Flere akelejer

 

Claus_20100619_112409

 

Som nævnt tidligere i dag findes der mange forskellige akelejer, men der er en type, der skiller sig noget ud – det er den langsporede akeleje. Især den gule holder jeg rigtig meget af. Ikke alene er farven underskøn og passer til det meste, men langsporede akelejer har også det oplagte fortin, at de blomstrer rigtig længe. Op til et par måneder, hvis man hele tiden klipper frøstandene af. De almindelige akelejer holder langt fra så længe.

 

Claus_20100619_112447

 

Der findes også andre farver indenfor de langsporede typer. For eksempel den pyjamasblå på billedet nedenfor.

 

Claus_20100619_182256

 

De næste dage har jeg rigtig, rigtig travlt, så jeg vil kun få tid til at lave små korte indslag i stil dem i dag. Dér vil jeg fortælle om nogle af de planter, jeg sætter pris på netop nu.

6 kommentarer:

 1. God arbejdslyst Claus! Akelejen er sammen med den duftende Kørvel noget af det mest forførende netop nu, synes jeg. Og Rosenskovmærke ikke at forglemme.

  Hjerteligst

  SvarSlet
 2. Tak for den info, den er jo meget vær at tage med. Sidder netop og søge på nettet efter en delikat lys gul akeleje. Har du et navn på din?

  VH ADH

  SvarSlet
 3. Tror det er "Yellow Queen", Claus viser.

  SvarSlet
 4. Vibeke Askou Jakobsen19. juni 2010 kl. 21.58

  akelejer er så fine i enhver have. De er lette og yndige og kan altid selv finde en plads, fordi de sår sig så flittigt. Mine mørkeblå er nok dem, der oftest får klippet frøstandene af. De skal nemlig nok klare sig. Jeg vil så gerne have flere af alle de andre farver, bl.a. dem med to farver og lange sporer. Og så er der akelejer, der er fyldte og nærmest cylinderformede i blomsten. Men de fineste er tofarvede med sporer. Skøn blomst!

  SvarSlet
 5. Kære Claus.
  Det bliver dyrt at følge med her.
  Ikke i planter - men i jord!!
  For hvordan skal jeg dog få plads til alle de fristelser i min lille bitte have, der i forvejen er overfyldt med "vilde" planter?
  Jeg må snart ud at købe en grund!:-)
  KH-Marianne

  SvarSlet
 6. Til Marianne
  Jeg har også det jeg vil kalde en lille have (ca. 12*12 m) Jeg har løst mit pladsproblem med krukker. 55 ialt..S.
  Disse har fordelen at de kan gruppeeres og flyttes konstant. Det gør jeg forøvrigt flittigt da jeg derved altid har nogen "øer" hvor der er blomster og farver.
  Kan varmt anbefale bogen "Min krukkehave" som har givet mig megen inspiration og glæde

  SvarSlet