Som på grøftekanten

Af jeres kommentarer her på bloggen har jeg forstået, at mange af jer har plantet gulerødder i haven. Hvordan ser de ud nu? Er der blomster på vej?

 

Claus_20100619_134215

 

Jeg har også nævnt, at det er en oplagt idé at behandle pastinakker på samme måde - altså plante dem i bedet. Planterne bliver nemlig mandshøje og får de flotteste gule skærme, som netop har foldet sig ud her. Det er virkeligt et højdepunkt!

 

Claus_20100619_181713

 

Det er første år, jeg har forsøgt mig med dette. Men tro mig, det bliver ikke det sidste.

Lad mig gerne høre fra jer, hvordan det går med gulerødderne og evt. også pastinakkerne. Og hvad med porrerne? Her står de i knop.

12 kommentarer:

 1. Lammefjordsgulerødderne står i knop her.

  SvarSlet
 2. Plantede 6 porrer. De har givet anledning til en del samtaler. Hvor havde jeg fået den tossede ide fra :) Nu står de med meget smukke knopper. Glæder mig til at se når de endelig springer ud.
  Hilsen Majken

  SvarSlet
 3. Undskyld mig, men er der noget, jeg har misforstået?

  Planter man gulerødder og porrer?

  Jeg troede man såede gulerødder og satte porrer:-)

  Jeg har ihvertfald sået gulerødder i min have og de ser fine ud.

  Porrerne satte jeg for fjorten dage siden, og de står ikke i knop - endnu da:-)

  SvarSlet
 4. Hej Claus! Jeg har plantet gulerødder om og om for mange ville ikke vokse videre selvom der var grønne spirer på - én hel er det blevet til for jeg ville ikke give op, men der er lang tid til den blomstrer. Porerne står fint med knop:) Og dine valmuer har det rigtig godt skulle jeg også lige hilse og sige:o)

  SvarSlet
 5. Jeg plantede 6 pastinakker i staudebedet under et æbletræ (rester fra køkkenhaven i fjor).Her står de i delvis skygge - ca. 80 cm høje og er lige begyndt at folde deres mangfoldige gulgrønne skærme ud. Flotte og frodige planter, der ikke behøver opbinding. Næste år skal der plantes mange flere på passende steder mellem stauderne.

  SvarSlet
 6. Jeg har plantet nogle porer og de er i knop, glæder mig til de springer ud. Mange har givet udtryg for at jeg måske havde slået hovedet. he he
  Fortsat god Sommer

  SvarSlet
 7. JA jeg vil lige høre med her...hvad er det for noget med at plante gulerødder og pastinakker? er der en venlig sjæl der vil give os der ikke er helt med, en introdution til hvad man gør, jeg føler mig virkelig udenfor lige nu og at jeg går glip af noget helt fantastisk. Stikker man simpelhen bare gulerødder og pastinakker i jorden?

  Vh ADH

  SvarSlet
 8. Advarsel: vær meget forsigtige med pastinak. Den er i familie med bjørneklo og giver store vabler og lysfølsom hud.

  SvarSlet
 9. Jeg har forsøgt med porrer - de står med knop, og jeg er meget spændt på at se blomsterne. Indtil videre ser det ret spøjst ud der midt i bedet :o)
  Hvordan med gulerødderne - er det dem uden top, du har plantet ud? For dem med top begynder jo først at dukke op nu... Og er det for sent nu, eller kan man stadig plante ud?

  SvarSlet
 10. Hej Anonyme og ADH!

  Uha, det er ikke rart at føle sig udenfor!!!! Og det er endnu værre at gå glip af noget helt fantastisk!!! Vi lærer MEGET her i Claus` haveskole. Og ja.... Claus har lært os, at man simpelthen bare stikker gulerødder, porrer og pastinakker i jorden. Så kommer der flotte blomsterstande på planten, da den er andenårs. Det er da genialt, ikke?
  Kan desværre ikke lige huske, hvor Claus` indlæg er arkiveret.

  Håber du ikke længere føler dig udenfor, ADH? :o)

  TANTE GRØN

  SvarSlet
 11. Jeg har en hel række med porre fra sidste sommer, som jeg lod stå, netop for at se dem blomstre. Og de står lige på spring.. Jeg mailer dig nogle fotos når de stå i fuldt flor, for jeg glæder mig osse helt vildt til at se porreblomsterne.

  SvarSlet
 12. TAK Tante Grøn for info. NEj det er ikke rart at gå glip af Claus´guldkorn ;-). JEg syndes ellers jeg næsten dagligt følger med og sidder også og se de dages info jeg er gået glip af. MEn den med at plante grønsager var gået min næse forbi. JEg søgte rundt i arkivet og fandt det helt fra starten af. Det er nu en fantastisk side han har lavet ham Claus og nemt at bruge hans SEARCH funktion.
  VH ADH

  SvarSlet