Skønne skærme

 

_20100716_064150

 

Når man taler om blomstrende buske, tror jeg, at rigtig mange tænker på de forårsblomstrende. Men heldigvis har vi da også nogle, der blomstrer fra højsommeren og ind i efteråret.

 

_20100716_064242

 

Det er naturligvis hortensier, jeg tænker på. Dem ville jeg meget nødigt undvære i haven.

 

_20100716_064517

 

Der findes rigtig mange forskellige, men de, jeg især holder af, er de diskrete randblomstrende hortensier.

 

_20100716_064344

 

De fås i et et utal af varianter, men alle med artsnavnet aspera.

 

_20100716_064556

 

Det fulde latinske navn er altså Hydrangea (hortensia) aspera. Prøv at søge på nettet. Her finder du et stort udvalgt i de skønneste farver.

9 kommentarer:

 1. SMUK!!! Dessutom fina foton!
  /Ruben

  SvarSlet
 2. Jeg kommer til aa faa det veldig travelt naar jeg skal plante alle disse nydlige vekstene du viser oss.

  AG,NY

  SvarSlet
 3. ja, de er meget smukke, jeg har en lyserød som har vokset sig kæmpestor og med masser af blomster - hen ad efteråret når blomsterne får den skønneste beige-brune farve er de perfekt til at lime på et ståltrådshjerte, side om side - let, enkelt og MEGET pynteligt.

  SvarSlet
 4. Hortensia er en dejlig plante og utrolig anvendelig som afskåret - i buketter såvel som i tørret tilstand og både som nyudsprungne og på vej til at visne. En enkelt blomst i en vase er nok, og man kan lave de skønneste kranse.
  Dejlige fotos.

  SvarSlet
 5. Hortensia er så nydelig.
  Jeg var nylig i Danmark og da bl.a. i Århus. På hotellet vi bodde på var det plantet en hekk av Hortensia inne i gårdsrommet (og i flere store krukker). Det var riktignok ikke aspera, men nydelig var det uansett.

  H. aspera så jeg forøvrig i flere av de hagene vi besøkte da vi var rundt om i Danmark. Den har stått på ønskelisten lenge så jeg tror nok at jeg må skaffe meg den snart :-)

  SvarSlet
 6. Ved siden av stokkroser og rød valmueenger, er de overdådige og nydelige hortensiaene i lilla/rosa noe jeg forbinder med Danmark. De er så fantastisk frodige og flotte!

  SvarSlet
 7. Skønne lacecaps!
  Mvh Lise

  SvarSlet
 8. Vakre bilder av vakre planter!

  SvarSlet
 9. Jeg har selv i min temmelig lille men vidunderlige have en del hortensier. DE randblomstrende er også mine favoriter. De har en vidunderlig lethed.

  SvarSlet