De skønneste ærteblomster

Hvis jeg kun skulle vælge én sommerblomst, ville det uden tvivl blive ærteblomst. Og især sorten ’Matucana’ holder jeg så utrolig meget af.

 

_DSC4721

 

For et par dage siden så I en del af min sunkne garden, og her er et udsnit mere. Med fire velduftende lathyrus-søjler.

 

_DSC4728

 

De danner symmetri, og når man går forbi dem, kan man ikke undgå at stoppe op og nyde duften.

Herligt er det, at jo flere blomster, man plukker, desto flere kommer der. Så jeg plukker ofte skønne buketter.

 

_DSC4733

13 kommentarer:

 1. Hej claus
  Jeg har også den dejlige matucana, men det er svær at plasere ærteblomster i staudebedet så det matcher, den kan jo ikke stå samme sted år efter år, har løst det ved at have den i krukker, hvad gør du.
  hilsen anne

  SvarSlet
 2. hej Claus. Når jeg læser kommentarer, mangler der et halvt ord i højre margin. Har prøvet med forskellige browsere. Det er det samme resultat.
  Men ellers nyder jeg fuldt ud din hjemmeside!
  hilsen Vibeke fra Birgits Hus.

  SvarSlet
 3. I can smell the Lathyrus. My favorite flowers from my childhood.

  SvarSlet
 4. Erteblomsten er en optimal blomst; lett å dyrke, lukter best i verden, OG en SKAL plukke mye.
  Hilsen Kari, som nå sitter og ser reprise på ditt TV-program Drivhusdrømme på norsk TV. Takk for at du inspirerer og opplyser oss hobby-hage-eiere.

  SvarSlet
 5. Som taget ud af min mund:

  "Hvis jeg kun skulle vælge én sommerblomst, ville det uden tvivl blive ærteblomst. Og især sorten ’Matucana’ holder jeg så utrolig meget af."

  Hjerteligst

  SvarSlet
 6. mine blomstret allerede i juni :) men så var det fordi jeg sådde de for tidlig.. har aldri hatt erteblomst før og var forskrekket over hvor stor de ble :)

  SvarSlet
 7. Enig, ærteblomster er herlige!

  Hos mig mangler der også nogle ord i højre margin, så det er ikke kun Vibeke, der oplever det. Det virker som om sidebaren er for bred i forhold til hvor meget den i virkeligheden fylder?

  - Ungersvenden

  SvarSlet
 8. Også her er der problemer med hø. margen.
  Dette opstod akkurat samtidig med, at der dukkede fotos op ved kommentarerne, der måske sluger plads fra originalopsætningen????
  Mange hilsner

  SvarSlet
 9. Hallo igjen Claus, i delige Danmark!!!
  Enig, ingen sommerblomst slår "Erteblomsten", i duft og utseende. Den var et naturlig inslag i min bardoms hage. Min mor elsket den og kornblomst som også er utrolig vakker. Ønsker deg en flott kveld i din fantastiske hage. Vi skal ut og skjære ned en hel masse som har tatt helt overhånd i vår hage. Hjertens fra nå varme solfylte Sandefjord.

  SvarSlet
 10. Så flotte ... gid det var mine ;0)
  Prøver igen næste år...

  SvarSlet
 11. Ups, ked af at læse at heller ikke ærteblomster bryder sig om at blive sået på samme plads år efter år. Man kan lære en masse, ikke bare af det du skriver/fortæller, men også af hvad der står i kommentarerne :-)

  SvarSlet
 12. Hej Sweetpea:o)

  Uhm....kan næsten dufte dine lathyrus:o)Fik jeg kun lov, til at vælge een sommerblomst, blev det så afgjort også lathyrus. Den har en ganske særlig plads i mit hjerte. Duften overgår alle andre blomsterdufte.

  Utroligt hvor meget blomsterdufte påvirker erindringer og følelser. Ved duften af lathyrus bliver jeg straks sendt på en nostalgisk rejse ned ad "Memory Lane". Husker hvordan jeg som ganske lille pige altid plukkede en stor buket lathyrus til min bedstemor, hver gang vi skulle på sommerbesøg hos hende. Og hvordan enhver haveejer med respekt for sigselv, havde de skønneste, frodige og velduftende lathyrushegn. Så mon ikke det er duften af barndommens sommerhave, der den dag idag gør, at jeg elsker lathyrus så inderligt? Der er mange følelser forbundet med blomsterdufte.

  Hvor er det vidunderligt at se, hvor fantastisk din sunkne garden tager sig ud med alle dens nye dejlige krukkevækst-beboere, Claus:o) Du fedter ikke med tingene:o) :o) Overdådigheden er simpelthen så smuk:o) Du er i sandhed "The Generous Gardener:o) I LOVE IT:o) :o) :o)

  Mange begejstrede hilsner,
  TANTE GRØN

  SvarSlet
 13. Ja, der sier du det Tante Grøn; The Generous Garderner, det er Claus det! :))

  Så moro å se dine Matucana, jeg har nesten tilsvarende beplanting på verandaen i fjor, i 2 store krukker. I år sådde jeg erteblomstene på friland, men de kommer sååå sent og vil nok ikke blomstre før i høst. I fjor var de omtrent ferdige på denne tiden, da hadde jeg sådd dem for tidlig inne. Ja ja...det var den gyldne middelvei da!

  Søylene i The Sunken Garden var kjempefine! Og allerede en lien formklippet hekk som omrammer bedene ser jeg :) Hva du får til! Angbøkene med flate kroner har blitt så flotte og er virkelig dekorative :)

  SvarSlet