Hvornår er det rigtig sommer?

Det er der givetvis rigtig mange svar på. Og jeg har da også mit. Det er, når hylden blomstrer!

 

Claus_20100611_145912

 

I år får jeg altså sommer hele to gange. Først her i Holland, hvor jeg hele ugen har kunnet glæde mig over de velduftende hyldeblomster, over alt hvor jeg kom frem. Og så, når jeg kommer hjem.

 

Claus_20100611_145950

 

Og jeg kan regne ud, at hylden må stå på spring i Danmark. Nogle steder er de måske ligefrem i blomst. Det glæder jeg mig til at se.

 

I dag går det jo netop hjemad igen, og jeg glæder mg i den grad til gensynet med min have. Jeg er først i Risskov over midnat, men så må jeg ud med lommelygten - den store af slagsen. Det er et fast ritual ...

 

NB. Det har vret rigtig bøvlet for mig at komme på nettet de sidste dage. Og i dag strejkede mit grej fuldstændig. Heldivis fandt jeg en cafe med trådløst netværk, og her sidder jeg nu. Jeg er ikke sikker på, at jeg får noget sendt af sted i aften. Vi får se. Ellers må I have tålmodighed til i morgen.

10 kommentarer:

 1. Helt enig - når hylden blomster så er det sommer,- sidste år på denne tid havde jeg lavet 20 liter hyldeblomst saft, og i går aftes drog jeg af sted med mand og en stor spand, for nu måtte hylden da være sprunget ud på mit hemmelige sted, men stor var skuffelsen, der sad en enkelt blomst meget højt oppe i hvert træ, så nu håber jeg mine citroner kan holde nogle dage længere, så vi kan få skålet sommeren ind i frisk hyldeblomst saft, og helst til Sct.Hans aften.
  God midsommer Susan

  SvarSlet
 2. Ja, ofta är hylleblommorna i blom vid skolavslutningen....och då är det ju sommar! :o)
  Här i Skåne är allt lite försenat och hyllen står i knopp...så snart är det sommar på riktigt!
  Ha en finfin dag,
  Lydia

  SvarSlet
 3. Mette Nykøbing Sj.17. juni 2010 kl. 15.57

  Har lige hentet blå iris og udsprungene hyldeblomster ind til vasen i mit køkken, det ser godt ud med det hvide, grønne og blå:-)

  SvarSlet
 4. Ja jeg er altså blevet blog-aholik - Uh tænk at der måske først kommer nyt om haver i morgen:(

  SvarSlet
 5. hvor er det spændende og inspirerende at følge dig rundt til/i de forskellige haver- kan godt forstå du er tilfreds med dit liv.

  SvarSlet
 6. Ligesom Lydia skriver her i Skåne er alt forsinket af ualmindeligt dårlig vejr, hylden blomstrer nok først om en uges tid. Kan godt forstå dit ritual at gå ud med lommelygte og kikke på haven, det er ligesom først når man er i haven at man føler sig hjemme igen synes jeg..

  SvarSlet
 7. Sommer det er for mig når lavendlen er sprunget ud - er nok skadet af for mange turer til sydfrankrig ;-) derudover er jeg er helt enig - det er meget inspirerende at følge Claus og livet i haven og andres. Inspireret af Claus og et par andre ivrige bloggere, startede jeg min egen idag - og det er både sjovt at læse andres og selv skrive. Claus' blog er uden tvivl enestående i dansk blogosfære!
  Mvh Stig

  SvarSlet
 8. Vibeke i BirgitsHus17. juni 2010 kl. 22.05

  Bare en enkelt dag med god varme, så folder hylden sine blomster ud i vores have her ved Tjele Langsø. Også vores sort-løvede hyld er på vej med sine lyserøde skærme. Der bliver den dejligste lyserøde hyldeblomstdrik af sidstnævnte. Smagen er magen til den almindelige cremefarvede, men farven gør det jo lidt festligt.

  SvarSlet
 9. Hvornår er det sommer? Ifølge alle canadiere starter sommeren den 21. juni - sommersolhverv, og jeg hævder hårdnakket at det jo er midsommer, at sommeren starter, når man kan føle, at vejret nu har ændret sig.
  Lene

  SvarSlet
 10. Blog-aholik også her!!!!
  min hy´ld er sprunget ud så nu må man i gang med hyldesaft om ikke så længe ;)
  Dahlierne har fået net så de ikke vælter. Sommer må være, når man går sin haverunde med aftensolen i nakken, det er vindstille, fuglene har travlt med at synge om dagen i morgen og duften fra fjerbusken strejfer ens næse på runden mens man i sit stille sind tænker NU er det sommer!!! :))

  SvarSlet