En dronning!

Da jeg startede denne blog, var en af mine ideer, at jeg ville præsentere nogle af de mange planter, som jeg har lært at kende i udlandet og har bragt hertil. En af disse er Selinum wallichianum, der er så ukendt herhjemme, at den end ikke har et dansk navn.

 

20100819_150642

 

‘Droningen blandt skærmblomster’ har jeg hørt én kalde den, og jeg er klar til at melde mig ind i fangruppen, hvis en sådan bliver startet! For dette er en plante, der fortjener så mange lovord, man overhovedet kan finde på.

 

20100819_150551

 

De smukke hvide dunede skærme springer først ud her i august, og dermed er den en af de sæsonens sidste skærmplanter. Jeg kan ikke nævne en eneste plante, som den ikke passer sammen med.

 

20100819_150606

 

Ikke kun blomsterne er dårende dejlige. Også løvet. Jeg er aldrig stødt på denne Selinum herhjemme. Lad mig endelig vide, om I har den eller har set den. Selinum wallichianum går for at være lidt sart, men min bestand har overlevet adskillige sæsoner.

6 kommentarer:

 1. Vakker:) Takket være deg har jeg oppdaget skjermblomster i år. Du har et flott utvalg av disse nydelige plantene...

  SvarSlet
 2. Jeg vil også gerne melde mig ind i fanklubben:o)
  Har aldrig set den før. Det er altid så spændende, at stifte bekendtskab med nye planter, så det er dejligt, at du vil præsentere dine sjældne have-vækster for os her på bloggen, Claus:o)

  TANTE GRØN

  SvarSlet
 3. hvor er det dejligt at du viser så mange forskellige skærmblomster og at man kan have dem i haven og ikke bare nyde dem der står i grøftekanten. Endelig blomstrer de gulerødder jeg satte efter din anvisning - er det 2 mdr. Siden du viste dine? Jeg trodede ikke det ville ske her hos mig, men jo:o) Tak det er så inspirerende her hos dig.

  SvarSlet
 4. Jeg har selv haft skærmplanten, her kaldes den på dansk Russisk skærmplante, i et par år og er rigtig glad for den. Den sår sig også villigt. Det var vores lokale lille staudegartneri, Stovby Stauder på Falster, der introducerede den for mig

  SvarSlet
 5. Jeg er blevet forelsket i denne : Selinum carvifolium. Så den på en webside fra England. Kender du også til denne ?
  Wallichianum - breder den sig hurtigt til en masse ?

  SvarSlet
 6. Jeg har lige købt den hos Anne Stine Stauder, så den kan fås i Danmark

  SvarSlet