Flere løg

I går handlede det om prydløg, og nogle gange spørger forbipasserende mig, om det er purløg i overstørrelse, jeg har plantet langs alleen, for det kunne de jo godt ligne. Men nej, man kan ikke spise dem!

 

_20100608_181007

 

Imidlertid har jeg også purløg, som jeg lader komme i blomst. De små fine runde blomsterhoveder pynter fint i kanten af staudebedene. Kopier bare ideen, hvis I synes om den.

 

Og så en anden ting; jeg tror, der er flere, som er forvirrede over alle mine bogprojekter, og for at få alt på det rene, vil jeg ridse de titler op, der kommer i år og næste år.

 

Medio september udkommer ‘Mit Haveliv’. Og i november er det ‘Bonderoser og pæoner’. Næste forår kommer ‘Hermmelige haver og næste efterår ‘Den hvide have’.

Så er det på plads!

 

I morgen flyver jeg igen til Holland på jagt efter nye pæoner.

12 kommentarer:

 1. Purløg er så smukke i blomst, dit Allium 'skumbad' er endnu mere fantastisk, en fascinerende blomst, som bare må være i haven....

  Glæder mig til alle bøgerne og til at se billeder fra din tur til Holland, håber den bliver lige så fantastisk som sidst.

  Må jeg tillade mg at spørge, er der trukket åben have vindere til 27. juni? Måske andre ved det? Jeg har måske fået meldt mig for sent og jeg ved, at mange ønsker sig en billet, men jeg håber stadig :) Og som sjællænder handler det jo også lidt om at få turen planlagt, skulle lykkens gudinde smile...

  SvarSlet
 2. Helt vildt flot - dit Allium bed !

  Glæder mig til den nye bog og håber også på der ikke er trukket vindere til åben have den 27.
  - havde været den bedste fødselsdagsgave jeg kunne ønske mig.... men må måske "nøjes" med bogen så? ;0)

  SvarSlet
 3. Hej Claus,

  Jeg lader også mine purløg komme i blomst - jeg kan ikke dy mig, for jeg synes, de er så smukke små og fine runde, som de står og nejer i vinden. Igen - naturen, når den er bedst, ikke? Mine purløg residerer i et lillebitte bed foran et af mine højbede i urtehaven. De grænser lige op til hovedstien i urtehaven, og når jeg går forbi, så nyder jeg duften hver eneste gang.

  Og må jeg så lige sige, at hvor glæder jeg mig altså til nye bøger fra dig - alle fire kommende værker lyder så spændende. Jeg har selv påbegyndt anlægningen af et hvidt bed forrige år, inspireret af den hvide have i Sissinghurst, som jeg kun har set i bøger. Det er ikke færdigt endnu, men de skrider fremad og tegner så godt. Jeg elsker det især om aftenen, hvor det virkelig lyser op.

  Nå, det blev en lang hilsen denne gang, men det er jo også lidt tid siden sidst. Ha' det godt.

  KH Helle

  SvarSlet
 4. Det er rart, at have nogle gode bøger, at glæde sig til. Især er det vigtigt for mig, at have nogle dejlige havebøger i vinterhalvåret, så det bliver lidt nemmere at overleve den blomsterløse og mørke tid, som jeg har det svært med.

  Ja, purløg i blomst er i min optik ligeså smukke som prydløg.
  Har sået nogle kinesiske purløg, som jeg glæder mig til, at få plantet ud i staudebedene. De er også meget yndige med deres hvide og mere skærmagtige blomsterstand.

  Glæder mig viiiildt, til "vi" skal til Holland igen, Claus:o)

  Travle havehilsner,

  TANTE GRØN

  SvarSlet
 5. En blomsterglad9. juni 2010 kl. 13.41

  Hej Claus Dalby!
  Nu kan jeg altså ikke dy mig for at skrive en kommentar til dig og sige rigtig mange tak for din dejlige net-dagbog.
  Jeg følger den næsten hver aften. Ja, man kan jo blive helt afhængig af dine ualmindelige, skønne blomsterbilleder, hyggelige fortællinger og gode råd og idéer til vore haver.
  Ja, jeg beundre dig meget, at du kan finde overskud til at lægge dine dejlige oplevelser på nettet til os havefolk - også når du er ude på dine rejser.
  Meget, meget inspirerende! Tusind tak!
  Det er også rigtig hyggeligt at læse de små kommentarer, du får fra mennesker som også lige skal se om Claus har lagt noget ind på bloggen i dag…..!
  Jeg har også dine skønne bøger og glæder mig til de fire nye som udkommer senere.

  En kærlig hilsen fra Inga. Én af de - temmelig sikkert - tusindvis af skandinaviske haveinteresserede som følger din blog.

  SvarSlet
 6. Uha da hvor skal jeg vente længe på "de hemmelige haver" - men glæder mig allerede vildt til at fordybe mig i andres dejlige haver og især i dine lækre billeders uddybende beskrivelser.

  Er også en tro følger af bloggen - har en smart-knap i toppen, som bliver aktiveret flere gange om dagen for at se om der er nyt fra Claus ;-)

  Trine

  SvarSlet
 7. Vibeke Askou Jakobsen9. juni 2010 kl. 15.21

  Sikke heldig man er, at have mulighed for at tage med Claus Dalby på tur! God opfindelse med internet! Tak til Claus Dalby for at dele med os! Jeg vil også gerne dele mine 9000m2 med andre haveinteresserede. Alle kan besøge min have. www.birgitshus.dk
  Og skulle du, Claus Dalby komme her forbi, giver jeg selvfølgelig kaffe!

  SvarSlet
 8. Jeg lar også mine purreløk eller gressløk som vi sier komme i blomst:) og nedover bergene vokser det masse vill gressløk som blomstrer nettopp nå, vakkert:) Gleder meg til bøkene, og det er på min "Må Ha"-liste. Klem

  SvarSlet
 9. Jamen for pokker da, er det da ikke "normalt" at lade rosmarin, ramsløg, purløg og merian stå og hygge sig så fint med alle de andre kønne blomster :)

  SvarSlet
 10. Härliga lökbilder i båda dina inlägg!
  Eva

  SvarSlet
 11. Lisbeth, Luxembourg9. juni 2010 kl. 17.31

  Også jeg Claus, kan ikke lade være med at gentage, hvor berigende, din blogg og det intense tempo, du formår at lægge, er. Ja, det ER vitterligt helt vanedannende :-))
  Faktisk er din blogg jo en slags online føljeton - eller bog-. Jeg har lagt din blogg ind som foretrukne, så dit haveunivers altid kun er et klik væk.

  For lidt tid siden, da du havde lagt videoklip, hvor du lagde stemme til, ind på bloggen, udtalte min datter på 2: "Er det ikke Claus Dalby i sin have, du ser, mor"? Det må da være den ultimative penetration... helt ud til de aller mindste målgrupper. Du kan være RET stolt, Claus, smiler.
  Også her glæder vi og sådan til dine kommende publikationer.

  I øvrigt utrolig hyggeligt - at f.eks. Tante Grøns have også kommer bliver fotograferet. Som bloglæser bliver man jo helt bekendt med de kommenterende læsere - og Tante Grøn: Hun var også min ynglingstante... sødt "Pseudonym".

  Varme sommerhilsner fra Luxembourg, hvor roser som Gertrude Jekyll dufter i haven... med inspiration fra Claus have og bøger, naturligvis..

  SvarSlet
 12. Dejligt, så ved vi hvad vi har at glæde os til og til at skrive på vores ønskelister..:-o)
  Allium er smuk, desværre fik jeg ikke plantet et eneste løg i efteråret, men i år skal der ihvertfald nogen i jorden.
  God tur til Holland igen.
  Vi rejser med dig Claus..:-o)

  Hej fra Lisbeth

  SvarSlet