En gul purpursolhat

Det lyder måske som lidt af et paradoks, at en purpursolhat, Echinacea, kan være gul. Men det kan den faktisk! For for få år siden kom en rigtig dejlig lysegul sort nemlig på markedet. Den hedder ‘Sunrise’, og jeg har haft den gennem de sidste tre-fire år, og den glider fint sammen med de øvrige blomster i det gule bed. Blandt andet gladiolus ‘Greenstar’, der også blomstrer netop nu.

 

claus20090809_183309

 

De seneste sæsoner er der kommet rigtig mange nye sorter af purpursolhat på markedet. Nogle kønnere end andre. Jeg har ldet idt svært med nogle af de dobbelte blomster, fordi jeg synes, at de nærmest ligner flødeskumskager. Det er bare min mening … Tillige skal man være opmærksom på, at de ikke alle er så hårdføre, at de kommer igen året efter.

 

claus20090810_113902 claus20090809_184523

11 kommentarer:

 1. Du har som altid ret, det enkelte er så dejligt, ikke for meget flødeskum til mig heller. Sunrise er her med planlagt ind i mit gule bed. DU har givet mig en "forfærdelig" gule virus. Jeg er blevet totalt skudt i de dejlige sarte gule blomster. Men den virus kan nok hurtigt blive kureret - KUR = indkøb en masse dejlige sart gule blomster.

  Hilsen ADH

  SvarSlet
 2. Sunrise er en rigtig darling! Jeg købte Sundown for et par år siden og plantede i sensommeren. Den kom ikke igen. Har siden hørt, at de skal plantes først på sommeren for at kunne klare vinteren. Men jeg har ikke fået bekræftet den oplysning nogetsteds endnu.

  Hjerteligst

  SvarSlet
 3. Flotte, flotte gule blomster - nu kan der da ikke være nogen guleblomster-hadere tilbage ;)

  SvarSlet
 4. Det är gott, Claus, att du slår ett slag för de gule!!!! Tror att gult är på stark frammarsch!!!!
  Ha det gott!
  /Ruben

  SvarSlet
 5. Hej Claus og alle I andre :-) Jeg har netop i formiddags endelig fundet tre eksemplarer af både Sunrise og Hope hos Caroline Mathildestiens planteskole. Nu håber jeg begge ankommer i god stand, og at de klarer vinteren.
  God aften til jer

  SvarSlet
 6. Hvor dejligt du nævner den...
  havde forelsket mig i den da jeg så den i din have - nu skal den bare findes og bestilles ;0)

  SvarSlet
 7. Fina foton Claus. Du har så rätt, en del solhattar är härdiga, andra är det inte.....

  SvarSlet
 8. Enda en favoritt så vakkert gjengitt gjennom linsen din :) Sunrice kjøpte jeg i fjor, en dronning blant solhattene. Jeg synes den passer så godt sammen med de hvite, f.eks 'White Swan', med gulbrunt midte.

  SvarSlet
 9. Echinacea og hårdførheden kan jeg, stemme i med. Efteråret for 2 år siden (for)købte jeg mig i Holland. -Ingen overlevede vinteren, men jeg samlede samtidig Echinacea-frø og har nu en masse fröplanter, som jeg håber blomstrer næste år.
  En af mine favoriter er Echinacea 'Green Edge', hvid med grønne spidser og med gulgrön hat. Skulle stå fint sammen med 'Sunrise'.

  SvarSlet
 10. Ja jeg kan heller ikke få nok af solhat, har lige besøgt Staudefeen på fyn hun har rigtig mange også den dejlige Sunrise.
  Jeg har også mistet planter, men nu ved jeg, takket være din grundige vejledning Claus, hvor og hvordan, og jeg skal have planterne markeret med pinde, så jeg ved hvor jeg har dem når foråret kommer. Tak for dejlige ideer til hvad der kan stå ved siden af.
  Hilsen Anne

  SvarSlet
 11. @Ninni: Den kombination har jeg også :-) Endnu er mine Sunrise nye og derfor også ret små. Jeg håber og går ud fra, at de bliver lige så høje som White Swan.
  Mine Echinacea står i øvrigt sammen med blandt andet Perovskia, et "match made in Heaven"

  SvarSlet