Frøhøst

_NCD7643

 

Det har været rigtig sjovt og interessant at høre fra jer, der nu har ’min’ valmue i haven. Nu håber jeg så, at I vil dele frø med jeres havevenner, så valmuen ’Claus’ kan blive rigtig udbredt.

 

20100814_100955 20100814_101022

 

Det er nu tid at høste frø: Klip stænglerne af og læg dem i en skål. I løbet af få dage begynder de mørke frø at rasle ud. Har I lyst, kan I så dem allerede nu; de spirer først næste forår, men har rigtig godt af at ligge i jorden en sæson. I kan også blot opbevare frøene i en lille papirpose, til I er klar. De skal ikke i køleskabet.

 

20100814_101134

 

Kan man ikke bare lade valmuerne så sig selv ude i haven, er der sikkert nogle, der vil spørge. Jo, i princippet. Men det vil jeg alligevel ikke anbefale, fordi der er så mange frø i en kapsel, at planterne kommer til at så meget, meget tæt. Og det resulterer så i små og pistne planter.

Det er meget bedre at blande frøene meget grundigt i en lille spandfuld hel tør pottemuld og drysse blandingen tyndt ud alle de steder, hvor I vil have planter næste år.

God fornøjelse. Jeg kommer tilbage senere i dag med en video.

11 kommentarer:

 1. Tak for påmindelsen om at huske at samle frø af valmuer nu. Fortsat god havedag til dig og andre passionerede havemennesker.

  SvarSlet
 2. Hej Claus
  Det er da lidt sjovt at jeg lige har høstet frø fra valmuerne inden jeg gik ind til computeren for at se hvad du skriver om i dag :-) min portion frø blev kun til meget få og meget små planter. jeg sår dem i et andet bed nu, så de forhåbentlig får bedre forhold næste år. Er der noget man skal være specielt opmærksom på? Tak for en smuk og inspirerende blok

  SvarSlet
 3. Selv høst af frø foretages på en smuk og dekorativ måde.
  Du er i sandhed en 'skønhedens mester' (man skulle tro, du var født i Vægtens tegn).
  Jeg bøjer mig i støvet.
  Har høstet næsten alle mine valmuefrø - men slet ikke på en så yndig og dekorativ måde.
  Tak for ideen!
  Bedste hilsner

  SvarSlet
 4. Kære Claus
  Mine valmuer er desværre ikke blevet til noget, men hvis du lader en enkelt stå, så kan jeg måske stjæle den, når jeg kommer og besøger dig d. 23.
  Kh Anne Mette

  SvarSlet
 5. Hej Claus..Så er mine frø også høstet..din blog er så smuk og inspirerende at følge. Tak for det. hilsen Camilla fra Næstved

  SvarSlet
 6. Ja, jeg vil rigtig gerne købe frø - ikke én eneste af mine blev til noget :(

  SvarSlet
 7. Jeg nyder stadig synet af mine, de blomster løs. Jeg såede sent for at nå at få glæder af dem når jeg kom hjem fra ferie. Og de kom så fint. Glæder min til næste år, så skal jeg have endnu flere Clauser i min have, når jeg nu sår min frø høst. Jeg tro jeg vil så nogle nu og så lave samme nr. næste år igen, med at trække det lidt med 2. såning, så bliver blomstring sæsonen længer.

  Hilsen ADH

  SvarSlet
 8. Jeg har i denne uge modtaget en pose frø...tusind tak...glæder mig til næste sommer så jeg kan nyde synet af valmuerne i min have.
  Hilsen fra Karina Elnef.

  SvarSlet
 9. Takk for påminnelsen og tipset med henyn til frøsamling :)

  mvh Liv

  SvarSlet
 10. Hej Claus - Jeg har høstet mine frø, der er rigtig mange, så jeg vil dele ud af dem til vennerne. Naturligvis har jeg også taget mange billeder af dem. Valmuerne var store, ca. 1,5 m høje og meget smukke. Jeg havde ikke forestillet mig, at de små frø kunne blive til så store planter, så jeg dryssede dem mellem mine nye roser, som var ved at blive kvalt. Næste år vil jeg så dem et sted, hvor der er god plads.

  SvarSlet