Et nyt projekt

Efter de store projekter – den nedsænkede have og udekøkkenet – som vi fik lavet i efter- og foråret har jeg hele sommeren gået og sagt, at der ikke skulle føres store projekter ud i livet i år. Og det bedste er, at jeg selv fuldt og fast troede på det!

 

20090811_132045

 

Men … nu har jeg alligevel fået en idé. Jeg vil have mere vand i haven; et stort bassin her foran mit lythus, som skal spejle sig i overfladen. Hvor stort det skal være, rådgiver jeg mig med Kjeld Slot om. Ideen opstod spontant igår, og vi er allerede i dialog.

 

Hækken i baggrunden flyttes, så lysthuset kommer til at ligge for enden af af et stort rektangulært rum. Vi går i gang i løbet af nogle få uger. Jeg glæder mig allerede …

16 kommentarer:

 1. Hvis jeg bare havde en lille bitte smule af din energi ville jeg være lykkelig...:-)

  Hej fra Lisbeth

  SvarSlet
 2. Hi hi... jeg har faktisk tænkt på at det eneste du 'mangler' i din have er en have-dam ;-) Jeg fik min første dam sent sidste sommer, og jeg blev nødt til at grave den større allerede efter en måned :-D
  Det er noget af det bedste jeg nogensinde har tilført min lille have. Jeg har guldfisk i min, for dem kan jeg bedst lide og den er også for lille til Koi'er, som jo for øvrigt spiser planter :-O
  Jeg har haft de flotteste blomster på mine to åkander allerede iår.
  Så jeg er meget spændt på at følge dit vand-projekt.
  God arbejdeslyst med det :-)

  SvarSlet
 3. Hej Claus.

  Lyder spændende med dit nye projekt - og det bliver spændende at følge processen her på bloggen. Mon dette så er det sidste store projekt du kastet dig over? - Næppe! Du skal nok finde på mere hen ad vejen ;-)

  Go' weekend
  Bo

  SvarSlet
 4. Hvor jeg ELSKER at det ikke kun er mig, der ikke har langt fra idé til handling!!!!! Det bliver super godt, er jeg sikker på. Glæder mig til at se billeder af projektet efterhånden.

  SvarSlet
 5. Meget inspirerende. Kunne jeg lokke dig til at ligge lidt projektplaner ud undervejs? Det kunne være sjov at få inspiration, da jeg skal i gang næste år. Men lige nu er jeg ved at flytte en kolonihave med 200 kvm bed til min nye have på 1400 kvm så der er nok at se til. Stenbedet (stenene) har allerede punkteret en sækkevogn og en trillebør - og taget luften ud af mig ind imellem :-)

  God weekend til alle - Sarah

  SvarSlet
 6. Det kommer att bli helt fantastiskt med ett vatten framför denna vackra fasad!!!! Det ska bli spännande att följa arbetet.
  Ha det gott!
  /Ruben

  SvarSlet
 7. Kære Claus.
  Man har jo et standpunkt, til man tager et nyt, og når det er noget med forskønnelse af haven, gør det da så absolut ingenting!Os CD-blogg-omaner er da himmelhenrykte.
  Jeg vil gerne sende en særlig hilsen til (s)øens folk, og jo TANTE GRØN - det var et fantastisk skønt sted, vi var i søndags!!!
  Rigtig god weekend allesammen!
  Kærlig hilsen Inga Nygaard Hansen

  SvarSlet
 8. Kjære Claus, i deilige Danmark!
  Gleder meg til å følge ditt prosjekt videre på bloggen. Det vil bli knall flott!!! God hagedag videre til deg og dine gode medarbeidere. Hjertens fra idag høstlige Sandefjord.

  SvarSlet
 9. Hej Sweetpea:o)

  Jeg kan så godt lide, når der ikke er langt fra tanke til handling. Alt det man skal gå og tænke for meget over, bliver let betænkeligt. Du og Kjeld Slot skal nok få lavet noget helt ekstraordinært smukt igen igen. I er et rigtigt Have- Dreamteam, I to:o) Sammen kan I udrette skønheds-mirakler:o) Sikke et drømmeagtigt udtryk, der vil fremtræde, hvis/når dit tempel genspejler sig i et vand-spejl:o)

  Haven er et evighedsprojekt og man udvikler sig sammen med sin have. Derfor bliver man aldrig færdig - heldigvis! Hvis man ikke havde en havedrøm, havde man heller aldrig en havedrøm, DER GIK I OPFYLDELSE. Det er skønt og livsbekræftende at have et nyt og spændende haveprojekt at se frem til, og jeg glæder mig meget til at følge opfyldelsen af din nye havedrøm her på bloggen:o)

  "At betragte noget, der gror
  er godt for ens moral.
  Det er med til at styrke
  troen på livet" -Myron S. Kaufmann-

  Idag er en fuldstændig vidunderlig havedag. Stilhed efter stormen og et betagende, flimrende augustlys - og det føles som at komme fra efteråret og tilbage til sommeren, hvilket er en stor stor gave og en påmindelse om, hvor meget vi skal huske, at nyde de sensommer-solskinstimer vi endnu har tilbage inden efterårets mørke, regn og rusk for alvor sætter ind. Da får jeg får lyst til at mutere til en trækfugl og stikke af til varme, solrige og blomsterrige himmelstrøg. Kæmper for at holde liv i sensommerens have-blomsterflor og NÆGTER at overgive mig til planteskolernes og supermarkedernes efterårs-asters, pyntegræskar og pyntekål endnu!

  Sensommer-stemningsfulde hilsner til alle,
  TANTE GRØN

  SvarSlet
 10. Tak for en dejlig eftermiddag i din have i lørdags. En stor fornøjelse at se!

  Jamen selvfølgelig skal du da have noget mere vand i haven Claus! Jeg lavede en havedam for nogle år siden, og det er det bedste i hele haven nu.
  Himlen kommer ned i dit paradis og der bliver et mylder af liv omkring vandet. Især guldsmede i mange farver kommer og drikker. Uuh det bliver godt!

  SvarSlet
 11. Fedt, at du hele tiden udvikler videre på din have! Det er jo det, det hele går ud på.

  Jeg var så heldig at besøge dig og din have for nogle år siden og det var en blomstrende og sansemættet oplevelse. Men jeg må ærligt indrømme, at jeg tænkte, at der godt kunne være brug for nogle steder med ro i din have, forstået på den måde, at mit øje ind imellem trængte til et hvil - der var næsten for meget at se!

  Det kan jeg se, at du siden har arbejdet målrettet på at skabe, med fixpunkter, nye stisystemer etc. Og jeg ser havedammen som endnu et "balanceprojekt". Det aftvinger ens respekt, når du aldrig stiller dig tilfreds, men konstant søger at blive bedre, indhente ekspertise og på ny endevende din have!

  Så tillykke med dit nye projekt, det bliver med sikkerhed et smukt element og endnu en lærerig proces, som vi gerne "snager i" fra sidenlinjen!

  SvarSlet
 12. Hej. Jeg har fulgt med på bloggen siden april og er blevet meget inspireret, især af dine krukkebede. Jeg har forsøgt mig med flere krukkebede i vores have, blandt andet et med dahlier i cremegule, hvide og limegrønne farver. Jeg har "lært" om roser og deres pleje. Jeg har også forsøgt mig med roser i staudebedet og det går ganske fint. Hele sommeren har jeg taget masser af billeder af alle planterne i haven og mit vinterprojekt bliver en have-dagbog til mig selv, hvor jeg skal bruge billederne sammen med notater om arter, sortsnavne og beliggenhed i haven. Alle mine notater, som jeg har samlet i en mappe, vil jeg sætte i system for at få et overblik over hvordan det er gået i haven, og hvordan jeg kan gøre det endnu bedre til næste år. Blandt andet skal jeg notere, hvordan det er gået med vandning og gødning samt placering af planterne. Jeg vil notere hvilken gødning og hvornår og hvor meget de forskellige planter skal have gødning - det er lige før jeg vil sætte dato på, så jeg ved præcis hvordan det skal være for at resultatet bliver så optimalt som muligt. Jeg har flere af dine bøger, som optager mig meget i vintermånederne. Du skal have tak fordi du deler din haveglæde med så mange. Du er en stor inspiration. Mange hilsner fra Birgitte.

  SvarSlet
 13. Jeg ser en mindre udgave af spejlbassinnet ved Taj Mahal foran mig - mon det bliver noget I den retning? Kan godt forstå du glæder dig:0) når Først en ide er er opstået er det skønt at komme igang.

  SvarSlet
 14. Ååå...så spennende!!! Det er sannelig ikke mange Dette kommer selvsagt til å bli like nydelig som alt annet du foretar deg i haven. Jeg gleder meg voldsomt til å få følge med på dette prosjektet og håper du legger ut bilder etter hvert osm abreidet skrider frem :)

  SvarSlet
 15. Så spennende:) Godt å høre at det er fler som stadig kommer på nye prosjekter... er det ikke merkelig hvordan de liksom popper opp i hodet uten forvarsel?:) Og ikke minst må det være utrolig deilig å kunne få dem realisert:) Gleder meg til å følge prosjektet, for jeg regner med du viser?:) Og jeg er ikke i tvil om at det blir flott:) Klem

  SvarSlet
 16. Super idé - vand i din have bliver fantastisk, glæder mig til at følge dit projekt.

  SvarSlet