Kugler skaber ro!

Jeg har nok sagt det før; men gør det så igen! Kugler har en god grafisk virkning i bedene. Især allium er uovertruffen. Flere gange har jeg vist min alle med de lilla prydløg, men nu er det de hvide, der er sprunget ud. Det gør de altid lidt senere end de lilla, i hvert fald her i haven.

 

Claus_20100624_110038

 

De hvide er ikke så almindelige, men jeg vil nødigt undvære dem. Hvad siger I, er de ikke smukke?

 

Claus_20100624_110025      

Herover ses et enkelt pydløg i selskab med gulerodsskærme.

8 kommentarer:

 1. De hvide er virkelig smukke - helt ren og uskyldige. Jeg giver dig ret, den runde form og den helt klar ubrudte farve skaber ro.

  SvarSlet
 2. Det er ikke kun i din have at de hvide er senere end de lilla, mine står endnu kun på spring for at springe ud, jeg tror der går et par dage endnu.
  Mette

  SvarSlet
 3. Suuuukk! Et dypt sukk! Poetisk vakkert Claus. De hvide tenker jeg å ha i min hvide damhave etterhvert. Allium eller kugler om du vil er et absolut must i haven,

  SvarSlet
 4. Hvide prydløg og gulerodskærmblomster som du har brugt her Claus, er virkelig et match made in Heaven.... og jeg elsker billedet af den kombination.

  Holder mere af de hvide prydløg end de lilla - og også her kommer de hvide noget senere end de andre.

  Der er noget helt specielt over de hvide blomster. En renhed, elegance, poesi og ro, der gør godt i sjælen.

  TANTE GRØN med hang til alt det hvide

  SvarSlet
 5. Hej Claus.

  Jeg har ikke selv prydløg i haven, men til gengæld opnår jeg (forhåbentlig) den samme virkning, med henblik på den grafiske form, med stauden Tidselkugle, Echinops ritro. Den gennemgår 3 faser (knop, blomst og frøstand) hvor den bibeholder kugleformen, men alligevel ser forskellig ud. Og så er det jo en meget frodig og kraftig plante.

  /Bo

  SvarSlet
 6. JA, det er helt klart også et syn der står meget klart for mig da jeg sidste år så Claus´have. Det hvide bed, med alle de skønne hvide allium. Jeg simpelhen ELSKER det og bliver bare nød til at efterabe elementer af det i min egen have. Men puha de er dyre de hvide, så hvis der er nogle der kender en god billig hjemmeside så sig endelig til. Ellers bliver jeg da runineret, har fundet dem til ca. 30 kr pr løg.

  Vh ADH

  SvarSlet
 7. Forleden da jeg var i Botanisk Have i København så jeg nogle prydløg der var helt enorme. Hver kugle var nok ca. 20 cm i diameter. De var så store at jeg ikke helt kunne finde ud af om de var stygge eller smukke. Men fantastiske var de!

  SvarSlet
 8. De er helt vildt flotte, og jeg var i Tivoli, hvor de også pyntede over det hele - ganske især i nogen fantastiske krukker.

  SvarSlet