Skønne skærme

Claus_20100624_110332

 

Jeg elsker skærmblomster, fordi de giver haven et vildt og naturligt præg, som man ikke opnår med så mange andre planter. Især én holder jeg rigtig meget af. Dels, fordi den bliver så høj – næsten to meter. Og dels fordi, den dufter fortryllende.

 

Claus_20100624_110321

 

Det er lægebaldrian med de smukkeste hvide skærme med et lille hint af lyserød. Den hører til de planter, som meget villigt sår sig. Lidt for villigt … Derfor klipper jeg alle frøstande af, før frøene frigøres og drysser blot lidt enkelte rundt omkring.

 

Claus_20100624_110200

 

Det er en trofast plante, der kommer igen år efter år.

6 kommentarer:

 1. Wonderful field-flowers, I like them most!
  Best regards from Belgium,
  Marjolijn

  SvarSlet
 2. Aaaaah.....har selv lige været ude og sniffe lægebaldrian. Dens duft er fuldstændig berusende....hik:o) Den plante kan man bare ikke få for mange af - og jeg ville ønske, at mine ville selvså sig noget mere, men det kniber nok for frøene, at finde en plet med bar jord.......:o)Lægebaldrian er absolut med på min top ti liste.

  TANTE GRØN der nu skal ud og plante nyerhvervede lilla verbascum.....yeeeeha:o)

  SvarSlet
 3. ja god plante er ikke sprunget helt ud her på bornholm men den er på vej.
  hilsen michael
  http://www.enghoj-have.blogspot.com/

  SvarSlet
 4. Lyder som en jeg skal have føjet til min ønske liste, til det nye bed i forhaven. Lige nu "nøjes" jeg med duften af falsk jasmin, mmmmmm skønt syndes jeg, den fylder hele have rummet.

  Vh ADH

  SvarSlet
 5. Min baldrian blomstrer også nu - sikke en duft!

  SvarSlet
 6. Det er nemlig sådan en smuk stade. Jeg har den i bedet på terrassen og den rejser sig hen over alle de andre stauder og dufter så dejligt.

  SvarSlet