Af hjertet tak

Er det ikke sådan, ’man’ siger? Jeg gør det i hvert fald nu, fordi jeg er både glad og taknemmelig. For hvad? Jo, for jer. Jer, der utrætteligt kommenterer her på bloggen.

 

I er en god håndfuld, der er så vedholdende og hele tiden publicerer tænksomme, vittige, velformulerede og kloge kommentarer. Ingen nævnt; ingen glemt!

 

I skal vide, at jeg lærer så meget af jeres tilbagemeldinger. Det er uhyre givtigt i mit arbejde med bøger, artikler og tv. Skal jeg give et enkelt eksempel, kan det være, at jeg er positivt overrasket - og utrolig glad for - at erfare, hvor meget I tænder på det vilde. Og som en direkte følge heraf har jeg - som tidligere nævnt - besluttet mig for at udgive en bog med titlen ’Helt vildt’. Men først om et par år.

 

En ting, jeg også tidligere har været inde på, er, at alle jeres kommentarer er mit brændstof. Jeg skal nok love jer ikke at ligge på den lade side. Jeg sætter mig ikke tilrette i en af stolene herunder.

 

20090824_121943

 

Faktisk må jeg indrømme, at stolene er mest til pynt. Kender I for øvrigt den skønne anisisop på billedet? Den bærer sortsnavnet ’Black Adder’. Et fint match til de sorte stole.

24 kommentarer:

 1. hej claus
  du har et skarpt øje ,det er utrolig så godt de stole passer til blomsterne eller er det omvendt,hvis man kommer på din hjemmeside tit vil man nok sige stolen matcher blomsten .
  de der anisisop er da helt utroligt smukke,er nogle man kan købe i danske planteskoler???
  mange hyggelige blomster hilsner fra maj britt,højmark

  SvarSlet
 2. Hejsa...
  Jeg følger bloggen hver dag - nogle gange flere gange dagligt :o) Det er den bedste inspiration man kan finde :o) og man skal da altid lige på havevandring når man har været en tur omkring bloggen - for hvor kan man få klemt den der plante ind, du lige har nævnt ;o)
  Får aldrig lagt en kommentar, men læser altid de kommentarer der bliver lagt, for - som du selv siger - så lærer man noget... Ofte er der et godt råd om blomsterne, eller man kan få et lille smil :o)

  Claus - du er min have-guru :o)

  Hilsen hende på 25...

  SvarSlet
 3. Er alltid innom bloggen din og leser:) Er så glad for alt du deler og inspirerer:)
  Og du er nok min haveguru også:) Med dine bøker og blogg har du gjort havearbeidet enda mer spennende:)Og nok en gang en nydelig blomst du viser. Er veldig gøy å lese bøkene dine på nytt nå etter å ha vært så heldig å få besøke hagen din:)
  Nå skal jeg snart til danmark igjen, og jeg gleder meg vilt. Danmark er virkelig et flott hageland synes jeg:)Klem

  SvarSlet
 4. Selvtak!

  Jeg hører i øjeblikket "på vandrørene" med et halvt øre, at den Geranium, som er min kæledægge og vel præsenteret her på bloggen, nemlig, 'Rozanne' er identisk med en anden ved navn "Jolly Bee". Dette blot til orientering for interesserede, da det jo så ikke er sikkert, at man fremover finder den med navnet 'Rozanne'. Og finde den vil jeg absolut anbefale! Lige så uundværlig den er, ligeså vanskelig er den at formere for almindelige dødelige. Jeg delte sidste år den ene af mine (for at forære en haveveninde), som jeg gør med alle mine andre Geranier. Det har den faktisk ikke forvundet endnu. Den er langt mindre og meget ynkelig ift den anden plante, som ikke er delt. Hvordan det er gået den anden halvdel har jeg ikke fået spurgt om.

  Hjerteligst

  SvarSlet
 5. uhmm... endnu et lækkert foto... :o)
  - har du iøvrigt overvejet at se din have fra havestolshøjde?? Det kan måske gi' en helt ny dimension til dine bøger og kan da stærkt anbefales, - ihvertfald periodisk!!
  Godnat og sov godt, og tak for en dejlig blog fra fru friis :o)

  SvarSlet
 6. Ser frem til hver dag, liiiiige at hoppe på din blog, - så fantastisk inspiration og smitsom haveglæde skal man lede længe efter. Jeg har aldrig haft så mange små sedler med blomsternavne mv. liggende ved min computer. Som andre her skriver, der er så mange planter, som man gerne vil finde plads til i sin have, når man har været "med rundt" i din.
  1000 tak for inspirationen :)
  Hilsen Helle

  SvarSlet
 7. God morgen til dere i Danmark!

  Black Adder, denne planten maa jeg nok ogsaa proeve aa finne. Boken med de ville have historier ser jeg virkelig frem til. Besoeket hos Holger husker jeg med glede.

  Vennlig hilsen AG, New York

  SvarSlet
 8. Den er fin, den anisisop---har den hvide i rå mængder, det er ligesom om den blå ikke sår sig så meget...og den er mere attraktiv for sommerfuglene, har jeg bemærket. God dag til dig - keep on writing!

  SvarSlet
 9. Du Claus!
  Når du nu alligevel ikke sidder i de stole - kunne jeg så ikke komme forbi og sidde lige så stille i én af dem - bare et par timer på en solskinsdag? Jeg skal nok være musestille!!!
  (Stort SMIL!) KH-Marianne

  SvarSlet
 10. Godmorgen Sweet-pea:o)

  FANTASTISK FARVESANS DU HAR! Den farvesans får mig gang på gang til at snappe efter vejret, og blive blæst totalt bagover:o) Hvor får du det fra? Det er jo ren magi:o)
  Hvor er "Black Adder" dog smuk. Har den desværre ikke selv (endnu) og de skulpturelle stole, danner den perfekte kulisse for disse eksklusive skønheder. Et meget stilfuldt match.

  Jeg glæder mig usigeligt til "Helt vildt" udkommer. Jeg er nemlig een af dem, som tænder "helt vildt" på det vilde. Jeg har ikke glemt hollandske Annas have - og jeg kan næsten ikke vente, til du skal besøge hende igen. Hendes have gjorde så stort et indtryk på mig og jeg drømmer om, at få lavet et stykke "Anna" i haven. Hvor er det fantastisk, at man har dig, til at lave research for een:o) Apropos Anna.....hvornår er det nu, "vi" skal til Holland igen? Har allerede pakket "kufferten" med en hel masse forventningsfryd:o)

  Claus, jeg vil også gerne sige tak. For din blog:o) Dine vidunderlige blogindlæg, dine æstetiske og sjælfulde billeder og gode råd/fif er en kæmpegave til os have-freaks. Din blog gør virkelig en forskel - og HER er godt og være. Hvor har din blog været hele mit (have)liv?

  Og alle I andre kommentatorer, skal også vide, at jeg værdsætter jeres skriftlige epistler og nyder hver en kommentar fra en "have-syge-lidelses-fælle", så brug endelig tastaturet flittigt også fremover.

  Mig slipper du ikke af med, Claus! Sagt med et plante-ordsprog: Ukrudt forgår ikke så let:o)

  TANTE STEDSE-GRØN

  SvarSlet
 11. Jeg ved ikke, hvordan I andre 'Clausomaner' har det, men jeg sidder med en følelse af, at det er mig/os, der bør sige af hjertet tak!
  Claus - du øser, gi'r og deler af al din viden, dine mange talenter, din opfindsomhed, din generøsitet og 'overudviklede' æstetiske sans. Din sans for denne - til tider grumme - verdens skønhed får os alle til at lære nye måder at se på, og jeg håber, at ingen er upåvirkede af din fantastiske evne til at skabe denne skønhed - ude som inde (og i hjertet).
  Så altså - hermed returnerer jeg et: 'Af hjertet tak'.
  Og til den STEDSE-GRØNNE - vi har slet ikke lyst til at slippe af med dig - tværtimod!
  Hjertelige lørdags-hilsner

  SvarSlet
 12. Lene Borreskov Andersen21. august 2010 kl. 11.15

  Jeg kan kun tilslutte mig ovenstaaende kommentarer, som så fint udtrykker hvad jeg også
  vil sige til dig Claus ...så stor tak til dig
  for denne smukke have-verden/din blog, som er
  en fryd at besøge hver dag :-)).
  Ønsker dig og alle her en dejlig week-end
  med glade havehilsener fra Lene.

  SvarSlet
 13. Läser din blogg dagligen, men har inte gjort så många kommentarer än.
  Du är en väldigt inspirationekälla!
  Din bild på din underbara Alchymist mot huset har fått mig att plantera en vid min vägg. Om den vill, så ska den få hjälp att klättra upp till taknocken! Fast den har inte riktigt samma goda förutsättningar som hos dig. Här är det torr sandjord, som hela tiden måste förbättras och runt knuten har nordanvinden fritt spelrum.
  Den här sommaren har min Alchymist i varje fall startat bra och blivit meterhög.

  Vilken härlig växt du visar, Anisisopen 'Black Adder'. Den ska jag söka efter.

  Ha det gott
  Hälsar Märit i Skåne

  SvarSlet
 14. Stolene tar opp farven fra 'Black Adder' og matcher dem perfekt!
  Om du takk oss Claus, må vi takke deg enda mer for alt du deler og gir av deg selv. Du er en kapasitet innen hageverdenen uten sidestykke. Du er min store inspirator, jeg ha lært svært mye via bloggen din. Jeg får stadig nye idéer og ønskeplanter, nå er det Black Adder som må noteres ned. Jeg har gjort et raskt søk hos ulike frøforhandlere, men ingen av dem hadde den. Jeg har forresten akkurat fått 'Liquorice White' i posten. Agastache er jo så enkle å så. Men ikke for tidlig! Jeg druknet nesten i overvokste Agastachefrøplanter et år, de blomstret da også allerede i mai :)

  SvarSlet
 15. Jeg har en stol magen til, den bliver nu godtnok brugt flittigt i sommerperioden ;-) Men jeg vil lige takke, jeg har nemlig manglet inspiration til planter der klær mit sorte havemøblement.

  Tak - også for bloggen, hvor man lige kan få en æstetisk pause oveni inspirationen!

  / Kirsten

  SvarSlet
 16. KAREN , hvor var det smukt, flot, rammende og meget præcist udtrykt:o) Lige mine følelser og jeg kan kun tilslutte mig dine ord 150%:o) You sure got a way with words, lady:o)

  TANTE STEDSE-GRØN

  SvarSlet
 17. Hej Claus

  Og det er MIG som takker for din KÆMPE-indsats for at fremme haveinteressen her i landet..

  Og min datter på 6 år, ser mange gange i din Børnenes have - bog, hun nyder de go'e billedere

  de bedste hilsner fra
  Tim Skovrup
  tsmaskintekniker@gmail.com

  SvarSlet
 18. Glæder sig til bogen om de ukendte haver.Håber du har besøgt Gotte og Michals have i dcember, det er bare så skønt, med alle lysene

  SvarSlet
 19. Jeg har også haft glæde af dine ideer, har alle dine bøger og fandt så denne blog her for få måneder siden. Mange ideer er afprøvet og planter indkøbt, men de står allesammen i min gamle have, hvor husets nye ejere forhåbentlig har glæde af dem.

  Nu er jeg i gang med at genskabe en gammel landbohave og her skal med tiden være skærehave med stauder. Og jeg ved nok hvor jeg skal finde inspiration til dette :-)

  TAK for en dejlig blog!

  SvarSlet
 20. Hej Claus - ja og vi har så meget glæde af din gode side, og dine dejlige bøger. Jeg har aldrig sendt en hilsen - men det vil jeg gøre. Sige at jeg går her på barsel, og mit "højdepunkt" er at komme ind og se din dagbog - og når du har optaget en lille film, så nyder jeg det. Jeg har selv en pragtfuld have, vi har bygget på 16 tønder land for 8 år siden, så alt er ikke fint endnu - men mine staudebede er skønne. Og jeg har sammensat flere ting, efter dig !! Stort kærlig hilsen

  SvarSlet
 21. Hej - ikke at jeg er misundelig... slet, slet ikke, men jeg ville nu gerne have været én af de heldige, der her i weekenden er på havebesøg i din have.
  I stedet glæder jeg mig så over de smukke billeder og de fine kommentarer. I min have er der udover violfrøstjerner næsten kun Fuchsier der blomstrer.
  Ønsker alle en rigtig god søndag.

  SvarSlet
 22. Hej Claus

  Også en tak herfra :-) Jeg skriver ikke så ofte, da jeg som regel ikke læser din blog dagligt, og så føler jeg at mine kommentarer bliver lidt forsinkede, og så kan det næsten være det samme. Som nu i dag, hvor jeg kommenterer på noget som du for længe siden lagde op til! Selvom jeg ikke er her dagligt, så læser jeg stort set alt hvad du skriver, og de fleste af bloggens kommentarer også.

  Jeg er glad for at høre om din plan med "den vilde bog" ... personligt håber jeg meget at der bliver taget højde for bæredygtigheden i en have. Vi kan komme langt på landsplan (verdensplan?) hvis vi i hver vores lille lod jord tænker os godt om. For mig hører den "vilde have" sammen med det bæredygtige. Jeg har netop købt en bog i England, som du eller andre måske vil være interesseret i (?): Udgivet på forlaget Garden Art Press. Skrevet af Charlie Ryrie: "Wildlife Gardening in an English Garden".

  De bedste hilsner
  Lisbeth K.

  SvarSlet
 23. Disse er bestilt fra et nettsted i danmark, de sendte ikke til norge, men de ligger hos gode venner i danmark og venter på meg til jeg skal ned om tre uker:) Gleeeder meg, nok et tips som gitt utover lommeboken, he, he:) Takk:) Klem

  SvarSlet