Det begyndte med krukkerne

Da jeg for en halv snes år siden skrev min første bog, var det om krukkearrangementer. ’Krukker i haven’ hed bogen, der nu er udsolgt. Senere kom ’Min krukkehave’, som stadig fås.

 

Claus_DSC4549

 

De næste uger vil jeg her på bloggen vise jer nogle af mine krukkesammensætninger. Der er nok at tage af, for efterhånden er der  omkring tusind beholdere - krukker, kar og andet.

 

Motivet er fra min sunkne garden. Her ser I, hvordan der så ud for tre nåneder siden.

 

Som det fremgår, er det her de hvide og creme nuancer. Som een udtrykte det i dag: ’Nu mangler der bare et brudepar!’

 

_DSC4559 Claus_DSC4568 Claus_DSC4564_2

 

Når man planter tone i tone, som jeg gør, handler det om at variere blomsterformerne som vist herover. Fra venstre er det den hvide turbanformede lilje ’White Twinkle’, i midten hortensien ’Annabelle’ og til højre den hvide form af purpursolhat.

 

Jeg iler ud igen. Skal være færdig igen til i morgen, hvor tv kommer og optager ‘Drømmehaver’, der er tilbage på DR2 midt i august.

12 kommentarer:

 1. fantastisk at se hvilken udvikling der har været siden jeg besøgte din have i foråret ,det er næsten ikke til at tro at det er den samme have man står i .jeg har sagt det før,men claus DU er min have guru ingen tvivl om det. måske var du en dårlig tryllekunster før hen ,men trylle med haven det kan du til kryds og stjerne . 1000 tak for det ,glæder mig hver dag til dit have indlæg.mange hyggelige havehilsner fra maj britt,højmark

  SvarSlet
 2. Otroligt vackra krukor. Jag började själv först med trädgård genom just krukodling. Tacksamt och roligt! Hälsn Mimi

  SvarSlet
 3. Hvor dejligt det ser ud - rent og smukt - lige min stil med de forskellige hvide nuancer.
  Tænk hvilken gave planterne er til os mennesker - så mange forskellige farver og former, vi har fået at lege med. Hvor herligt!

  SvarSlet
 4. Det er nu smart med krukker. Og ja, Ditte K har helt ret. Det med menneskers forhold til planter, det er noget fantastisk underligt noget. Hvem husker ikke hvordan det gik Den lille Prins og hans rose...

  SvarSlet
 5. For en fantastisk flott have du har! Kjempefint med alle krukkene med bare hvite blomster i!:)

  Hilsen Nina

  SvarSlet
 6. Heeeeelt fantastisk flott, Claus!! I morgen skal jeg ha "hagedag";) Jeg kjøpte mine første blomster på planteskolen i går - en ganske trist affære egentlig, siden det meste av blomster og planter jo nå er avblomstret og vissent;) Men jeg prøvde å se for meg hvor vakkert det vil bli til neste vår og høst!

  Klem klem
  ANETTE:)

  SvarSlet
 7. Jeg har håpet på bilder av både krukker og fra The Sunken Garden, og nå får jeg begge deler :) Hvilket delikat uttrykk du skaper! Jeg gisper ofte når jeg ser bildene dine, denne gangen var intet unntak. Jeg blir helt euforisk betatt av det første bildet, så himmelsk vakkert og frodig!

  SvarSlet
 8. Wouw...! :o)

  ordløse hilsner fra fru friis

  SvarSlet
 9. Jeg har begge bøgerne og har haft stor glæde af dem begge!

  En idé: Jeg har savnet en bog om vand i haven. har du planer om en sådan eller kender nogen gode?

  Har selv udarbejdet flere projekter fra søer og spejldamme til vandhuller og vandkrukker. Mit seneste tiltag er netop fotograferet og lagt ud på bloggen i dag: en beton plantekumme købt hos Spedalsø - nu med vand, sten i bunden, Nøkkerose og (forhåbentlig) snarlig patina og mos på siderne!

  SvarSlet
 10. Hej Claus, jeg har givet dig en award. Om du vil være med eller ej gør ikke så meget, men du skal have den alligevel, fordi du deler så meget af din lidenskab med os herinde :-)

  Kig over og se hvilken:

  http://defemibyen.blogspot.com/2010/07/award.html

  Kh Henriette :-)

  SvarSlet
 11. Elin - jeg har ikke planer om en 'vand-bog'.

  Henriette - tusind tak.

  SvarSlet
 12. Hvor er det smukt:o)

  TANTE GRØN

  SvarSlet