Nu skal der lægges løg

Før vi ved af det, er det tid for løglægning, og mange har da også spurgt mig op, hvor jeg køber alle mine løg. Det vil jeg meget gerne fortælle, for det er en utrolig god leveredør med løg af bedste kvalitet, jeg har. Prøv at klikke ind på www.vildmedblomster.dk. En bestillingsliste kan rekvireres hos jane@ep-engros.dk. Den koster ikke noget. Udvalget er meget stort, og det er også her, jeg køber alle mine tulipaner.

 

20090520_122558

 

I går aftes fortalte jeg i ‘Drømmehaver’ på DR2’ om pinseliljer, som burde være meget mere udbredte i danske haver på grund af deres fine fremtoning og skønne duft. De er ikke nemme at finde i handelen, men ‘Vild med blomster’ har dem. Skynd jer at bestille, for de plejer at blive udsolgt.

 

20090520_121111

21 kommentarer:

 1. Pinseliljer er skønne, og dem har jeg heldigvis nogen af. De er fra min barndomshave, så jeg passer godt på dem.

  SvarSlet
 2. Hej Claus.

  Jeg har "arvet" et par pinseliljer, men har det problem at det ikke er hvert år de blomstre. Kan ikke finde ud af hvorfor, men måske løgene er ved at være så gamle at de ikke kan mere.

  /Bo

  SvarSlet
 3. Bo - prøv at grave løgene op, del dem og læg dem med ca. 10 cm mellemrum. Så tror jeg, at de får en 'anden ungdom'.

  SvarSlet
 4. Hej Claus.

  Tak, det vil jeg prøve. Igen tak for hurtigt svar - fantastisk. ;-)

  /Bo

  SvarSlet
 5. Kære Claus.
  I "gamle dage" hed min haveguru Helge Petersen, gæt hvad han hedder nu???
  Hvor føler jeg mig altså heldig at have din blogg stillet til rådighed - kvit og frit. Hver dag og nogle gange flere gange om dagen. Video og TV-udsendelser og bøger. Jeg føler mig helt "høj" af alt den visdom, jeg får serveret. Og illustreret på allersmukkeste vis. Af og til finder jeg også (for mig) skønne nye ord såsom "pistne". Ren guf for øjne og ører! Og engang imellem kommer der svar på vores utallige spørgsmål, selv om vi godt ved, du ikke har tid. Det beviser bare, at du er lige bag os. Hatten af for Claus!!!
  Kærlig hilsen Inga Nygaard Hansen

  SvarSlet
 6. Hej Claus
  Så dit dejlige program i går aftes - men hvad var nu det med de røde plastik-baller - det var simpelthen rædselsfuldt - ellers et dejligt program og jeg glæder mig til det næste.
  Du har fuldstændig ret med hensyn til pinseliljerne - det er bare så skønne.
  Kærlig hilsen
  Annette

  SvarSlet
 7. Jeg kan kun anbefale at købe løg fra ovenstående leverandør. Jeg købte for 3 år siden (tror jeg nok) 100 pinseliljeløg, så jeg har et stort bed med disse. De har blomstret flot alle år.
  Hilsen Pia

  SvarSlet
 8. Gode råd, tips og nye idéer er altid velkomne, og dem får man mange af i både den nye Tv-serie "Havedrømme" og alle de andre C.D.udsendelser. Tak for det! I tilgift får man smukke billeder fra andre dejlige haver med entusiastiske, positive og glade haveejere.
  Mon rådyrene er lige så glade for pinseliljer som for tulipaner - tjah, måske man skulle lade det komme an på en prøve.
  Venlig hilsen

  SvarSlet
 9. Ja - der skal lægges endnu flere løg i haven inden længe. Der er altid plads til et til, når man 'skruer' det ned (som Claus ynder at kalde det!).
  Til Ditte K. kan fortælles, at rådyr går uden om ALLE narcisser, så her på matriklen findes ikke en eneste tulipan men derimod lægges flere og flere narcisser og vintergækker.
  Man lærer det jo efterhånden!
  Tulipaner er skønne at skue - men det er rådyr også - specielt når de kommer og præsenterer deres små rålam!!!

  SvarSlet
 10. p.s.
  Undskyld - glemte jo helt at sende mange hilsner!!
  Det hermed være udbedret.
  Karen O.

  SvarSlet
 11. Jeg er den lykkelige ejer af et gammelt hus fra 1868 og min have er fyldt med de skønne pinseliljer der blomstrer hvert forår. Det kan jeg takke min mands farmor for som i tidernes morgen har plantet dem.
  Ha' en dejlig dag.
  Karina Elnef.

  SvarSlet
 12. Er der nogen, der ved, om den smukke lille runde ovn, man så på et bord i et udekøkken sidst i programmet - ejeren tog et brød ud af den - er den samme, som den brødrene Price bruger, og hvad den hedder? Kan den stå ude uden tag over, som man så i programmet?

  SvarSlet
 13. Hej, kan man få oplyst hvor det redskab du brugte til at lave huller med til løglægning, kan købes?

  SvarSlet
 14. Tenk at det allerede er dags for løk :-) I går delte jeg og sorterte alle løkplantene jeg hadde i krukker i vår. Nå er de ferdig tørket, siden de har bodd i uthuset hele sommeren. Jeg må ha gått bananas i vår, for det var virkelig mange løk - påskeliljer, allum og perleblomster. Takk for inspirasjonen!

  Marie

  SvarSlet
 15. Hej Claus

  Med al den regn vi netop nu udsættes for, bliver det så ikke for vådt for løgene så de rådner ?

  SvarSlet
 16. Tusen takk for info om hvor vi kan få tak i de lekre løkplantene. Har allerede motatt listen på min mail. Tusen takk

  SvarSlet
 17. Informasjon til alle som bor i Norge: vi har lov til å importere 3 kg løk uten behov for sunnhetsgaranti...

  SvarSlet
 18. Anonym - mit løglægningsredskab er fra http://www.sneeboer.com/

  SvarSlet
 19. Tak for en skøn blog - meget inspirerende :-)
  Jeg har et spørgsmål omkring tulipaner. Jeg plejer at hive dem op i forsommeren når de er afblomstret, for at undgå at få løg der kun kommer med blade året efter (de er ikke ret kønne). Jeg smider de gamle løg ud og køber nye hvert år. Da jeg har 4-500 tulipaner i min have er det et stort arbejde. Hvad gør I andre med jeres tulipanløg?

  SvarSlet
 20. Anonym - vi lader løgene ligge. Det er jo trods alt en del, der viser sig igen.

  SvarSlet
 21. Kære Claus
  Mange tak for dit svar. Så vil jeg gøre det samme - og bruge den tid jeg sparer med at hive de gamle løg op på andre hyggelige havesysler :-)

  SvarSlet