En underskøn rose

Selv om man ikke synes, at der er plads til flere roser i haven, bør man unde sig selv den ‘luksus’ at plante rosen ‘Raubritter’. For det første fylder den ikke så meget, og for det andet, er den med sine små kopformede blomster så underskøn, at den ikke kan undværes.

 

_20100721_171012

 

Rosen på billedet har jeg fra Ellen og Hugo Lykkes rosenplanteskole. Den afviger en lille smule fra den gængse sort ved at have et grønt øje. Det var Hugo Lykke, der tilfældigvis opdagede den lille detalje og opformerede denne særlige ‘Raubritter’-rose, som fik navnet ‘Ellen’ efter hans hustru.

6 kommentarer:

 1. Tine Rønnebæk-Pedersen22. juli 2010 kl. 15.04

  Enig! Fantastisk rose. Raubritteren var den første rose jeg plantede i min kolonihave. Jeg må have gjort noget rigtigt her, for min raubritter er enorm 3x2. Ville meget gerne have vedhæftet et billede for at prale bare lidt. Jeg ved godt at det ikke er pænt at gøre, men den er altså absolut fantastisk, når den er i fuld blomstring.

  SvarSlet
 2. Vakker rose med nydelig farge! Hva heter forresten den like flotte rosen du står med på bildet til høyre? Den er jo også usedvanlig vakker!
  Jeg ønsker deg en fortsatt riktig god sommer Claus!

  SvarSlet
 3. Wauw hvor er den bare helt utrolig smuk!

  SvarSlet
 4. Ja sikke en smuk rose. Det er helt utrolig smukt med alle roserne nu i vores have, hvis jeg skulle frmhæve en jeg er ekstra glad for så er det "Eden 88". Den får de smukkeste store runde, fyldte rosenhoveder. Vi kendte ikke til den forvejen, men fandt den på en planteskole, stående lidt til en side og nedsat til kun 25 kr. da den var meget kedelig at se på. Men den kom hjem i haven og Michael gav den godt med gødning, så den nu står på 3 år flot og kraftig.Den kan anbefales!

  SvarSlet
 5. Den er vel nok smuk. Måske en mulighed til mit nye lille bed, hvor jeg sukker efter roser. Har kun fairy roser i min indkørsel og ellers ingen roser. Min have er dog heller ikke ret stor:( Det er i øvrigt nogle fantastisk flotte billeder du tager. Hvordan får du det smukke lyse skær over dem?

  SvarSlet
 6. En dejlig rose! Har selv lige plantet New Dawn (en klassiker :-)) op ad havehuset, men vil bestemt også kigge efter denne. Mon den er i alm. handel på Bo Grønt?

  Husk at sætte mig på din blogroll, Claus :-)
  http://ivildensky.blogspot.com/

  Jeg har linket dig med foto og det hele på min blog!

  SvarSlet