Et overvældende syn

Jeg kører sjældent ud uden at tage mit kamera med, og selv om der er ‘langt mellem snapsene’, sker det , at jeg kommer forbi et havemotiv, som jeg absolut forevige.

 

_20100720_083843

 

Således var det forleden i Skagen, da jeg passerede forhaven herover. Den har i den grad inspireret mig til at plante hele min allé til med hortensider i industrielle mængder. Én lang ‘pølse’ på hver side.

 

_20100720_083912

 

Jeg har tidligere udbredt mig om, hvor fantastiske hortensier er. Jeg tror, at I har opdaget, at der her ikke er langt fra tanke til handling. Så vi går snart i gang!

19 kommentarer:

 1. Det bliver fantastisk, det kan vi kun glæde os til. Bliver de alligevel blå?

  SvarSlet
 2. Sikke et syn. Min hortensia frøs desværre helt tilbage i vinter, så den står nu med 10-20 cm grønne grene - ingen blomst. Men forhåbentlig vender de tilbage næste år.

  /Bo

  SvarSlet
 3. Det vil bli "bare lekkert" :o)

  SvarSlet
 4. Oj så vackert! Jag tappar nästan andan. Vad är det för hortensia? Och hur gör man för att få den att övervintra tro? Visst hade ni det rejält kallt i Danmark sistlidna vinter oxå? Det skall bli spännande att se hur din allé ser ut planterad med hortensior.

  SvarSlet
 5. Det er virkeligt et smukt syn. Og jeg er sikker på at det bliver flot til næste år. Håber du så vil vise os billeder af hvordan projektet skrider frem.
  Mange hilsner Anne Lindbjerg

  SvarSlet
 6. Der har jeg også været og har ligesom dig beundret. Det vil bestemt også være smukt i din allé

  SvarSlet
 7. Fantastisk - Hortensia kan man næsten ikke få for mange af. Ligesom forårsløg, roser og så meget andet ....suk!
  Anne Marie

  SvarSlet
 8. Den fås også med dobbelt blomst, meget flot.

  SvarSlet
 9. Claus, ved du hvad ovenstående Hortensia hedder? De lækre pasteller må jeg eje..

  På forhånd tak.

  Mange hilsner Sarah

  SvarSlet
 10. Sara - det kunne være 'Endless Summer', der har den fordel, at den blomstrer på årsskuddene. Det vil sige, at den kan klippes ned i foråret og vil så alligevel blomstre. Ofte bliver hortensier noget ranglede, og derfor er det en fordel, hvis de kan klippes ned.

  De fleste hortensier blomstrer på forrige års grene, og derfor mister man en blomstring en sæson, hvis man klipper dem.

  SvarSlet
 11. Claus, tag en tur til Bretagne og du vil få hortensiaer i industrielle mængder at se. Var der i juli, og der var hortensiaer ALLE vegne. Jeg var behørigt imponeret og kunne konstatere, at Bretagnes klima er perfekt til denne plante.

  SvarSlet
 12. Ja, Hortensia er ikke til at komme udenom. Indtil videre er det Hortensia der gror bedst her hos os, og det er ligegyldigt om de står i baljer, friland, hel- eler halvskygge! Utroligt!
  Jeg klipper dem en smule bed hvert år og de står i god kompost med naboens hestemøg iblandet.
  Ren fryd!

  SvarSlet
 13. Godmorgen Claus!

  SELVFØLGELIG skal du have bugnede hortensia"pølser" på hver side af din allè....en oplagt idè:o) Det vil se helt forrygende ud...ekstravagant, overdådigt og det vil passe meget smukt ind i stemningen.

  Ja, det er noget sjovt noget med inspirationskilder. Pludselig dukker insirationen op på de mest uventede steder og tidspunkter:o) Det er en vidunderlig gave, at blive inspireret.

  Jeg svælger også i hortensiaer for tiden. Bruger de "læderagtige" blomsterstande, der er henne på tiden i sensommerdekorationer sammen med uudprungne sankt hans urt, små grønne æbler, klematisranker og andet godt fra haven.

  Nu skal jeg til at bestille blomsterløg over nettet. Uha uha....så er man ligesom et barn i en slik-butik.......øjnene vil have det hele:o) Men et must bliver ihvertfald den kønne lille Tulipa Pulchella Violacea, som du viste os fra din have i foråret. Så skal jeg have fundet en kæreste til den, som skal blomstre lidt senere i samme farvetone. Er der nogen, der har et godt forslag?

  Mange forårsløgsfikserede morgenhilsner,
  TANTE GRØN

  PS. Claus, vi skal have fundet et andet navn til dine hortensiabede end "hortensia-pølser", du:o):o):o)

  SvarSlet
 14. @Tante Grøn: Det lyder til, at du har nogle gode adresser på netkøb af tulipaner - vil du afsløre dem? Jeg vil nemlig også gerne købe løg på nettet i år :)

  SvarSlet
 15. Achillea, der findes mange gode netbutikker med salg af løg. Jeg vil råde dig til, at google og surfe lidt rundt, indtil du finder lige præcis, de løg DU søger. Jeg har handlet mange forskellige steder fra år til år, og kan derfor ikke anbefale nogle bestemte. Jeg går altid efter, hvem der har det jeg søger. Iår er det www.zimtrade.dk og den netbutik, som Claus henviser til under indlægget "Nu skal der lægges løg" fra mandag den 16. aug. der har noget, jeg umuligt kan leve uden:o)
  Held og lykke med din løgjagt:o) Det er så livsbekræftende at lægge forårsløg:o)

  Mange hilsner fra TANTE GRØN

  PS: Claus, sikke et held du også havde kameraet med i Skagen. Ellers var vi gået glip af dette vidunderlige billede:o)

  SvarSlet
 16. Achillea, et lille Post Scriptum til dig:
  blomsteliv.dk har nogle spændende nyheder iår.... bl.a en grøn tulipan:o) Må ud og blive kølet ned i det efterårsagtige vejr,med hårdt fysisk havearbejde.....ellers går det da vist totalt tulipan-mania i den. Jeg kan modstå alt undtagen fristelser!!!!!!!

  TANTE GRØN TULIPAN

  SvarSlet
 17. Hej Claus!
  Ja Hortensiafeber kan man nemt få! Må jeg anbefale at tage på ferie til Azorerne. Her er der hække af Hortensia overalt! De gror vildt i det fede klima. Der er stort set altid 25 grader året rundt. Så frodigt og så flot! Det er lige noget for dig!

  SvarSlet
 18. Grete i Sandefjord19. august 2010 kl. 12.22

  Hallo Claus, i deilige Danmark.

  Så vakkert! Skagen er jo så flott med alt det den har å by på. Danmark er et "Paradis" for oss Normenn!!!
  Ha en flott dag videre, Claus. Hjertens fra Grete. Hilser også til TANTE GRØN. Blomsterløk skal også settes i jorda her, i de nærmeste dagene Klem.

  SvarSlet
 19. Var i dag ude og køre en tur. Kørte op ad en lille vej og skulle vende min bil og whaw..... et kig en i en have jeg fik, 100 stk mindst ( måske lidt overdrevet) af de største, flotteste rosa og lilla Hortensia. Sikken et syn bliver nødt til at "låne en kop sukker " der en dag... må se det igen.
  Vejen hed Brinken og var i Ståby ved Køge .. nogen der kender denne ?

  SvarSlet