Hvad er det nu, der er Deres profession?

Jeg har tidligere i dag nævnt Rober Storm Petersen og et ordspil, som mange mener, han er ophavsmand til. Men efter alt at dømme er han det ikke. Her kommer imidlertid en lille koversation, som skulle stamme fra ham. En histore, jeg holder meget af. Ikke mindst fordi, jeg er forlægger.

 

Storm P møder en mand på Frederiksberg Allé, og de falder i snak. Imidlertid har Storm P lidt svært ved at placere ham og spørger ham derfor: Hvad er det nu, der er Deres profession? Jo, det husker De nok, svarer manden. Jeg skriver jo bøger! Nå ja, siger Storm P og replicerer: Men var det da ikke lettere at købe dem?

 

Sikkert nok, kunne man svare. Men hvad gør man, hvis man ikke finder det, man søger. Ja, så må man jo gå i gang med at skrive selv. Sådan var det for eksempel med min bog ’Drivhusdrømme’. Den savnede jeg i den grad, da jeg skulle bygge mit væksthus. Men den fandtes ikke; ergo, skrev jeg den.

 

Gennem flere år har jeg også søgt efter en haveevighedskalender, hvori jeg kunne skrive, om hvornår dette eller hint sprang ud; havegøremål, som ikke måtte glemmes, nyttige adresser etc. etc. Jeg var ikke ikke interesseret i en bog med en masse tekst om, hvornår jeg skulle beskære roser, lægge løg eller bestille frø. Meget hellere skulle der være plads til at skrive – mindst en halv side til hver dato – og dertil en masse smukke billeder. Men den bog fandtes ikke.

 

V2_Haveåret_forside

 

Derfor er jeg nu gået i gang med den, og jeg er så godt i gang, at jeg tror, den udkommer indenfor et par måneder. Forlaget har sagt jatak! Som I ser ovenfor, er forsiden allerede færdig. Det bliver en tyk og lækker bog på små 400 sider.

 

Ind imellem skriver jeg også på ’Mit haveliv’, som jo også skal ud i efteråret. Jeg ved godt, at jeg på et tidspunkt har nævnt noget med medio september. Men der går lidt længere tid.

21 kommentarer:

 1. Spændende idé. Jeg har brugt Haveselskabets kalender, der udkommer hvert år, til at skrive i - men jeg glæder mig til at høre mere om den her kalender!

  SvarSlet
 2. Hej Sweet-pea:o)

  Giv din forlægger et kæmpe-knus fra mig:o) Han er en skat, at han har sagt jatak til din have-evighedskalender :o) Han er også en meget klog mand, for det bliver helt sikkert årets julegavehit blandt havefolk:o) Liiiige den bog, jeg har manglet fra din hånd:o)...Yeehaaa:o)
  Den glæder jeg mig vanvittigt til. Vil rigtig komme til at nyde, at starte hver en ny dag, med et savlende lækkert billede og dagens tekst a la Dalby....FEDEST:o)

  Forventningsfulde hilsner,
  TANTE GRØN

  SvarSlet
 3. Super idé... og den anden bog sikkert også værd at vente på ;0)

  SvarSlet
 4. HØRT!!!!!

  Endnu en MUST HAVE til den efterhånden lange liste :0)

  SvarSlet
 5. Enhver bok fra deg er hjertelig velkommen og blir en kjærkommen skjønn skatt i bokhyllen :) Jeg venter med lengsel på utkommelsene

  SvarSlet
 6. Men... Hvis man nu som nybagt hus- og haveejer er på jagt efter en basisbog, der faktisk fortæller mig, hvornår (og hvordan) jeg skal beskære roser, lægge løg eller bestille frø - hvor skal jeg så lede?! Den må simpelthen findes derude... Jeg har efterhånden haft fat i et hav af havebøger fra biblioteket, men "dén" har endnu ikke været iblandt. Jeg har ikke brug for maleriske beskrivelser af havelivet i november måneds første snefald - jeg har brug for basale guidelines og remindere...

  Tips modtages med kyshånd!

  SvarSlet
 7. Jeg ved godt hvad jeg får i julegave(r)...:-o)

  Hej fra Lisbeth

  SvarSlet
 8. jeg tror også jeg ved hvad jeg vil give mig selv i julegave i år - dejligt med pakker under juletræet, især nogen man kan have glæde af i evighed.

  SvarSlet
 9. Signe, som nybagt have-ejer var min basisbog-havebibel Claus` "Den levende have". Den kan jeg varmt anbefale. Min har været med både i haven og på planteskolen adskillige gange, så den har efterhånden fået en del "patina" og et noget "rustikt" udseende:o)Har lært så utroligt meget af denne bog:o)Held og lykke med dit have-projekt og husk at nyde selve anlægningsprocessen, for havedrømme der langsomt går i opfyldelse er en vidunderlig gave. Og pludselig en dag, har du ikke mere bar jord, at lege i...så NYD DET:o)

  Havehilsner fra TANTE GRØN

  SvarSlet
 10. Hei
  Denne boken står høyt på ønskelisten! Kan man forhåndsbestille? Jeg gleder meg alt til å begynne å fylle den ut!

  SvarSlet
 11. Signe, har du læst Camillas Havebog? Så vidt jeg har hørt er den bygget op, så den følger kalenderen. Roser, nytte, pryd osv.
  Kender du den?

  SvarSlet
 12. Signe - "Den levende have" var også min basisbog, da jeg stod som helt ny haveejer. Den kan lånes på biblioteket eller købes antikvarisk. Ellers er politikens store havebog også nyttig, når man er helt ny.
  kh Anne Mette

  SvarSlet
 13. Alt du skriver er velkomment i hyllene her:) Eller rettere sagt så står de aldri i hyllen, men ligger rundt over hele huset:) Bøkene dine har vært til stor inspirasjon formeg, og de gjorde havearbeidet enda mer spennende:) Gleder meg til nye utgivelser:)

  SvarSlet
 14. Fin forlægger, du har!! Jeg glæder mig til bogen udkommer, min havekalender fra Haveselskabet er så godt og vel udskrevet efter 7 års flittig brug. Tllad mig at gøre andre bloggere og bloglæsere opmærksom på Kjeld Slots blog, hvor han har et meget fint indlæg om din have.
  Venlig hilsen

  SvarSlet
 15. Sikke dog en vidunderlig idé. Igen kommer din 'opfindsomhed' alle os andre til gode.
  Brugte engang en engelsk haveevighedskalender: 'Flower Fairies Gardener's Year' (Cicely Mary Barker) - men den var bestemt ikke på 400 sider!! Men vældig hyggelig med små noter om havedit og havedat, men HELT uden pragtfulde fotos.
  Så nu ventes med længsel på din nye udgivelse(r).
  Apropos at skrive bøger - en lille anekdote:
  Afdøde Viggo Kampmann udtalte engang: 'Jeg læser aldrig bøger, jeg skriver dem selv!'
  Den bemærkning må man jo så opfatte som man vil!
  Til Signe kan også anbefales 'Aschehougs Store Havebog', der ikke er så bombastisk som Gyldendals (og anbefalet af Camilla Plum).
  Med den og 'Den Levende Have' skulle du være rigtig godt rustet.
  Lyse augusthilsner

  SvarSlet
 16. Jeg takker ærbødigt for de mange fine anbefalinger!

  "Den levende have" er straks bestilt på mit lokale bibliotek. Jeg har haft fingre i både "Gyldendals havebog" og "Politikens store havebog", hvoraf sidstnævnte umiddelbart har tiltalt mig mest. "Aschehougs store havebog" og "Camillas havebog" er også bestilt på biblioteket nu.

  Igen - tak, kære bloggere!

  SvarSlet
 17. Signe og alle I andre - jeg er både glad for og ligefrem rørt over, at så mange har haft glæde af 'Den levende have'. Nogle af jer spørger måske jer selv, hvorfor bogen ikke bare bliver genoptrykt. Det har jeg valgt at undlade, fordi jeg anser 'Mit haveliv', som udkommer til efteråret, for at være en værdig afløser. Den nye bog kommer nemlig også til at handle om min have og alle mine yndlingsplanter.

  'Aschehougs havebog' er en rigtig god bog, som jeg ofte anbefaler.

  SvarSlet
 18. Hej Claus

  "til efteråret" - er det ikke om 5 minutter?
  :)Eller?

  SvarSlet
 19. Signe - Laila Sølager's "Den nemme have" er også fantastisk.

  SvarSlet
 20. Uhh hvor lyder det skønt, den er jeg sikker på kommer på min juleønskeliste! Men jeg ville nu ikke have noget imod hvis der f.eks. til hver måned stod blot en enkelkt side med lidt huskeråd a la "medio marts sås ærteblomster" etc. Naturligvis kan jeg godt se at begrænsningen så bliver lidt af en kunst, men rundt omkring i dine bøger har du givet så mange gode fif til hvad hvornår og det ville da være helt skønt med en bog der samlede det og hvor man kunne supplere med sine egne noter.

  Mange hilsner fra Trine

  SvarSlet