Som i et rigtigt eventyr

Man tror, det er lyv, men det er ganske vist, at man her i Holland kan se de mest fantastiske haver, hvis man i forvejen har foretaget nogen research. Men i går var Riet min guide og første mig til steder, der normalt ikke er åbne for publikum. Blandt andet til en helt bedårende have, hvorfra billederne her stammer.

 

Hvad siger I for eksempel til den hvide Wisteria. Er ikke klar over, om denne hvide type hedder en ’hvidregn’. Det må jeg undersøge, når jeg kommer hjem.

_20100601_160705

 

Er det ikke en fantastisk siddeplads? er er der ikke brug for en parasol. Kun flimmerlys kommer ned.

 

_20100601_155220 _20100601_155604 _20100601_155648

 

Nu skal jeg ud på nye eventyr. Vejret er fantastisk og humøret i top!

 

_20100601_160024 _20100601_160612

 

Kommer selvfølgelig tilbage senere.

22 kommentarer:

 1. Go morgen.
  Hvor er det hyggeligt, sikke en skøn overdækket siddeplads, jeg har aldrig set mage til plante, smukt, smukt.
  Hilsen Anne og god fornøjelse på resten af turen

  SvarSlet
 2. Vilken magiskt vacker uteplats med det vita blåregnet.... Snyggt!

  Ha en fortsatt bra resa!
  Norrlandshälsningar från Sverige
  /Charlotte

  SvarSlet
 3. Ej hvor er det flot og helt zen agtigt. Der mangler bare lidt rislende vand i nærheden.

  SvarSlet
 4. Den sitteplassen var som tatt rett ut av en av mine hagedrømmer. Fantastisk!!

  Og så utrolig bra bilder. Dette kan du!

  SvarSlet
 5. Hej Claus! Jag bor i Finland och är så glad att jag hittat din blog och dina böcker, jag har fyra stycken. Danska är förvånansvärt lätt att förstå i skrift för en finlandssvensk.
  Jag inleder varje morgon med att gå in på din blog, det är alltid lika spännande! Det är en bra start på dagen. Dina bilder är magiska, dagens bilder med det vita blåregnet är ljuvliga! Idag ska jag plantera ett blåregn från Kentucky (ska tåla upp till -40 gr C), Blue Moon heter det. Jag hoppas innerligt att det kommer att överleva hos mig.
  Många hälsningar från Finlands sydligaste stad Hangö,
  Ginny

  SvarSlet
 6. Kære Claus
  Dejligt at se dine fine havebilleder hver dag.
  Hvor er der fantastisk stor forskel på, hvorfor vi har have - og dermed hvordan haverne ser ud.
  Du maler billeder (ligesom Anne J. gjorde), jeg samler minder, andre har nyttehaver, igen andre pyntehaver eller legehaver.
  Men tak for, at du deler dine billeder med os.

  SvarSlet
 7. Nå har blåregn (tror det kalles det selv om de er hvite) kommet på ønskelista mi da jeg fant en type som er herdig nok her hos meg. Ut i hagen og finn plass!

  Har bodd ikke så langt unna der du farter om dagen og blåregn møter du ofte. Den gir et dramatik inntrykk på de kjedeligste plasser.

  Bildene gir simpelten motivasjon til å komme seg ut og luke litt mer ugress.

  God reise videre!

  Brita

  SvarSlet
 8. fantastiske billeder.
  Den hedder bare hvid blåregn....

  SvarSlet
 9. Hvor er det bare smukt!
  Sikke dog en fantastisk have og ikke mindst siddeplads, som de har i skyggen af "hvidregn"!

  Mange tak for de dejlige rapporteringer, som du deler med os! De er da en ren fryd for øjet!

  Linda

  SvarSlet
 10. Det er næsten helt frygtelig, at se så smukke haver. For jeg ved at jeg aldrig vil kunne hamle op med dette! Men på trods af det, så nyder jeg jo stadig at gå og nusse omkring i egen have, og indstiller mig på, at den måske aldrig bliver lige så smuk, men det er min, min, min.... og det er nu engang dejligt at se ens egne planter udfolde sig - selv om det ikke bliver så top-nice-flot, som de billeder, som du får taget i Holland eller din egen have.

  Apropo have... Jeg vil nu liste ud i haven og nusse lidt og måske tage en bog med derud og smide mig på en solseng ;-)

  SvarSlet
 11. Whauuu, nu må jeg også snart på haverejse. Hvor vidunderligt.

  SvarSlet
 12. Ja der er mange skønne haver derude og du er da på besøg i nogle af de dejlige det må man sige!

  Jeg glæder mig til endnu en ny bog og til at se fler billeder her over sommeren.

  Har selv været en tur i London i sidste uge og besøgt Chelsea Flower Show for 1. gang det var spændende og der var mange flotte haver i konkurrencen.

  I London var blåregnen bare næsten afblomstret så jeg nåede desværre ikke at se den blomstre for alvor derovre denne gang. Godt min mand fik dem at se for han vil gerne have en blåregn nu, så det bliver dejligt med denne skønne slyngplante i min have, men har dog ikke så fin en terrasse som den på dit billede... mon ik' det går alligevel ;o)

  Ha' en dejlig dag

  SvarSlet
 13. Sikke en skøn ude plads - den giver bestemt tanker til min kommende pergola. Jeg har altid syntes, at Blåregnen er fantastisk - men den hvide version er virkelig smuk med de sarte hvide klaser. Det er lige før man får lyst til selv at drage afsted på haverejse med alle de skønne billeder og inputs du giver os mulighed for at se. Forsat god rejse.

  SvarSlet
 14. Smukt er det bestemt!
  Og pergola står også på våres haveplanliste og ja en hvid blåregn må det blive, det kan jeg se nu...:-o)

  Fortsat god tur Claus.

  Hej fra Lisbeth

  SvarSlet
 15. Virkelig smukt, har på det sidste tænkt over at jeg godt kunne tænke mig en blåregn, men måske en "hvidregn" (som på latinsk hedder Wisteria sinensis 'Alba') vil passe endnu bedre ind i min have

  SvarSlet
 16. Så flott:) Skjønner godt at humøret er på topp:) Ønsker meg en blåregn jeg og en pergola... men det er maaange prosjekter som må bli ferdig før det. Men kanskje en hvit wisteria kunne vært noe også... Klem

  SvarSlet
 17. Hallo, Claus !!! Hva du tar oss med på! "Heldige vi"! Det er bare så fantastisk nydelig. Skjønner at du liker deg og at dette gir inspirasjon. Gleder meg til å følge deg videre på reisen i Nederland. Varme klemmer fra solfylte Sandefjord.

  SvarSlet
 18. Ååå, så fantastisk flott!! Helt nydelig med hvitregn!

  Men du; jeg trenger ekspertråd - har du tid til å ta turen innom meg?! Hva gjør jeg med dette bedet inntil husveggen?!

  Klem klem
  Anette:)

  SvarSlet
 19. Ingen anden slyngplante formår som Wisteria at skabe et eksklusivt præg i en have..... denne elegante Konge Af Alle Slyngplanter:o) Synd, den bliver så sjældent anvendt. Den hvide har noget helt helt særligt over sig.......:o)

  TANTE GRØN......der lige er kommet ind fra haven.... - stadig helt beruset af duften af syrener, liljekonvaller og natviol:o)

  SvarSlet
 20. Sådan en stor og flot Wisteria! Jeg har en lyserød udgave som også er dejlig, men jeg holder allermest af den blå! Der er ikke noget bedre end siddepladser som er skygget af slyngende planter:) Forsat god tur!

  SvarSlet
 21. Er lige hjemkommet fra London og et besøg på Sissinghurst, hvor der også er disse fantastisk flotte hvide wisteria. Og i selve London findes der et utal af disse flotte blåregn, hvilket jeg er enorm misundelig over. Men til min store fornøjelse opdagede jeg idag at min egen hvide wisteria for første gang i 4 år har en mængde blomster.

  SvarSlet
 22. Ulla skriver; Se,hvad jeg fandt på nettter: Sorter: "'Alba' er en hvidblomstret form af den almindelige blåblomstrede blåregn. 'Macrobotrys' er en sort af den japanske blåregn. Den er især dyrkningsværdig på grund af de meget lange blomsterklaser. Der findes for¬mer med hvide eller rosafarvede blom¬ster".
  Idag skal jeg nyde regnen. Tak fordi du deler dine haveoplevelser med os, claus.

  SvarSlet