Den bedste af de bedste

Hvis jeg kun skulle anbefale én eneste sommerblomst, bliver det en, der netop nu lyser op i hele haven og bringer stor frodighed. Det handler om stolt kavaler, Cosmos bipinnatus. Ikke kun blomsterne er skønne, men også det dildagtige løv.

 

20090802_154211

 

Den fås i en mængde sorter, men den jeg især holder af – og det er da også den, jeg viser her – er ‘Gloria’.

 

Stolt kavaler er en rigtig nybegynderblomst, der sås direkte på voksestedet i foråret, og her i sensommeren blomstrer den så rigt, at der er materiale til de dejligste buketter, for eksempel sammen med dahlier.

11 kommentarer:

 1. Kære Claus.
  Jeg sidder og bliver helt nostalgisk, for for første gang i mange år har jeg ikke haft stolte kavalerer, så nu må jeg nyde billederne ovenover ekstra meget.
  Nu er jeg altså ægte vestjyde og som sådan, skal "man" ikke svømme over af begejstring, men: Den haveevighedskalender, du er ved at lave, lyder da som intet mindre end genial!!! Jeg har en, der hedder Contry Living, Gardeners Journal, men den er da det rene vand ved siden af det, du nævner.
  Engang stod der ofte i jobopslag: Blæksprutte søges! Det er da sådan én, du er, med alt det, du har gang i. Man bliver jo helt svedt bare ved at læse om det.
  Kærlig regnvejrshilsen Inga Nygaard Hansen

  SvarSlet
 2. Kære Claus
  Hvor har du dog købt det flotte bord og bænken, som står i dit orangeri? Hilsen Lene

  SvarSlet
 3. Kjære Claus, i deilige Danmark.

  Følger bloggen din med stor glede og inspirasjon selv om jeg ikke har vært innom og kommentert i den siste tiden. Ser frem til dine nye bøker og er glad for at de blir tilgjengelig også for oss her i Norge takket være din flotte blogg. Her går tiden med til maling, beising, snekring og alt som hører til når en er så heldig å ha hus og hytte med tilhørende store utearealer som skal holdes i orden. Noen år er mer travle en andre noe som du sikkert også erfarer fra år til år. Men jeg gleder meg over alt du legger ut på bloggen og det gir meg mye inspirasjon, så nå blir det nye og utvidede bed i høst. Her er været skiftende for tiden, men en finner altid stunder til å pusle med noe både ute og inne. Ha en fin kveld i deilige Danmark. Hjertens fra Grete i flotte Sandefjord.

  SvarSlet
 4. Jep jeg er helt enig, stolt kavaler ér de bedste af de bedste!...havde helt glemt at de jo sår sig selv.. så nu er der en hel lille mark i min have! Hvad er det mon du har plantet mellem dine stolte kavalere??
  Bedste Hilsner Fru Krull

  SvarSlet
 5. Fint nok - men hva' så med alle Allium'erne og de andre ting, der står i bedene, som er så flotte? I hvert fald i foråret. Jeg spørger bare ....?
  Venlig hilsen

  SvarSlet
 6. Ditte - jeg har ingen stolte kavalerer, hvor jeg har allium. Du er vist lidt hurtig ... Du skulle nok have kommenteret efterfølgende indslag. Jeg tænker mig selvfølgelig om! De smukke prydløg kommer op mellem hortensiernes forholdsvis nøgne grene og blomstrer, før hortensiernes løv folder dig ud.

  SvarSlet
 7. Lene - hos Skovshoved Møbelfabrik

  SvarSlet
 8. Cosmos er uundværlig fordi den blomstrer nu hvor meget andet er på retur - og så er den skøn i buketter.

  SvarSlet
 9. Cosmos er en fast favorit her ogsaa. Jeg saa dem engang plantet i kaempe klaser og har elsket dem lige siden. God anbefaling. :)

  SvarSlet
 10. Jeg har i år købt en stolt kavaler i potte,som jeg fik at vide er en staude. Den er nu plantet i en krukke, men snart vil jeg plante den ud i haven og spændt følge om den dukker op næste år...

  SvarSlet