Mørkt løv

Som jeg har nævnt flere gange tidligere, synes jeg, at der er noget luksuriøst over mørkt løv hos både stauder, træer og buske.

 

_DSC4945

 

Af sidstnævnte er parykbusk nok en af de kendteste, og her ses den i en symbyose med storkenæb ‘Rozanne’.

 

_DSC4938 _DSC4937

 

Hvert forår klipper vi mange af vore buske ned til ca. 30 cm. Dels for, at de ikke skal fylde for meget og dels for at få større blade.

 

_DSC4942

 

Busken herover er – som bladenes form antyder – i familien med hjertetræet. Den hedder Cercis canadensis ‘Forest Pansy’ og vækker ofte berettiget opsigt.

13 kommentarer:

 1. Ja, der er noget eksklusivt over mørkt løv. Jeg har selv en mørkbladet hyld stående i staudebedet, og den svæver smukt hen over de andre planter.

  SvarSlet
 2. Jag har en cotinus ´Grace´ cirka 3 m hög med massor av blomvippor med frön. Har någon prövat att så frön av en perukbuske? Några tips?
  hälsningar Aina i närheten av Stockholm

  SvarSlet
 3. Hej Claus.

  Klipper du også parykbusken ned hvert forår?

  Jeg har selv en mørk parykbusk, men har aldrig klippet den ned - som følge deraf er den lidt bar forneden.

  /Bo

  SvarSlet
 4. Stauder med mørkt løv og mørke blomster er bare så fine, også selv om de forsvinder her i aftenskumringen. Jeg er lige kommet hjem fra et dejligt døgn i Anne Just' have, der stødte jeg flere steder på en lille fin plante med kløveragtige, mørke blade og en lille gul blomst. Jeg ville ha' spurgt Lise om hvad den hed men kom fra det, har dog fået taget et billede af den, sammen med masser af andre fotos af gode detaljer fra haven. Man kan sandelig godt se at I to har haft en fælles mission, - en superdejlig oplevelse, hvor vi vil komme igen til foråret.
  Hune-hilsner fra fru friis

  SvarSlet
 5. Hej Claus. Dine første tre fotos er rene kunstværker.
  Kærlig hilsen
  Inge-Lise Thomassen

  SvarSlet
 6. Ja, de skønne mørkbladede planter er da slet ikke til at undvære.
  Har efterhånden fået en del i haven, men der er absolut plads til flere ;-)

  Jette - mon ikke det er en Oxalis - måske Oxalis 'corniculata'

  SvarSlet
 7. Ja, de 'fylder' ligesom mere, tiltrækker øjet midt i alt det grønne, og har en fin grafisk virkning, som jeg selv (som gammel grafiker) heller ikke vil undvære i min have,
  Har en Blodblomme - 'Prunus cerasifera atrpurpurea', stående som midterakse i min gårdhave, den er ca. 2,5 m høj, fint klippet og 10 år gammmel :-)

  SvarSlet
 8. Oxalis 'corniculata' puha den har jeg på kirkegården og der kniber det at styre den. Så jeg tror man skal gå lidt varsomt frem med den.
  Parykbusken har jeg også og den klipper vi ned hvert forår. Og vor er den flot.
  Varme hilsner fra
  Marianne.

  SvarSlet
 9. Tak til Sanne og Marianne for navnet, jo det var lige netop den! - og så er det bare ukrudt når jeg slår den efter!!!! ;o))) Hvor sjovt! Den stod ganske rigtigt mange steder, men jeg syntes nu stadig den er rigtig fin, men vil lige overveje den...! :o)
  Stort smil fra fru friis

  SvarSlet
 10. Kære Jette,

  Ja, da jeg læste dit indlæg, tænkte jeg: 'Nu skal jeg heller ikke være lyseslukker'. Men nu vil jeg alligevel nævne, at du IKKE skal indføre den i haven. Den er næsten umulig at komme af med igen. Jeg taler er faring, men efterhånden er den udryddet her.

  Ja, den er rigtig sød, men jeg bryder mig slet ikke om de gule blomster til det mørke. Blot min mening ...

  SvarSlet
 11. Uha da!! Jeg vil absolut ikke skænke denne plante en tanke længere, ingen grund til at opfinde den dybe tallerken, når du/I allerede har gjort det!! - og hvor kan en jubelglad amatør da let komme til "brænde nælderne".
  Taknemlige taksigelser fra fru friis :o)

  SvarSlet
 12. Rozanne er kremen av Geranium, så vidunderlig frodig og med yndige blomster hele sommeren. Parykkbusken er vakker med aldeles skjønne blomster

  SvarSlet
 13. Helt enig med Ninni.

  Hjerteligst

  SvarSlet