Duft i haven

Duft i i haven kan vi ikke undvære, og her i sensommeren er der især én staude, som spreder den dejligste duft. Det er sølvlys, der – når blomsterne springer ud – danner de flotteste hvide ’lys’.

 

20100812_113455 20100812_113504

 

Jeg holder især af sorten ’Brunette’ med mørke blade, stængler og knopper. Dels er den meget smuk sæsonen igennem, dels vælter den ikke, og så dufter den altså. Hele tre ting på én gang! Den kan I roligt ønske jer.

12 kommentarer:

 1. Lene Borreskov Andersen13. august 2010 kl. 17.23

  Hej Claus :-)!
  ÅHja Sølvlys er en meget smuk staude som jeg hvert år glæder mig til at gense, har den både med mørke (røde) blade og een med grønne blade,
  blomsterne vifter så elegant i vinden :-).
  Jeg ved du har mere end travlt men vover alligevel et spørgsmål ...kender du til andre
  HøstAnemoner end de traditionelle som den lyserøde og den hvide, for det kunne være spændende at høre om ?
  Klem fra Lene.

  SvarSlet
 2. Jeg kunne ikke være mer enig. Dette er planter som jeg også setter veldig stor pris på. Flotte sesongen igjennom, og spesielt når de flotte spirene kommer i blomst. Jeg har 2 forskjellige i hagen - begge med mørke blader og Brunette er en av dem :-)

  SvarSlet
 3. Ja så kom der en mere på min ønskeliste..:-)
  Den er efterhånden meget lang,men det gør det jo bare mere spændende når man får krydset af.
  jeg glæder mig til "Bonderoser og Pæoner" kommer, den er forudbestilt og betalt...så jeg glæder mig..:-)

  God weekend fra Lisbeth

  SvarSlet
 4. ja den mørke sølvlys er fin. Jeg har den bl.a. sammen med violfrøstjerne. De gir' et utroligt flot farvemix sammen.
  I næste uge skal jeg i gang med et nyt staudebed holdt kun i "sort" der skal jeg også plante sølvlys i.

  SvarSlet
 5. Den er flot og blev også føjet på min ønskeliste! Idag fik jeg overraskende 4 bøger i gave -"Havedrømme" havde jeg i forvejen så nu venter jeg jo på "Mit Haveliv", men "En duft af roser" og "Blomster fra haven" er nye for mig så det er ok med regn i morgen:o)

  SvarSlet
 6. Det var dejligt,at blive mindet om,at den mørkløvede plante bagest i staudebedet er en af den kommende tids glæder.Netop i denne tid,hvor man-som nævnt på bloggen forleden-kommer til at tænke på,om man nu også har plantet nok til at forlænge blomsterglæden længst muligt.Tak :-)ulla h

  SvarSlet
 7. Sølvlys er rigtig flot i år, det skyldesnok den meget varme vi har fået.

  SvarSlet
 8. Ja, en have uden duft er som en himmel uden stjerner....har lige været ude og kigge efter stjerneskud på nattehimlen og blev helt beruset af den beduggede duft af lilje, floks og kaprifolie.........ah! Så en masse fantastiske stjerneskud og nød blomsterduftene, indtil en infernalsk larm dukkede op - og en meget uromantisk duft bredte sig: Landmandens gyllekørsel på marken by night.......:o)æv!

  Mange duft-hilsner fra TANTE GRØN

  SvarSlet
 9. Sølvlys er en dejlig plante. En af dens fortrin er, at den ikke skal bindes op. Jeg har den flere steder i haven - både de mørke sorter og den "almindelige" grønne. Sølvlys er lidt dyr, så det er en god gave, når man kommer med en plante, man selv har opformeret til en haveven.
  God weekend.

  SvarSlet
 10. Å, denne er nydelig! Jeg kjøpte 3 stk Cimicifuga ramosa 'Atropurpurea' tidligere i sommer, nå står de i knopp og ser akkurat ut som de du viser. Er så spent på blomstene! Men hva som egentlig er forskjellen på de to sortene har jeg ikke klart å finne ut. Atropurpurea står imidlertid oppført med 1 mnd tidligere blomstring enn Brunette ett sted, og 200 cm mot 'Brunettes' 120 cm et annet. Men om dette stemmer med virkeligheten? Kanksje det er noen som vet? Cimicifuga ramosa er forøvrig synonymt med Actaea simplex

  SvarSlet
 11. Jeg er lige kommet hjem fra Sverige hvor jeg stødte på et kæmpebed med det jeg nu har læst er Sølvlys!! Tog en masse fotos, så nogen kunne fortælle mig navnet, - og vupti, serverer du det på et sølvfad. Ind på ønskelisten med den og tak for det Claus ;o)

  SvarSlet
 12. Lene - du spørger, om jeg kender andre end de gængse lyserøde og hvide høstanemoner. Ja, det gør jeg, men de to almindelige er langt de bedste.

  SvarSlet