Et øjebliksbillede

Billedet her er fra i eftermiddags, hvor solen strålede. Heldigvis, for jeg havde ‘Åben Have’ for de, der blev udtrukket blandt flere tusind tilmeldte. Har lige set på tv, at der igen har været skybrud på Sjælland. Sådan var det heldigvis ikke her.

 

Claus20100819_153923

 

Et af havens højdepunkter lige nu er den dejlige purpursolhat. Men for mig handler det ikke kun om blomster i haven, men også om siddepladser. Indrømmet: jeg bruger dem ikke selv så meget, men de får haven til at virke hyggelig og hjemlig.

 

Bænken i baggrunden hedder ‘Baalbakkebænken’. Den er oprindelig designet i 1918 af arkitekt Martin Nyrop, der blandt andet er kendt for at have tegnet Københavns Rådhus. Bænken var en bestillingsopgave til en sommerresidens i Dronningmølle. Af prismæssige årsager blev den lavet i fyrretræ i 12 eksemplarer, hvoraf der nu kun er to tilbage. Den ene blev fundet i temmelig medtaget stand foran et lille hus i Skovshoved. Den historiske Baalbakkebænk bliver nu fremstillet på Skovshoved Møbelfabrik i egetræ og fyrretræ, der sikrer den lang levetid.

 

Stilen er skønvirke, og når bænken passer så fint her, er det fordi huset her er bygget i samme stilart.

9 kommentarer:

 1. Jeg så din udsendelse i TV her i aften, sikke nogen vidunderlige roser, der må dufte himmelsk når blomstringen er på sit højeste.

  SvarSlet
 2. skønne, skønne solhatte de er bare de beste. God udsendelse med fantastiske smukke roser, kunne næsten dufte dem.

  SvarSlet
 3. Forstår godt din fascination af skønvirke - og havebænke i særdeleshed. Bænke gør 'et eller andet' ved haver!
  Personligt synes jeg, at en af de fornemmeste repræsentanter for skønvirketiden i Danmark var Thorvald Bindesbøll - og det gælder både hans keramik og hans smykkedesign. Måske for nogle lidt svulstigt - men i mine øjne fantastisk flot. Kunne have været interessant, hvis han også havde interesseret sig for havekultur. Gad vide, hvilket resultat der ville være kommet ud af det!
  Tusind tak for weekend'ens virtuelle haveture samt DR2's program i aften.
  Kunne sidde foran TV i timer, hvis det var en 'helaftensforestilling'.
  Er ret betaget af bl.a. haven mellem Slagelse og Skælskør, der også indeholder mange siddepladser og finurlige uderum.
  Og så lige en tak til TANTE GRØN for smukke ord.
  Glæder mig meget til at opleve Mors' lyksaligheder i 'Hemmelige Haver' om et års tid (men gerne før!).
  Mange hilsner

  SvarSlet
 4. Tak for en dejlig eftermiddag..
  En super oplevelse igen - har fået masser af ny inspiration til haven ;0)

  SvarSlet
 5. Tak for endnu en dejlig tv-udsendelse med masser af have-guf ;o)
  - og dejligt du har lukket endnu et hold gæster ind i din have i det flotte vejr, - så må os der er på "bare-det-var-os-ønskeliste" jo være rykket en lille-bitte smule frem i køen, hvem ved... måske år 2030... ;o)
  tålmodige havehilsner fra fru friis

  SvarSlet
 6. Sittplatser är verkligen trädgårdens hjärtat.
  Jag har skapat flera unika sådana här hemma, men som du skriver - själv sitter man inte så ofta ner. Bänkar och stolar ger helhets intrycket ;O) Ha en fin vecka, Petra B.

  SvarSlet
 7. Tusind tak for en dejlig og inspirerende eftermiddag i din smukke have.Vi var heldige at blive et par af dine gæster der kunne nyde denne fantastiske have i fulde drag. Vi var også facineret af de smukke engelske havemøbler og ikke mindst udekøkkenet.
  Udekøkkenet skulle du overveje at få med i en af dine TV udsendelser. Endnu engang tak for en dejlig dag.
  Først da vi nåede Svendborg, opdagede vi, hvor heldige vi havde været med vejret.
  Regnen havde jo stået ned i stænger i store dele af landet.
  Endnu engang tak for en søndag eftermiddag i dit Paradis

  SvarSlet
 8. Tusind tak for en rigtig god oplevelse, vi nød at gå rundt i din flotte have,der kom mange ideer som vi vil bruge hos os i Gunderup...Endnu engang tak

  SvarSlet
 9. Tudsind tak for din gæstfrihed. Vi kan kun tilslutte os de andre rosende ord, det var virkelig en super oplevelse at besøge din dejlige have. Gik straks hjem og bestilte et par af de smukke dobbelte frøstjerner.

  Hanne og Allan

  SvarSlet