Med lidt lykke og lidt held ...

 

Uden held går det ikke. Men lad mig citere en klog mand, der har sagt: Held opstår, når flid og muligheder krydser hinanden. Om man er flittig, bestemmer man selv. Men om man er i stand til at se mulighederne, er en anden sag.

 

_20100603_191811

 

I aften var jeg i hvert fald heldig rent vejrmæssigt. Jeg fik fotograferet pæoner i det blide aftenlys.

 

Når jeg i forrige indslag nævnte, at det har været svært for mig at finde marker med blomster i udspring, skyldes det, at alle pæoner, der bliver solgt til buketter, høstes i knop. De får ikke lov til at springe ud.

 

Når pæonerne her blomstrer, er det fordi, udbyttet i dette tilfælde er knolde til videresalg i efteråret. Og disse blomster får lov til at udvikle sig. Heldigt for os!

 

_20100603_190252

_20100603_190855

 

Sol fra en skyfri himmel midt på dagen er fotografens værste fjende. Med den kan man ikke lave smukke billeder med blødt lys. Heller ikke eftermiddags- eller formiddagssol dur. Se for eksempel billedet af marken i mit forrige indslag og sammenlign med billederne herover. Så er det tydeligt, hvad jeg mener.

 

_20100603_180405 _20100603_180446

 

Når jeg fotograferer, gør jeg rigtig meget for at få blomstens sjæl frem. Stiller for eksempel skarpt på et lavt tblændetal, så andet bliver lidt diffust.

 

_20100603_104959 _20100603_110439 _20100603_111443

 

Kameraets lysmåler slår jeg fra. Kigger på displayet, når jeg har taget et billede og går ud fra det. Jeg blænder gerne op, så mine billeder bliver lysere end vanligt.

 

_20100603_105953 _20100603_104437 _20100603_104755

 

For mig er blødheden og det feminine touch vigtigt. Jeg bestræber mig på, at mine blomsterbilleder ikke bliver flade, men består af flere ’lag’.

 

_20100603_180313 _20100603_180257

 

Det har været nogle rigtigt skønne dage, men i morgen går turen hjemad igen.

 

_20100603_112754 _20100603_113900 _20100603_113749

 

Inden da skal jeg dog igen ud i marken igen. Sætter vækkeuret til kl, 4.30, så jeg kan få glæde af det smukke morgenlys.

 

_20100603_182829 _20100603_182807

 

Om mindre end en uge, skal jeg atter herned, og så skal jeg blandt andet besøge en planteskole med 600-700 forskellige pæonsorter. Se www.hethoutenhuis.eu.

 

Mon ikke, det bliver en smuk bog? Jeg tror det.

21 kommentarer:

 1. Jo det er jeg overbevist om Claus..:-)

  Den mørke røde er ualminnelig smuk, ja alle billedene er smukke.
  Jeg glæder mig til mine pæoner springer ud.

  Sov godt!

  Lisbeth

  SvarSlet
 2. Hvor er de dog utroligt smukke! Håber, at vejret er perfekt i morgen tidligt - lyset på den tid, lige når solen står op, er fantastisk til fotografi.
  Lene

  SvarSlet
 3. Jamen de billeder kan da tage pusten fra en blomsterelsker...Klogt citat, som gælder også for alle andre forhold i livet!

  SvarSlet
 4. Skønt at stå op til nogle flotte blomsterbilleder! Her til morgen er vejret lidt uldent over min have, så jeg nøjes med at glæde mig over farverne i dine billeder. Skal dog lige en tur forbi mine sommerannemoner inden jeg går på arbejde.
  Lisbeth

  SvarSlet
 5. Ja, jeg kan jo bare føje mig i rækken af dem, der synes at det er rigtigt flotte billeder. Jeg bliver aldrig træt af at se på blomster.

  SvarSlet
 6. Hvor er det en dejlig start på dagen, at nyde synet af disse hollandske skønheder, sammen med et krus kaffe til at vågne på...:o)

  Disse pæoner fik mig dog til at SPÆRRE øjnene usædvanligt meget op for denne tid af dagen, så måske jeg kan nøjes med et enkelt krus idag?

  Jeg spekulerer på, hvormange pæonknolde du mon kan have i kufferten hjem, Claus?:o)
  De 3 skønheder, der kommer andensidst i billedserien, må ihvertfald være svære at forlade.....:o)

  Rigtig smuk junidag til alle.

  TANTE GRØN

  SvarSlet
 7. Smukke, smukke billeder, og morgenlys det er bare bedst, det bruger jeg også, sove kan man gøre om vintern../Sophia

  SvarSlet
 8. ÅHHH! Hvor er de bare skønne. Nu kan jeg tage på arbejde med blomstersmil på læben :-)

  SvarSlet
 9. Ja de pæoner er bare smukke, jeg må indrømme at sådan en mark helt kan tage pusten fra en :o)

  Hvor er de skønne alle de forskellige slags især synes jeg godt om de 3 på 2. nederste række...

  De er bare så smukke Claus og du har helt ret i det med fotograferingen. Det bliver bedst i blød og difust lys, det bedste lys er en let overskyet dag eller som du skriver en sommermorgen eller -aften.

  Desværre kan man jo ikke selv altid bestemme på hvilket tidspunkt, man ser den ting som man gerne vil have et billede af. Heldigvis for mig var jeg næsten heldig hele dagen da jeg var på Chelsea Flower Show, så jeg har rigtig mange gode billeder som kommer på min blog efterhånden som jeg kommer til det. Ind imellem alle det andet.

  SvarSlet
 10. Smukke smukke billeder, jeg er også overbevist om at det bliver en god bog. dejligt med lidt inspiration til at tage bedre blomsterbilleder. tror det er det der feminine touch som jeg virkelig holder af når jeg ser dine billeder. Bliver mere og mere ærgelig over kun at kunne se omslaget på de af dine bøger jeg allerede har (har nemlig mistet nøglen til glasskabet hvor de står).

  De andensidste pæoner er virkelig smukke som også Tante Grøn siger - hved du hvad de hedder?

  Håber du trods alt har sovet lidt, hav en god dag

  Camilla

  SvarSlet
 11. Nyyydelige bilder! Peoner er underskjønne blomster, jeg har dessverre ikke noe i min egen have, men nyter synet av andres. Boken din kommer til å bli en drøm!

  SvarSlet
 12. Kære Claus,
  fantastisk smukke billeder! Som alle skriver herover... de tager pusten fra én. Hvordan må det ikke have været at stå der selv!

  Hvor er det skønt, at du vil dele dine oplevelser med os andre. Selv er jeg forbi din blog ofte både morgen og aften - og det er livskvalitet!

  Tak!

  SvarSlet
 13. Sikke nogle skønne billeder - det bliver spændende at se den nye bog, når den lander på hylderne. Jeg føler mig virkelig priviligeret over at få lov til at følge, så mange have tæt på.

  Ha' en dejlig grundlovsdag.

  SvarSlet
 14. Har lige været inde og kigge på "hethoutenhuis`"(Hej svenske kok fra The Muppet Show:o) hjemmeside og sidder og savler ud over hele tastaturet...!

  HOLD DA OP! Her er da godtnok fristelser, for en blomstertosse, der har en ryggrad som en regnorm, når det handler om, at "holde igen" med planteindkøb.

  Tror sågar, der er chance for at finde den meget eftertragtede sorte agapanthus her.

  So little land...so many plants!....SUUUUK:o)

  Hjæææælp.....lad mig fluks komme ud og køle lidt af med hårdt fysisk havearbejde.

  TANTE GRØN

  SvarSlet
 15. Hallo Claus!!! Takk for synet av flotte blomster og nydelige bilder. Har to typer pioner selv som jeg er utrolig begeistret for, men vil nå prøve å få tak i flere sorter. "Jeg bare må ha det"! Varme klemmer fra idag solfylte Sandefjord.

  SvarSlet
 16. aiii, hvor er det smukt. Jeg vil også rigtig gerne have navnet på den 2. sidste ..

  God weekend :)

  SvarSlet
 17. Hvor er de bare smukke. Den bog bliver vist et "must-have".
  Jeg er bare så stolt over at der er knopper i næsten alle mine pæoner, som blev flyttet sidste efterår, for at redde dem ud af skvalderkålsbedet.

  SvarSlet
 18. Åhh Claus. Du smelter mit hjerte. Kan ikke vente til din pæon-bog kommer..

  SvarSlet
 19. Hej Claus.
  Skønne paeoner og sikke en tur du er på.
  Hos mig blomstre rockiien, både den hvide og den lyserøde. Husk at dufte til paeonerne, de dufter helt vidunderligt.
  Mange paeonhilsner fra
  Marianne. ( www.paeonhaven.dk )

  SvarSlet
 20. Hej. Lad mig gentage, hvad mange andre har sagt før mig: Pæoner er utroligt smukke, og du har ydet dem fuld retfærdighed med dine billeder. Det er dejligt på dén maåde at have været med på din rejse - tak. I morgen går turen tl det store plantemarked i Geografisk Have i Kolding.
  Dér kan man finde manger "godbidder".
  Ønsker ale en god weekend.

  SvarSlet
 21. Jeg er redd for at jeg kommer til å gå amokk når den boken kommer i handelen... Sååå utrolig vakre blomster... Jeg må ha større tomt... Takk for nydelige bilder som du viser oss:) Klem

  SvarSlet