Værd at vente på

Så er den i fuldt flor; den skønne rose ‘Alchymist’, som kravler op ad vort hus. Jeg er sikker på, at alle I, der kender der (og det er uden tvivl mange) kan give den mange rosende ord med på vejen.

 

080611_12205_

 

Det er en af de første roser, der springer ud her, og det jeg bestandigt betages af, er, hvor smukt den changerer i farverne. Fra lys gul, over abrikos til rosa.

 

080613_12980_

 

Og duften. Den er ganske enkelt uimodståelig.

13 kommentarer:

 1. Vakkert! Denne må settes på ønskelisten.

  SvarSlet
 2. Bare en ting å si om den, utrolig vakker med de flotte fargene på blader og blomst. Dufter den og er den remonterende? Ha en flott kveld i din vakre hage Claus! Her har vi to flotte barnebarn på besøk i helga og nå skal vi ut i hagen å steke vafler i flotte Sandefjord.

  SvarSlet
 3. Hvor er den dog smuk. Hvis jeg tør forsøge mig med roser her på min tunge, tunge og våde lerjord, må jeg se om den findes her og så lave en slags højbed.
  Lene

  SvarSlet
 4. Lene Borreskov Andersen25. juni 2010 kl. 22.04

  Kære Claus ...så smukt at man tror man drømmer
  den dejligste drøm :-))).
  Ja, en rose som din vil jeg gerne have men det
  kræver et hus som dit, for der går det op i en
  højere enhed af skønhed. Jeg elsker engelske
  roser som din jo også er, mine blomstrer også
  nu og dufter så vidunderligt.
  Tak for det smukke syn og god week-end med
  mange taknemlige havehilsener fra
  Lene.

  SvarSlet
 5. Hvor er den vidunderlig! Og den klæder dit hus helt fantastisk godt!

  SvarSlet
 6. Jeg har set den i din have i juni 2009 og smuk & lækker var den. Du har omtalt den i dine bøger og haveudsendelser i så rosende (!) vendinger, at den røg på min ønskeliste. Blev indkøbt og plantet ved min pergola i april 2009, og nu lige om lidt springer den første blomst ud, mens andre lovende knopper er på vej. Jeg glæder mig :)

  SvarSlet
 7. Sådan har jeg aldrig set den...iih, den er flot. Lige præcis den farve er SÅ smuk. Min Constance Spry er også en vild vild sag og har så mange skønne blomster lige nu.

  SvarSlet
 8. En mycket vacker ros! Klär ditt hus förträffligt. Har den också, men min är starkare i färgerna och mer intensiv/skiftande än den verkar vara på dina foton.

  SvarSlet
 9. Åh så vackert! Både rosen och huset!
  Ginny

  SvarSlet
 10. ... som taget ud af "Romeo og Julie"!!

  /Bo

  SvarSlet
 11. For et flott eksemplar av denne uunnværlige rosen! Den vokser i hurtigtogsfart, akkurat som Veillchenblau. Min Alchymist står litt skyggefullt plassert og kommer derfor senere i blomst enn andre roser. Farvesymfonien og duften er ubeskrivelig skjønn :) Gleeeder meg til min viser seg i all sin prakt!

  SvarSlet
 12. Alchymist laver virkelig guld i en have. Den er bare mere værd end guld:o)
  Dette pragthus og denne pragtrose udgør virkelig en fuldendt symbiose af skønhed, elegance og udsøgthed på den romantiske måde. Kan godt forstå, at Bos tanker blev ledt hen på "Romeo og Julie":o)

  Suk......... Claus, hvor får du det dog fra?:o) :o) :o)
  Dejligt, man kan nyde dine fantastiske roser, når ens egne lader vente på sig...... de drønnerter!!!!

  "Det er den tid, du har spildt på din rose, der gør den så betydningsfuld" - Saint-Exupery -

  Det lyder forøvrigt herligt Ninni, at Veilchenblau også vokser i ekspresfart. Jeg er enormt spændt på, hvordan både min forsteårs Alchymist OG min førsteårs Veilchenblau vil se ud her i mit lille forblæste hjørne af verden, når de engang springer ud. Håber de vil forkæle mig med en masse blomster, selvom de er så små endnu.

  Mange rosenhilsner til dig kære Claus- og til alle dine trofaste læsere,

  TANTE GRØN

  SvarSlet