Mere af det vilde

Nu blomstrer gederamsen. Både i Danmark og i Sverige. Billedet her er taget hos vort broderfolk, men nu hvor jeg netop har sat hjulene på dansk jord, kan jeg se, at de også står i fuldt flor her.

 

_20100708_154400

 

Den vilde gederams er meget invasiv og breder sig – både ved såning og rodskud. I haven har jeg to afarter: En hvid og en lyserød, der begge er sterile. De sår sig altså ikke, men bliver alligevel hurtigt til mange på grund af deres krybende egenskab. Man skal altså passe på, at de ikke bliver for meget. Selv om jeg elsker dem, holder jeg dem alligevel i ave.

9 kommentarer:

 1. Åh, gedramsen, den har jeg godt nok plukket mange buketter af som barn - den er helt fantastisk smuk. Jeg gik på universitet (biologi ;o) med en grønlandsk pige, hun var ret imponeret af gederamsen her i Danmark, som på Grønland kun bliver omkring 10-15 cm høj - den er i øvrigt Grønlands national blomst.

  Mette

  SvarSlet
 2. En flott blomst, men akk som den sprer seg...

  SvarSlet
 3. Mange gode buketter har det blitt av denne:) Men jeg nyter synet i det ville, og har nok ikke plass nok til å invitere den i hagen...

  SvarSlet
 4. Ah......mere vild-ness:o) Jeg synes gederams er noget af det smukkeste, især i Sverige. Af en eller anden grund klæder den de røde træhuse, landskabet, den svenske stemning i det hele taget helt fantastisk godt:o)Jeg forbinder den altid med Sverige.

  Gederamsen må have kunnet mærke, at jeg holder af den, for i år har jeg til min store forbløffelse og glæde opdaget, at den er kommet på besøg i den vilde del af haven. Og der er den meget velkommen, men jeg kan forstå, at jeg skal holde den i ave. Jeg er sommetider lidt for gæstfri overfor naturens vild-basser, så mange tak for advarslen:o)

  En vidunderlig sommeraften, der nydes i fulde drag af

  TANTE GRØN

  SvarSlet
 5. Åh, jeg er helt syg med de hvide, de er helt magiske især i skumring!

  SvarSlet
 6. I dag var der i haven en søndagshilsen fra Risskov/Frankrig.
  Papaver somniferum 'Clausius* står med den mest betagende farve i mit indhegnede bed, hvor ingen 'vilde dyr' kan røre den.
  Af hjertet tak for den.
  Nu bliver jeg jo nødt til at rykke alle de selvsåede op, for ellers går det vist grueligt galt med 'Clausius' til næste år.
  Varme hilsner

  SvarSlet
 7. Den blå vilde har en virkelig skøn farve:)
  Idag har jeg skrevet lidt om dine valmuer som også står så smukt her hos mig - tak for dem de må gerne sprede sig lidt mere:) http://countryliv.blogspot.com/2010/07/valmuer-og-porer.html

  SvarSlet
 8. Hvor kan man købe den gederams som du bruger i haven?

  SvarSlet
 9. Kære Karsten,

  jeg har den fra Belgien.

  SvarSlet