Mormors potteplanter

En gammelkendt potteplante, som man ofte så hos mormor eller måske oldemor, er kongebegonie, Begonia rex, med det mest vidunderlige, farverige løv. Blomsterne er ikke noget at skrive hjem om. De er rødlige og ikke særlig iøjnefaldende, så når de viser sig, kniber jeg dem ganske enkelt af.

 

20100812_120818

 

Jeg har en del kongebegonier, som jeg om vinteren opbevarer i mit opvarmede væksthus, men inde i vindueskarmen klarer de sig også fint og pynter tilmed op i den mørke tid. Dog må de ikke stå for varmt, og særlig meget vand skal de heller ikke have.

 

20100812_120836 20100812_120838 20100812_120845

 

Når faren for nattefrost er ovre, flytter jeg dem ud, hvor de står sammen med andre bladplanter i krukker.

 

Det er dejligt at inspirere, så lad mig endelig høre, om det også er en plante, der skal på ønskelisten.

8 kommentarer:

 1. Väldigt vackert med "bara" blad i krukor./Katarina

  SvarSlet
 2. Nix, jeg kan ikke li' dem - ihverttilfælde ikke de traditionelle og slet ikke i vindueskarmen. Men det er kun godt at man ikke bliver lige forelsket i alle dine planter :-)

  SvarSlet
 3. Specielt "sneglehus" eksemplaret er rigtig flot! Den kunne jeg godt bruge i nogle sommer-krukke-arrangementer!
  Lene

  SvarSlet
 4. De er da SÅ skønne, måske sammen med alle krydderurterne: Opstammet Prydbasilium og chokolademynte...jo jo da de skal selvfølgelig også på ønskelisten! Bedste Hilsner Fru Krull

  SvarSlet
 5. De kunne helt bestemt godt finde plads hjemme hos mig. Både i vindueskarmen og udenfor.

  SvarSlet
 6. Det var dog nogle fantastiske udgaver af kongebegonie. Den spiralsnoede er meget finurlig. Jeg kan godt lide, når planter kan bruges ude og inde, da man jo mest er udenfor i sommerhalvåret (altså når ikke det står ned i stride strømme, som det gør i aften :)

  SvarSlet
 7. Hejsan Claus
  Det är nästan finare med bara "blader" i krukorna.
  mvh Ken

  SvarSlet
 8. Begonia Rex er en vinner, likeledes er jeg også glad i palettblad som du har vist ved tidlgiere anledninger. Krukkene mine begynner å bli litt slitne etter sommeren, så tidligere denne uken kjøpte jeg bl.a palettblad. Jeg liker den roen bladplanter gir i krukkene om høsten. Når det gjelder potteplanter til innendørsbruk er jeg helt håpløs med blomster. De grønne fingrene forlater meg straks jeg går inn :) Kanskje de blir liggende igjen i lukebøtten? Bladplanter klarer jeg sånn noenlunde og da er de to jeg nevnte nesten vel så dekorative som blomstrende planter, synes jeg.

  SvarSlet