Planter, der dækker

 

claus20090823_160504

 

Hvis man ikke er helt vild med at luge, gælder det om at få dækket jorden – gerne med bladplanter. To af de gode viser jeg her. Den ene er en både frodig og smuk hosta - ‘Frances Williams’. Med sine grønbrogede blade lyser den op i skyggen og holder samtidig ukrudtet væk.

 

claus20090824_122200

 

En anden dækplante er bronzeblad, der også trives fint i halv- til helskygge. Når man ser på de smukke hånddelte blade, forstår man, hvorfor den hedder, som den gør.

7 kommentarer:

 1. Jeg ÆÆLSKER hosta. Jeg har netop samlet en del af mine hostaer som jeg før har haft spredt i forskellige bede i min lille have.
  Det giver et fantastisk billede og med tiden tror jeg det bliver rigtig smukt.
  Alunrod (tror jeg nok den hedder) har også rødbrune blade og passer smukt sammen med hostaer og har også en god bunddække effekt.
  Hilsen Jeannet

  SvarSlet
 2. Claus, jeg er blevet forelsket:o)

  Har alle symptomerne på forelskelse: Tænker på Den Skønne hele tiden.....MÅ have Den Skønne hos mig hele tiden....

  Claus, hvad hedder din træ-hortensia? Jeg tror ikke, jeg kan ikke leve uden denne genstand for min forelskelse.......:o)

  TANTE GRØN med hjerter i øjnene....suk:o)

  SvarSlet
 3. Jeg har i min have mange forskellige hostaer. De er fantastiske...desværre vidste jeg ikke at dem med hvide kanter svider af i solen, så efteråret er tid for at få dem flyttet lidt rundt i haven. Jeg har en mini der hedder "museører" den er rigtig sød og ser man den kan man godt forstå navnet.

  SvarSlet
 4. Ja, både Hosta og Bronzeblad har også en stor plads i mit hjerte. Findes der egentlig mere end 2 forskellige sorter af Bronzeblad ?
  Jeg har også en del mini-hostaer i krukker, trug og skåle - bl.a. flere forskellige museører, som er helt vildt skønne.
  Men holder bestemt også Heuchera - Alunrod, som Karina nævner og den findes jo i et utal af farver efterhånden. Hvilket bestemt tiltaler mit samlergen ;-)

  SvarSlet
 5. Nyyydelig samplanting, Claus! Å, hvor de var vakre sammen :) Dette er to planter jeg ofte bruker, de har så stor verdi i de mer skyggefulle områdene i en have.

  Hosta finnes i utallige varianter og størrelser fra den søte lille 'Blue Mouse Ears' til gigantiske 'Big Daddy' f.eks. Begge er blågrå. Det lønner seg å sjekke størrelse før man velger Hosta, de kan bli 1 1/2 m i diameter! Jeg har akkurat gravd opp en som hadde blitt for stor, men den har gjort nytten sin i de årene den har vokst. Slik kan man planlegge inn vekster som vokser ganske raskt, fjerne dem for å gi plass til de andre som vokser langsommere. Hosta får enormt tykke røtter med årene, jeg ødela spaden min da jeg gravde den opp! Hosta er enkle å dele, av min plante fikk jeg 6 nye :)

  SvarSlet
 6. Prøv også "Majesty" - den er guddommelig sammen
  med rosen Graham Thomas og lign. farver.
  KH Anne Marie

  SvarSlet
 7. Kære Anne Marie - ja, den er smuk. Jeg har den andre steder i haven.

  SvarSlet