En top-ti-liste

Jeg har lige gået en tur i haven med mit kamera for at ‘skyde’ nogle af de blomster, der pryder haven i disse uger. Og de, jeg viser her, kan godt kaldes min top-ti-liste. Det er i hvert fald nogle af dem, jeg holder af netop nu.

 

_DSC6570 _DSC6624 _DSC6629

 

Dahliaen til venstre er jeg især glad for, fordi den har en blålig midte, der passer så fint sammen med mange af mine øvrige blomster. Det gælder for eksempel stjerneskærmen ‘Hadspen Blood’ midt i og den stolte kavaler ‘Gloria’ til højre.

 

_DSC6621 _DSC6596 _DSC6639

 

Roserne er i gang med en ny blomstring, og lige nu kan jeg blandt andet glæde mig over ‘The Prince’ til venstre og ‘Rhapsody in Blue’ til højre. Midt i er det hestemynte ‘Blaustrumpf’, der passer perfekt ind i sammenhængen.

 

_DSC6645 _DSC6625 _DSC6609

 

Floks er der alle steder, og en af de dejligste er ‘Amethyst’. Et par andre attråværdige planter i sensommerhaven er sankthansurt ‘Matrona’ og skabiose ‘Clive Greaves’.

 

_DSC6563

 

Og så må jeg selvfølgelig nævne mine darlings; de skønneste klokkeranker, der kravler rundt overalt i haven lige nu. Mere luksuriøse blomster findes ikke …

21 kommentarer:

 1. Nok et knippe med skjønnheter:) Klokkeranken er absolutt en av mine favoritter, men her har nok sesongen vært for kort... den har enda ikke blomstret... Men min hvite klokkeranke som jeg plantet i drivhuset blomstrer godt, så nå har den blå flyttet inn også, så håper jeg den vil vise meg noen av sine vakre blomster om litt:) Tenk å ha dem kravlende rundt overalt... det høres ut som en drøm:) Klem

  SvarSlet
 2. Hej
  Sikke flotte farver. De er utroling klare. Der er nogle der ikke kan forstå, at man næsten kan falde i staver når man ser så flotte planter, det kan jeg godt.
  Hvad hed dahliaen?
  Hilsen Lis B.

  SvarSlet
 3. Kære Lis- Ups. Glemte at skrive, at den skønne dahlia hedder 'Evelyn'.

  SvarSlet
 4. Smukke, smukke blomster. Mine tænder løber jo helt i vand!!! ;-) Og det skyldes ikke mindst, at du er så dygtig en fotograf, du får fanget "sjælen".

  SvarSlet
 5. Hej Claus

  Kan godt forstå at du holder af lige netop disse - de er bare skønne. Jeg er endda så heldig allerede at have 5 af dem, du viser her, i min have incl. Dahliaen og de 2 roser :-)))

  SvarSlet
 6. Jeg har lige haft besøg af min barndomsveninde i dag - og hun kan trylle - for da hun var gået, så VUPTI var alt det skønne vendt tilbage hertil igen!
  Thank you, merci, danke!
  Kærlig hilsen Inga Nygaard Hansen

  SvarSlet
 7. Hmmmm, er det mig der misforstår noget eller er der censur på din side???

  Bortset fra det så er det dejlige inspirerende billeder.

  Lis

  SvarSlet
 8. Kære Lis - jeg har nu blot valgt det, som mange andre bloggere gør; at læse og godkende kommentarer, før de publiceres.

  SvarSlet
 9. kære Claus,
  Det er så da i orden....:-) det er din blog og du bestemmer. Synes bare det osse liver op i alt det pæne med lidt rammersjang. Hav en god aften.

  Lis

  SvarSlet
 10. Kære Lis - det skal der. Lad os se, hvad fremtiden vil byde.

  SvarSlet
 11. Aj, hvor kunne jeg godt tænke mig at vide, hvordan man får sin klokkeranke til at BLOMSTRE. Har 3, der står i den store vindueskarm ( fordi jeg læste, de ikke kunne blomstre hvis de fik træk). Men foreløbig er der kun en masse flotte blade og krøllede "hæftetråde" overalt. Kan de mon overvintre og blomstre næste år?
  Hilsen Ellen

  SvarSlet
 12. Kære Ellen - ja, jeg hører fra rigtig mange, at de ikke kan få deres klokkeranke til at blomstre. Her går det som en leg. Ved simpelthen ikke, hvad det er, jeg gør rigtigt! Vil dog ikke anbefale at dyrke den i vindueskarmen; ejheller at overvintre den. Har aldrig hørt, at den ikke kan tåle frost. Lad os høre jeres erfaringer. Der må da være andre end mig, der har succes med denne skønhed.

  SvarSlet
 13. Klokkeranker er fantastiske og appelerer nok til mig og mange andre Skandinaver fordi så et eksotisk væsen kan leve hos os & tænk sig i New Zealand er det ukrudt.... ja ja.. de kan få vores skvalderkål kan de ;-) Nå, men hvorom alting er så er det rigtig flotte billeder Claus tager - der virkelig yder blomsten retfærdighed ;-)

  SvarSlet
 14. PS: En klokkeranke stammer fra det tropiske amerika (sådan cirkus Florida til det meste af sydamerika)... det betyder at den er i samme klasse som f.eks. stuebirk, pelargonia mv. Og burde kunne overvintre i en kold vinterstue (aldrig frost - dog). Ligesom andre tropiske planter påvirker det sænkede UV-Niveau dem og de skal vandes mindre i vinterperioden, men vil så skyde med fornyet kraft til foråret. Mit råd er derfor = lad den gå i kedelig dvale uden blomster mv. og sats på blot at holde den i live indtil foråret. Omvendt er det en ok billig plante, så du kan også bare købe den om foråret og plante igen..

  SvarSlet
 15. Jeg kan desværre heller ikke tale med om evner til at dyrke klokkeranke.

  Derimod går det strygende med min "evne," til at blive fristet af skønne planter. Claus, disse indbydende billeder stimulerer mit i forvejen ret veludviklede plante-shoppe-gen... uha!

  ..."The Prince" vil være flot der ja..... og "Evelyn" ville klæde den der ja...:o)

  Skønt at se een af dine hestemynter. Dem har jeg savnet:o) Det er en fantastisk plante.

  Positive midtuge-hilsner,
  TANTE GRØN

  SvarSlet
 16. Jeg har ikke hatt klokkeranker, men jeg har frø liggende til neste år. Gjorde et søk på nettet og fant ut følgende. De tåler ikke frost og anses som ettårig. Kan overvintres frostfritt som pelargonia. Selges faktisk som stueplante, så vinduskarmen skulle ikke være så ille. Kanskje den har fått for mye god jord og næring og dermed ikke blomstrer. Dette kan ihvertfall skje med andre vekster, den må kanskje pines litt.

  SvarSlet
 17. Kære alle - jeg mener ikke, at der er nogen grund til at overvintre planterne. Det er ikke det, der er 'hemmeligheden'.

  Når jeg sår næste år, skal jeg nok fortælle undervejs. Vi må og skal have fyldt alle skandinaviske haver med de underskønne klokker!

  SvarSlet
 18. Hej Claus

  Tak for billederne af de skønne blomster. Scabiosen har jeg i forvejen. Min ønskeseddel bliver længere og længere.

  Mvh Maibritt

  SvarSlet
 19. Skønne skønne blomster - den hitliste kan jeg hurtigt tilslutte mig.

  SvarSlet
 20. Jubiiie....!!! ;o) Haveejere bliver gamle fordi de har noget at se frem til! (citat: Hr. Dalby 2010) og da jeg havde svoret at jeg ikke ville kommenterer på klokkeranker mere i år, vil jeg nu se frem til klokkeranke-fremdrivnings-kursus forår 2011. Der skal købes frø hjem i vinter, skal der...!! ;o) Er livet da ikke bare herligt?
  Have-knus fra fru friis

  SvarSlet
 21. Kære Jette!
  ... Jo, livet er bare herligt, for nu kan vi få hjælp til (forhåbentligt) at blive kureret for vores klokkeranke-kompleks:o):o):o) Vi skal dyrke klokkeranker, skal vi:o)

  Kære Inga!
  Hvor er det vidunderligt at du har en veninde, der kan trylle alt godt, positivt og rart igen:o) Spasiba, gracias, obrigado...:o)

  Mange septemberknus,
  TANTE GRØN

  SvarSlet