, flot træ.
  Jeg nyder også din blog hver dag. mange have hilsner fra Helle

  SvarSlet
 14. Jeg var den lykkelige ejer af en tamarisk, da jeg havde en kolonihave i Herlev. Eller rettere, i begyndelsen var jeg ikke specielt lykkelig for den, for busken var lidt pjevset og jeg vidste ikke at det var en tamarisk - men så kom blomsterne :)

  SvarSlet