Syltetid

20100812_120710

 

Nu skal jeg snart til at sylte asier og selvfølgelig også rødbeder. Og dem har jeg en lille bestand af i mit mørke bed. Når jeg dyrker dem dér, er det ikke så meget på grund af selve rødbederne, men mere for det smukke, smukke mørke løv. Navnet er ‘Bulls’ Blood’.

 

20100812_120726

 

Ingen anden rødbedesort har så mørke blade, og jeg synes, de er helt uforlignelige.

 

20100812_120721

 

Sammen med røde blomster udgør de en herlig symbiose, blandt andet som her med rølliken ’Sammetriese’

6 kommentarer:

  1. Har du et sorts-navn på den mørkbladede rødbede - for det er da en absolut MÅ-HA plante ;-)

    SvarSlet
  2. Sanne - undskyld, at jeg glemte det. Det er på nu - 'Bull's Blood'.

    SvarSlet
  3. Claus, det var jo lige den jeg mente... rølliken er skøn i buketter sammen med hortensia lime light, drejeblomst (rosa), hjortetrøst og en kugleformet dahlia næsten sort, som jeg ikke kan huske navnet på...

    Forsat god dag - glæder mig til at skulle i haven med nyt bedprojekt på trods af vejrudsigten.

    Sarah

    SvarSlet
  4. Der er dømt rødbeder i køkkenhaven næste år, for dine rødbeder er da ikke til at stå for. Så må den meterhøje knoldfennikel vige pladsen.
    Og kogte nye rødbeder er jo en delikatesse - enten blot med creme fraiche eller orangesmør eller i en anden sammenhæng.
    Jeg vil sige ligesom Tante Grøn og Sussi - bare det snart var forår, så man kunne begynde forfra!!!!
    Mange regnvejrshilsner

    SvarSlet
  5. De blade er virkelig smukke. Det gode ved rødbeder er at de er villige til at spire. Jeg har bl.a.rød bladbede i mine blomsterbede - de er også ret flotte:-)

    SvarSlet
  6. Tak for navnet, Claus :-)
    Du har helt ret, Lisbeth. Bladbede er også skønne.

    SvarSlet