En smuk, smuk sommerblomst

De fleste kender sikkert mamelukærme, Lavatera, hvor de gængse sorter er hvide eller laksefarvede. Men den, jeg viser på billedet her, hedder ‘Pink Beauty’. Indtil for fem-seks år siden var den helt almindelig i handelen, men så forsvandt den, og i dag er den stort set umulig at få fat på. Jeg har søgt i årevis.

 

20100812_113645

 

I foråret var heldet dog med mig. På internettet fandt jeg en dame i USA, der havde taget frø af planten, og hun sendte mig en portion. Nu synes jeg, at de skal udbredes, og jeg har tænkt lidt over, hvordan jeg kan dele med jer.

 

20100812_113657

 

Jeg har fundet frem til, at vi fra 1. oktober vil forære en lille pose frø til alle, der køber via Klematis’ hjemmeside – så længe lager haves. Det vender jeg tilbage til. Jeg har også andre goodies, som vi vil tilbyde på denne måde.

13 kommentarer:

 1. Et strålende salgstrick for alle 'kändis-fans'!

  SvarSlet
 2. Kære Claus.
  Ja, den er endnu smukkere end den almindelige mammelukærme. Jeg må også have den! Kan man forhåndsbestille din nye bog? For nu bliver der da ekstra rift om den. Hav en rigtig god weekend!
  Kærlig hilsen Inga Nygaard Hansen

  SvarSlet
 3. Wow, den var aldeles nydelig Claus. Lavatera (Hagepoppelrose på norsk) er en plante jeg bare må så hvert år. I flere år nå har både den hvite og rosa vært faste på sålisten :-)

  Jeg må vel si at jeg er mer begeistret for den hvite (Mont Blanc) enn den rosa, men denne skjønnheten var helt utrolig vakker. Den må jeg bare skaffe meg og ved søk fant jeg et par steder som tydeligvis hadde frø for salg i år, begge amerikanske. Sidene er bokmerket og vil helt klart bli besøkt senere i år da de forhåpentligvis har fått frø igjen :-)

  Ønsker deg en fin weekend.

  SvarSlet
 4. SUK ! Den må jeg altså bare ha´ og nu har du jo givet opskriften på, hvordan den kan fås ;-) Venter spændt.

  SvarSlet
 5. Herlig idé, og det er i hvert fald ikke noget problem at finde noget man har lyst til at købe på Klematis' hjemmeside. Det vil jeg glæde mig til.

  Mange hilsner fra Trine

  SvarSlet
 6. Både gavmildhed og opfindsomhed på samme tid!
  Hvad mere kan man forlange?
  Men må jo som Inga N.H. spørge, om man kan forudbestille din nyeste bog (for alle dine andre havebøger står allerede i reolen!).
  Det bliver vist et kapløb, når tiden oprinder - for den dejlighed vil de fleste af dine fans vist have fat i.
  Bedste hilsner

  SvarSlet
 7. FANTASTISK ;0) jeg vil også gerne forudbestille din næste bog, da de andre allerede er "slidte" på den gode måde. Dejlig weekend og tak for du deler ud af din visdom.

  SvarSlet
 8. ....suk...lyserøde skønhed, kom hjem til mor:o)!!!!!!!!!
  TANTE GRØN

  SvarSlet
 9. Nu er jeg da nysgerrig på om det er en et årig plante eller det er en staude. Jeg har begge dele i min have, men ikke i den farve. Jeg har prøvet at tage frø fra staudene men dem kan jeg ikke få til at gro.
  Mvh. Marianne Præsius

  SvarSlet
 10. Marianne - det er en sommerblomst. Altså en etårig plante.

  SvarSlet
 11. Et ualmindeligt charmerende salgstalent du (også) har, Claus...! ;o) Jeg er klar med dankortet!

  SvarSlet
 12. Tusind tak for svaret. Jeg har tre forskellige farve i stauden og så den almindelige et årige plante. Elsker simpelthen Mamelukærmer, de er så flotte. Holder også meget af at læse din blog.
  Mvh. Marianne Præsius

  SvarSlet