En leg med farver

Ofte bliver jeg spurgt om, hvordan jeg sammensætter mine bede, og til det kan jeg fortælle, at jeg sæsonen igennem går og plukker blomster og holder dem op mod hinanden for at se, om de farvemæssigt passer til hverandre. Hvis de ikke allerede står sammen, laver jeg et notat i min ‘sorte bog’, så jeg husker at flytte rundt i efteråret.

 

claus20090825_155035

 

Her er en lille ‘kollektion’ samlet i dag, og som det fremgår, er der stor formmæssig variation. Og dette er vigtigt, hvis man som jeg planter tone i tone. Prøv selv at lave en lille samling af blomster. På den måde er det nemt at se, om blomsterne harmonerer.

7 kommentarer:

 1. Og det er du endda rigtig god til Claus - BRAVO!

  En bog, jeg endnu ikke er stødt på er sådan en fra en livslang og enorm erfaring med vækst,livsforløb, højde, drøjde, facon osv. på planter. Du er også rigtig god til at fremhæve bladformer m.m., hvilket jeg stiler mere efter end tone-i-tone. Men at støde ind i en forfatter engang, som næsten kender og forstår planters væsen bedre end sig selv og kan fortælle levende og engageret, det ville være lykken. Blinkblink ;-)

  Tak for en skøn "buket". Dine fotos er altid en sand fornøjelse!

  Hjerteligst

  SvarSlet
 2. Kære Claus.
  Åh, hvor er de blomster flotte sammen. Det er lige sådan en sammensætning, jeg kunne bruge i et af mine kommende nye bede!
  Hallo, hallo, Tante Grøn! Er du derude? For jeg vil gerne sende dig en kærlig hilsen. Jeg kan altså ikke komme ind på din blogg. Derfor gør jeg det her - og hils også Syrenprinsen!
  Mange hilsner fra Inga Nygaard Hansen

  SvarSlet
 3. Det er skønne farver på din lille "buket". Og formerne er spændende. Men så er der jo også noget med højde og blomstringstid og hvor meget breder de sig og kan de stå selv og..... pyh, det er hårdt at være haveejer.

  Men det er så skønt at nogen øser af deres erfaringer. Tak.

  SvarSlet
 4. Hei!

  Det er et lite hoeydepunkt hver kveld naar jeg gaar inn for aa se paa dagens poster her paa bloggen. Det blir mye arbeid i haven denne hoesten og til vaaren likesaa. Mye skal flyttes bare ryggen holder.
  Jeg oensker meg spesielt et bed i det hvite og lyse gule. Valentine solsikken er lagt paa minne.

  Vennlig hilsen AG, New York

  SvarSlet
 5. Supert tips!

  SvarSlet
 6. Tusind tak for den smukke buket, Claus:o) Fantasiske farver- og formkombinationer:o) Jeg tager virkelig hatten af for din kompromisløshed og for din utrættelige og konstante stræben efter det æstetisk perfekte. Her er ingen nemme løsninger, ingen hvilen på laurbærrene, ingen springen over, hvor gærdet er lavest - og DET SES:o) :o) :o)

  INGA, dit søde, varme væsen: Tusind tak for din kærlige hilsen. Du får det dobbelte antal kærlige hilsner retur...nemlig BÅDE fra Syrenprinsen OG mig:o) Inga, jeg har slet ingen blog. Har hverken tid eller computerforstand nok til det. Istedet nyder jeg andres inspirenende og livsbekræftende blogs i det omfang tiden tillader det:o)

  Det var et vidunderligt skønt sted, vi var blevet sluppet løs i søndags, ikke Inga? Jeg blev så motiveret og inspireret af det havebesøg, at jeg gale havemenneske, har drønet rundt i egen have lige siden, på trods af regn og stormende kuling. Men man kan jo ikke vente på solskin, når det er NU ånden er over een, vel? Det er jo iøvrigt også super plantevejr!!! Så jeg ligner i sandhed alt andet, end en reklame for Garden-girl-tøj i disse dag..... sølet til i jord, iført totalt tilmudrede gummirøjsere og en rød løbende næse......atju:o)

  Mange forkølede hilsner fra havetossen,
  TANTE GRØN

  SvarSlet
 7. Kan se at du har en Rhapsody in Blue i blomst lige nu - du er altså et heldigt - og dygtigt - asen. Det er flere uger siden min har blomstret, trods al den omsorg og pleje den får. Kan en rose blive så fornærmet over at få andet blåt rosen selskab, at den nægter at blomstre??? Bare en fortvivlet/skør havetanke...

  Bedste hilsner
  Cathrine

  SvarSlet