En helt særlig planteskole

Efterhånden findes der rundt omkring i landet en række specialplanteskoler med et staudesortiment ud over det sædvanlige.

 

Claus_DSC6229

 

En af dem, der er er helt i særklasse, er Anne Stine Stauder ved Stenlille på Vestsjælland. Denne skønne planteskole er ejet og drevet Anne Stine og hendes mand, Finn, der finder en mængde plantenyheder fra Holland, hvor Anne Stine har arbejdet på flere kendte planteskoler. Hendes og Finns viden om stauder er da også meget stor. Det er altid en fornøjelse at besøge dem, og jeg bliver altid klogere.

 

 

Claus_DSC6196

 

En af de gode ting er, at man her kan se, hvordan planterne udvikler sig i ’fri dressur’. Floks, sankthansurt, hestemynte og purpursolhat var i fuldt flor, og jeg fik skrevet flere ting på ønskelisten.

 

 

Claus_DSC6192

 

Jeg vender tilbage om tre-fire uger, for da står en mængde asters i fuldt flor. Jeg vil til stadighed fascineres af blomster, der gør sig den ulejlighed at nå sit blomstermæssige højdepunkt i september og oktober.

5 kommentarer:

 1. Det ser härligt ut, dit måste jag åka vid nästa Danmarksbesök!

  Hälsningar
  Katarina

  SvarSlet
 2. Hvor er det dog en smuk, smuk lilla purpursolhat - ønskelisten bliver længere og længere!

  SvarSlet
 3. Da jeg var barn havde vi bare saadan et flot staudebed i vores have og jeg er helt sikker paa at det er der min forkaerlighed for store stauder kommer. Jeg har ikke mange selv, da vores haek har en del flere buske end blomster, men derfor kan man jo godt holde af dem. :) Skoenne billeder, som altid.

  SvarSlet
 4. Dér kunne man rigtig nok købe sig fattig i nye stauder til matriklen.
  Men når jeg tænker på, hvor anstrengende det var i går at forsøge at gøre mit skyggebed lidt kønnere, har det vist lange udsigter med et nyt staudebed.
  Gik og bandede på svensk - fan, jävla o.lign. - lød ikke så slemt som på dansk!!!
  Kunne sandelig godt bruge en af dine kreative (og stærke) gartnere.
  Men de bliver jo snart optaget af bl.a. dit nye store projekt.
  Et nyt samarbejde med Kjeld Slot KAN kun blive godt.
  Mange lørdagshilsner

  SvarSlet
 5. Jeg har aldri sett en lignende solhatt som den lilla, utrolig vakker! Det dukker stadig opp nye solhattsorter, dette er en fantastisk plante som jeg setter umåte stor pris på i haven. De passer inn overalt

  SvarSlet