Helt vildt

Af og til bliver jeg spurgt, om jeg kan blive ved med at finde på nye havebøger, og dertil svarer jeg, at det slet, slet ikke er noget problem.

 Claus_20100612_164716

 

Forleden fortalte jeg lidt om de bøger, der kommer i år og næste år. ’Programmet’ for 2012 og 2013 ligger også fast, men de titler vil jeg ikke ’afsløre’ endnu. 

 

Claus_20100612_190507 Claus_20100612_170404

 

Mine ture her til Holland har givet mig endnu et par ideer: På et tidspunkt vil jeg skrive en bog med titlen ’Helt vildt’, og her er denne have selvskreven. Og gå ville det også være oplagt en gang at skrive en bog med titlen ‘Haverejser’.

 

Claus_20100612_173352

 

Billederne er taget i går aftes i de sidste solstråler, og denne helt igennem eventyrlige plet er skabt af kunstneren Juke Hudig, der blandt andet maler de skønneste blomstermotiver.

 

_20100612_183014 _20100612_183032

 

Claus_20100612_162200

 

Vi er allerede blevet gode havevenner, og vi har aftalt, at Juke kommer og besøger mig til september, hvor hun alligevel skal til Danmark - til H.C. Andersens Hus i Odense - i forbindelse med, at hun har lavet de smukkeste illustrationer til ’Snedronningen’.

 

Claus_20100612_181455

 

Den havestil, Juke repræsenterer, som måske legende let ud, men netop derfor er den svær. Meget få mestrer den, uden at det kommer til at virke som ét stort roderi. Her er en farve- og formmæssig harmoni, som kun en kunstner behersker.

 

Claus_20100612_190306 Claus_20100612_165607 Claus_20100612_165917

 

Jeg er sikker på, at I har lagt mærke til den støvede blå farve på husets træværk og flere af havemøblerne. Den kompletterer og understøtter havens vækster på den mest diskrete vis.

 

Hvis I er blevet nysgerrige efter at se Jukes kunst, foreslår jeg, at I gæster hendes hjemmeside.

 

 

Et par svar

I forbindelse med forrige indslag har nogle af jer spurgt på rosennavne. Ja, den lillablå er ’Rhapsody in Blue’, og den skønne lyserøde er ’Constance Spry’. Den hører virkelig til en af mine yndlinge. Hjemme har jeg adskillige eksemplarer op ad gitteret nede ved vejen, og I skal komme til at høre om denne beauty, når jeg kommer hjem.

6 kommentarer:

 1. Kære Claus.
  Skriv, skriv endelig, for nu har jeg besluttet at tilføre min budgetkonto 100,- kr ekstra om måneden til indkøb af Claus Dalby-bøger, så bare kom an.
  Og tak til TANTA GRØN på Limfjordens Perle m.h.t. "De Heerenhof" - så er vi da 2 i samme båd!
  Kærlig hilsen Inga Nygaard Hansen

  SvarSlet
 2. ....Så udløstes spændingen endelig:o)En dejlig grøftekantsagtig vildskab, der præger denne charmerende have. Det mest bedårende ved dette sted, er som du nævner Claus, hvorledes den støvede blå farve på husets træværk og nogle af havemøblerne matcher haven og dens planter perfekt. Det viser de tre nederste fotos i din billedserie på fornemste vis. Meget meget malerisk:o)

  Ja, vi kommer i sandhed langt omkring. Lige fra kunstnerhaver i Holland til Holger i den fynske skov. Uanset hvem vi er, og hvor vi bor, har vi haveelskere MEGET tilfælles, og kan mødes i vores fælles passion, uanset social status og alder etc etc. Det er jo herligt:o) Har foretaget nogle antropologiske studier af den særlige afart af Homo Sapiens, der kan benævnes "Homo Flora":o):

  Særlige karakteristika, hvorpå man altid kan kende et eksemplar af denne unikke race:
  - Har altid sorte, korte flossede negle.
  - Har ofte rifter på arme og ben efter
  nærkontakt med rosenbuske.
  - Har et atypisk bevægelsesmønster. Bevæger sig
  som oftest med den forkerte ende i vejret.
  - Ses ofte med overdimensionerede overarmsmuskler
  fremkommet af at slæbe vand i kander.
  - Taler et uddødt sprog det meste af tiden.
  - Taler uafbrudt og i latiniserede vendinger i
  mødet med en artsfælle.
  - Bliver let begejstrede og kan frydes over
  andre artsfællers succes på området.

  TANTE GRØN

  PS: Er her nogle latinkyndige, som ved, hvad "Have-menneske" hedder på latin?:o)

  SvarSlet
 3. En bok som heter "havereiser" hadde vært supert. For som sagt før, min lille sønn på 7 år har lovet meg å kjøpe bobil når han blir stor og ta meg med ut i alle de fine hagene i verden, he, he:) Da kunne din bok vært en slags Hagenes "lonely planet":) Men jeg har vel ikke tenkt til å vente til han blir stor egentlig da:) Jeg har et par gode venninner, og vi sparer til gode hageturer:)

  Det ser ut som du har fått besøkt utrlig mange flotte steder den siste tiden. Takk for at du deler bilder, og inspirasjon, og samtidig gir oss noe å glede oss til fremover:)

  Jeg holder stadig på i hagen, og i dag har en ide kommer frem til et nytt bedd. Og gjennom dine bøker, og blogg har du gjort min haging til noe helt annet, og mye bedre planlagt og strukturet. Ikke minst troen på at selv jeg kan få det til å bli fint:) Takk skal du ha:)
  Ha en god søndag:) Klem

  SvarSlet
 4. Hej Claus.

  Efter en lang dag i haven, er jeg kommet til at tænke på om du (også) har problemer med snegle??? Hvis ja, hvad gør du så? - Jeg selv bruger SmartBayt.

  Kære Tante Grøn, Hvor er det dog en fantastisk beskrivelse af "Homo Flora" - fik et smil frem på mine læber.

  /Bo

  SvarSlet
 5. Homo flora... den var ny, men ganske underholdende, den vil jeg huske.

  Åh.... Rhapsody in blue er en fantastisk rose - jeg så den første gang ved Paradehuset på Gisselfeld, den lækre farve og duften gjorde at den hurtigt flyttede ind. I år igen står den med et væld af små knopper - jeg glæder til de fine lilla blomster springer ud.

  SvarSlet
 6. Hej. Claus.
  En bog om haverejser,vil være en fantastisk ide.
  Nogle helt Fantasriske billeder fra de haver du har besøgt. glæder mig også til den bog

  SvarSlet